Γιώργος Ρους: “Νιώθω καλά που κατάφερα να κρατήσω τις ισορροπίες μου”

Ο τραγουδιστής Γιώργος Ρους (Rous) μίλησε στο StellasView.gr και στην δημοσιογράφο Εύα Μαρά με αφορμή την εμφάνισή του στον Μύλο.

Ο Γιώργος Ρους, επίσης γνωστός ως Rous, το πραγματικό του όνομα Γιώργος Γεωργιάδης, είναι Έλληνας τραγουδοποιός και γεννήθηκε στον Πειραιά.
Τον Οκτώβριο του 2009 κέρδισε στον πρώτο διαγωνισμό της μουσικής πλατφόρμας Jumping Fish με το τραγούδι «Εξαιρέσεις».
Τον Μάρτιο του 2010 κυκλοφόρησε το ντεμπούτο άλμπουμ του από την Archangel Music στο οποίο εμπεριεχόταν το «Εξαιρέσεις» καθώς και το δεύτερο single «Μαριονέτες». Tον Μάρτιο του 2017 κυκλοφόρησε το δεύτερο του άλμπουμ με τίτλο Rous II.

Με αφορμή την συναυλία σας στη Θεσσαλονίκη, δώστε μας εν συνόψει το στίγμα του καλλιτεχνικού σας προγράμματος και τι αυτό περιλαμβάνει; 
Ποιες εκπλήξεις επί σκηνής επιφυλάσσετε στους θαυμαστές σας;

Μαζί με 2 εξαίρετους μουσικούς από τη μπάντα μου τη Σεληνάκατο, θα παίξουμε κομμάτια από τις δύο πρώτες  δισκογραφικές δουλειές, καθώς και μερικά από τη νέα, την επερχόμενη. Υπάρχουν επίσης τραγούδια από τις συνεργασίες που έχω κάνει καθώς και άλλα, που τα αγαπώ τόσο  σαν να ήταν δικά μου. Όλα αυτά θα μας βοηθήσουν να κάνουμε ένα μικρό οδοιπορικό και αποτίμηση αν θέλετε της δουλειάς των τελευταίων ετών που έχουμε βγάλει με τη Σεληνάκατο. Επί σκηνής βγαίνουν νέα πράγματα που μας εκπλήσσουν κι εμάς καμία φορά. Κάθε live κρύβει κάτι που στο τέλος θα μας το δώσει απλόχερα κι εμείς θα το χαρίσουμε στους φίλους μας, που ήρθαν να μας ακούσουν.

Πότε ξεκινά χρονικά το προσωπικό σας ταξίδι στην τέχνη της μουσικής; 

Το προσωπικό μου ταξίδι στην μουσική αν δεν κάνω λάθος, πιστεύω γύρω στο 1993.

Ποιο το πλάνο των καλοκαιρινών σας ζωντανών εμφανίσεων;

Φέτος θα έχουμε 3 εμφανίσεις στη βόρειο Ελλάδα κάτι που θεωρώ υπέροχο. Θα παίξω επίσης στα Μέθανα, στη Λαμία και φυσικά στις 12 Αυγούστου κοντά στη βάση μας την Αθήνα, στο θέατρο Ρεματιάς.

Μετά από ήδη 2 επιτυχή μουσικά άλμπουμ (“Rous (+) (-)”, “Rous IΙ”) και ένα τρίτο στο στάδιο της ολοκλήρωσής του, τι να αναμένουμε στη συνέχεια από τον ξεχωριστό τραγουδοποιό Γιώργο Ρους (κατά κόσμον Γιώργο Γεωργιάδη);

Κάτι που θα είναι διαφορετικό, που σίγουρα θα έχει τις καταβολές του στους δύο προηγούμενους δίσκους και ταυτόχρονα θα έχει μια άλλη προσέγγιση ως προς την τραγουδοποιία. Ελπίζω να το καταφέρω και να έχει ουσία.

Πιστεύω ότι στον χώρο αυτό, εκείνο που με έχει κρατήσει σε εγρήγορση είναι η αγάπη μου να φτιάχνω τραγούδια, η ανάγκη μου να τα επικοινωνήσω, η δίψα μου να μαθαίνω.


Είχατε ένα πλέον δυνατό ξεκίνημα στη μουσική σας διαδρομή με άκρως επιτυχή και δημοφιλή τραγούδια, με κορυφαίο τις “Εξαιρέσεις”, όπως και βραβεία στο ενεργητικό σας που σας καθιέρωσαν ως έναν εκ των πλέον αναγνωρισμένων νεοεμφανιζόμενων τραγουδιστών.
Πόσο δικαιωμένος ως καλλιτέχνης αισθάνεστε;

Ήμουν τυχερός να έχω δυναμικό ξεκίνημα, άλλοι ίσως να διαφωνούν. Αλλά γιατί το λέω αυτό. Το δυναμικό ξεκίνημα δημιουργεί για τη συνέχεια επίπλαστες καταστάσεις και η αλήθεια και η δικαίωση βρίσκεται πάντα πίσω από τη δουλειά, την υπομονή και την πίστη. Θέλω να πω ότι νιώθω καλά που κατάφερα να κρατήσω τις ισορροπίες μου και να μπορώ να μιλάω σήμερα μαζί σας για να έρθω στη Θεσσαλονίκη. Ακούγεται απλό, αλλά δεν είναι. Πιστεύω ότι στον χώρο αυτό, εκείνο που με έχει κρατήσει σε εγρήγορση είναι η αγάπη μου να φτιάχνω τραγούδια, η ανάγκη μου να τα επικοινωνήσω, η δίψα μου να μαθαίνω. Πως μπορώ να φέρω σε πέρας το ένα ή το άλλο πρότζεκτ. Το βραβείο μου είναι αυτή η συνειδητοποίηση. Η δικαίωση έρχεται μετά από τη συνεχή αδιάκοπη εργασία και ανησυχία. Είναι γλυκιά η επιτυχία, τη γεύτηκα, μα πιο γλυκιά και ουσιώδης είναι η συνέχεια με όλες τις δυσκολίες της.

Σε ποιο βαθμό, πιστεύετε, ότι τα βραβεία συντελούν στην καθιέρωση και αναγνωρισιμότητα ενός νέου καλλιτέχνη;

Τα βραβεία είναι καλά, κάνουν τον καλλιτέχνη να αισθανθεί δικαιωμένος. Όλοι χτυπάνε παλαμάκια και χαίρονται. Οι παρουσιαστές, οι χορηγοί, το κοινό, και ο καλλιτέχνης. Μετά σβήνουν τα φώτα και τον ξεχνούν και είναι στο χέρι του να μη σταθεί εκεί.

Είναι γλυκιά η επιτυχία, τη γεύτηκα, μα πιο γλυκιά και ουσιώδης είναι η συνέχεια με όλες τις δυσκολίες της.

Ποια εκτιμάτε ως την κορυφαία στιγμή ή συνεργασία στη μέχρι τώρα καλλιτεχνική σας πορεία; 

Όλες. Γιατί κάθε μια έχω σκεφτεί πολύ για να την κάνω. Για να μη φανώ όμως διπλωμάτης, θα σας πω για την Χάρις Αλεξίου και τον Νίκο Μωραΐτη. Ήταν πολύ όμορφο που συνέβη. Με βοήθησε και με έφερε σε επαφή με ένα χώρο που αγνοούσα και έμαθα ενδιαφέροντα πράγματα.

 

Πώς αξιολογείτε το σύγχρονο μουσικό γίγνεσθαι; 

Δεν ξέρω αν είμαι σε θέση να αξιολογήσω. Παρόλα αυτά η δημιουργικότητα είναι παραπάνω από εμφανής απ’ ότι τα προηγούμενα χρόνια.

Ασχοληθήκατε με διάφορα μουσικά είδη όπως χορευτική, ηλεκτρονική, ροκ, χιπ χοπ φολκ, ραπ κλπ. Πώς θα αυτοπροσδιοριζόσασταν ως καλλιτέχνης;

Αυτά τα είδη τα έχω κάνει όλα εγώ;;;

Πάντα στα βιογραφικά έγραφα τον όρο Colour music, δεν ξέρω αν υπάρχει πουθενά ή το πρόλαβα, αλλά όπως και να ‘χει, το έκανα αυτό επειδή είχα πάντα μια εμφανή δυσκολία να κατατάξω σε ένα η δύο κατηγορίες τα τραγούδια που γράφω. Ειλικρινά δεν ξέρω. Να κρατήσουμε το colour music;

Ποια είναι τα επόμενα μελλοντικά σας βήματα;

Live. Ελπίζω τα βήματα να είναι πάντα προς τα εμπρός. Σίγουρα δίσκος, νέα τραγούδια. Χρήσιμα, να αναπνέουν μαζί με τους ακροατές.

Εν κατακλείδι πού εκτείνονται τα όνειρα και οι προσωπικές καλλιτεχνικές προσδοκίες σας;

Μέχρι το φεγγάρι. Όπως λεν και τα παιδάκια!

 

Συνέντευξη: Εύα Μαρά

Ευχαριστώ θερμά τον ταλαντούχο τραγουδοποιό Ρους για την ενδιαφέρουσα συνέντευξή μας. Του εύχομαι από καρδιάς Καλή Επιτυχία στο ταξίδι του στην Τέχνη με νέες καλλιτεχνικές ανησυχίες και εκρήξεις, δημιουργικές εμπνεύσεις, σημαντικούς σταθμούς, γόνιμες συνεργασίες και κυρίως να κρατήσει τις ισορροπίες του, αλλά και τα όνειρά του άγρυπνα ως καλλιτέχνης και ως άνθρωπος!

 

Περισσότερες πληροφορίες για την συναυλία θα βρείτε εδώ

 

Βρείτε μας στα social media του StellasView:

Facebook: https://www.facebook.com/Stellasview-1549199718743717/

Instagram: https://www.instagram.com/stellasview.gr/

Youtube: https://www.youtube.com/c/StellaPerpera

Twitter: https://twitter.com/StellaPerpera

Διαβάστε επίσης

MY ART DEKA HAIR & MORE
NASIA HOUVARDA ARTWORK
Περί Στέλλα Πέρπερα 537 Άρθρα
Με λένε Στέλλα, είμαι δημοσιογράφος του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ και πρώην παρουσιάστρια της Εγνατίας τηλεόρασης. Αυτά είναι τα ασήμαντα. Το σημαντικό είναι ότι αγαπώ την Τέχνη. Και αυτό γιατί πιστεύω πως η Τέχνη είναι σαν την καρδιά της πόλης. Της δίνει ζωή, την ανανεώνει και την οξυγονώνει... Γι’αυτό δημιούργησα αυτή τη σελίδα. Για αυτή την ανάσα που όλοι χρειαζόμαστε. #StellasView #heARTofthecity

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.