Κριτική για το πολιτικό φιλμ «Ενήλικοι στην Αίθουσα» του Κώστα Γαβρά

Image from the movie ""
© − All right reserved.


Για να δείτε τη βαθμολογία της ταινίας από την ομάδα μας πατήστε εδώ

Τα θερινά σινεμά άνοιξαν και τι καλύτερο από το κοινωνικοπολιτικό φιλμ «Ενήλικοι στην Αίθουσα» του Κώστα Γαβρά, βασισμένη στο best seller του πασίγνωστου οικονομολόγου και πολιτικού Γιάνη Βαρουφάκη.

Πρόκειται για μια τολμηρή ταινία που βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα, η οποία είναι απολύτως συνεπής με τη γνωστή αιχμηρή κοινωνικοπολιτική  ματιά του Κώστα Γαβρά.

Το φιλμ εξιστορεί τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν μετά τις εκλογές του 2015, όταν η τότε νέα αριστερή ελληνική κυβέρνηση ξεκίνησε έναν μαραθώνιο διαπραγματεύσεων με τους εχθρικούς Ευρωπαίους εταίρους της πάνω στις ασφυκτικές οικονομικές υποχρεώσεις που της είχαν επιβληθεί.

Η ταινία προβληματίζει και παρέχει άφθονο υλικό σκέψης, ανεξαρτήτως των πολιτικών πεποιθήσεων των θεατών της. Τέλος θα  χαρακτηρίζαμε την ερμηνεία του Χρήστου Λούλη αριστουργηματική, ενώ και ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης είναι εξίσου καταπληκτικός.

Συνοπτικά θα λέγαμε πως πρόκειται για μια έξυπνη ταινία με πολλές αλληγορικές σκηνές, πολύ ωραίες ερμηνείες και τροφή για κοινωνικό και πολιτικό προβληματισμό.

Άποψη: Νέστορας Αναστάσιος 

Poster for the movie ""

Υπόθεση:

Πίσω από κλειστές πόρτες, μια ανθρώπινη τραγωδία εξελίσσεται.

Ένα παγκόσμιο θέμα, μια ιστορία ανθρώπων παγιδευμένων σε ένα απρόσωπο δίκτυο εξουσίας.

Οι σκληροπυρηνικές συναντήσεις του Eurogroup επιβάλλουν στην Ελλάδα μια δικτατορία λιτότητας δίχως να νοιαστούν για την επιβίωση των Ελλήνων.

Μια κλειστοφοβική παγίδα δίχως διαφυγή ασκεί πίεση στους πρωταγωνιστές των διαπραγματεύσεων ώστε να προκαλέσει διχόνοια μεταξύ τους.

Μια τραγωδία σύμφωνα με την αρχαία ελληνική έννοια όπου οι χαρακτήρες δεν είναι ούτε καλοί ούτε κακοί, αλλά καθοδηγημένοι από τις συνέπειες της δικής τους αντίληψης για το τι είναι σωστό να κάνουν.

Σκηνοθεσία Κώστας Γαβράς με τους: Χρήστο Λούλη, Αλέξανδρο Μπουρδούμη, Βαλέρια Γκολίνο

Διαβάστε επίσης

MY ART DEKA HAIR & MORE
NASIA HOUVARDA ARTWORK
Περί Αναστάσιος Νέστορας 250 Άρθρα
Γεια σας, είμαι ο Τάσος εκπαιδευτικός πληροφορικής και φίλος των τεχνών γενικότερα. Στο stellasview ασχολούμαι εθελοντικά με το στήσιμο και τη συντήρηση της ιστοσελίδας, ενώ ενίοτε αρθρογραφώ κυρίως εκφέροντας γνώμη για θεατρικές παραστάσεις και τηλεοπτικές σειρές.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.