Στα Εξάρχεια, «επιστρέφει» η Αρλέτα με το άγαλμά της!

Την Κυριακή 21 Ιουνίου στις 12:00 θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος της σπουδαίας τραγουδοποιού, η οποία έφυγε από τη ζωή στις 8 Αυγούστου 2017.

Η Αρλέτα γεννήθηκε στο Μεταξουργείο, ωστόσο έζησε πάρα πολλά χρόνια στα Εξάρχεια, περιοχή του κέντρου της Αθήνας που αγάπησε με πάθος. Στη συμβολή των οδών Ιουστινιανού και Καλλιδρομίου, το άγαλμα που θα στηθεί θα θυμίζει την τραγουδοποιό με την αισθαντική φωνή, η οποία άφησε ανεξίτηλο το χρώμα της μέσα από το μουσικό έργο της.

Το άγαλμα της Αρλέτας έχει φιλοτεχνήσει ο Κυριάκος Ρόκος, γλύπτης και συμφοιτητής της στη Σχολή Καλών Τεχνών, ενώ τα έξοδα για το μνημείο ανέλαβε η στενή φίλη της Άννα Σταματοπούλου. Η… Αρλέτα θα τοποθετηθεί ακριβώς απέναντι από το πατρικό της, όπου έχει ήδη μπει μια μαρμάρινη πλακέτα που αναγράφει ότι εκεί έζησε η τραγουδοποιός, αλλά και ο Γιώργος Ιωάννου. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο σταυροδρόμι γυρίστηκε και η τελευταία σκηνή από την κινηματογραφική ταινία «Στέλλα», με τη Μελίνα Μερκούρη.

Συγκεκριμένα, το οικόπεδο της οδού Δεληγιάννη 3, εκεί ακριβώς όπου χτίστηκε το σπίτι της Αρλέτας, ήταν η αυλή της ταβέρνας Μιχαλάκου, που χρησιμοποιήθηκε για να αναπαραστήσει το κέντρο «Ο παράδεισος» στη θρυλική ταινία του Μιχάλη Κακογιάννη.

Με αφορμή τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος της αξέχαστης τραγουδοποιού και ερμηνεύτριας, θα μιλήσει για εκείνη ο μουσικοκριτικός και παραγωγός Γιώργος Τσάμπρας και θα τραγουδήσουν ο Χρήστος Θηβαίος και ο Γιώργης Χριστοδούλου.

Σημειώνεται ότι τον συγκεκριμένο χώρο παραχώρησε ο Δήμος Αθηναίων.

 

Πηγή: https://www.newsbreak.gr/

MY ART DEKA HAIR & MORE
NASIA HOUVARDA ARTWORK
Περί Στέλλα Πέρπερα 461 Άρθρα
Με λένε Στέλλα, είμαι δημοσιογράφος του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ και πρώην παρουσιάστρια της Εγνατίας τηλεόρασης. Αυτά είναι τα ασήμαντα. Το σημαντικό είναι ότι αγαπώ την Τέχνη. Και αυτό γιατί πιστεύω πως η Τέχνη είναι σαν την καρδιά της πόλης. Της δίνει ζωή, την ανανεώνει και την οξυγονώνει... Γι’αυτό δημιούργησα αυτή τη σελίδα. Για αυτή την ανάσα που όλοι χρειαζόμαστε. #StellasView #heARTofthecity

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.