12 Ιουνίου 2024

Βικτόρια Χίσλοπ: Έρχεται το σίκουελ του βιβλίου «Το Νησί»!

Η συνέχεια του best-seller θα έχει τίτλο «One August Night» και θα κυκλοφορήσει στις 29 Οκτωβρίου 2020!

Η Βικτόρια Χίσλοπ επιστρέφει στη «Σπιναλόγκα» με το σίκουελ του επιτυχημένου βιβλίου της «Το Νησί»!

Η Βρετανίδα συγγραφέας ανακοίνωσε τη συνέχεια του best-seller βιβλίου της οποία θα έχει τίτλο «One August Night» και θα κυκλοφορήσει στις 29 Οκτωβρίου 2020.

Η ιστορία πιάνει το νήμα από εκεί που το άφησε στο Νησί, ακολουθώντας τη ζωή των πρωταγωνιστών: της Άννας, της Μαρίας, του Μανώλη και του Ανδρέα, αφότου εγκατέλειψαν τη Σπιναλόγκα.

Είναι 25 Αυγούστου 1957. Η βραδιά μιας μεγάλης γιορτής στην Πλάκα για το κλείσιμο της Σπιναλόγκα, το μικρό νησί  που από το 1904 χρησιμοποιήθηκε ως Λεπροκομείο. Η θεραπεία της ασθένειας έχει πλέον ανακαλυφθεί βρεθεί και οι κάτοικοι του νησιού είναι ελεύθεροι να επιστρέψουν στους αγαπημένους τους και να συνεχίσουν τη ζωή τους.

Όμως ένα τραγικό και βίαιο γεγονός έρχεται να φέρει τα πάνω-κάτω στη γιορτή. Την ώρα που κάποιοι γιορτάζουν την ελευθερία τους, ορισμένοι είναι καταδικασμένοι να χάσουν τους δικούς τους. Είναι εκείνοι που πρέπει να αντιμετωπίσουν μια αδιανόητη απώλεια και να ξαναχτίσουν τις ζωές που νόμιζαν ότι είχαν.

Η αγάπη της Χίσλοπ για την Ελλάδα είναι γνωστή, την οποία διαφημίζει όπου βρεθεί και όπου σταθεί. Η συγγραφέας επισκέπτεται τη χώρα μας πολύ συχνά, ενώ κατάφερε να μάθει και τη γλώσσας. Για το σίκουελ του βιβλίου της «Το Νησί» δήλωσε: «Ταξιδεύοντας νοερά πίσω στη Σπιναλόγκα, ένα μέρος όπου οι άνθρωποι ζούσαν στην απόλυτη απομόνωση, αντιμετωπίζοντας μια ανίατη ασθένεια, μου φαινόταν ως κάτι απόλυτα φυσικό κατά τη διάρκειας της καραντίνας. Ιδιαίτερα μάλιστα επειδή η θεραπεία της ασθένειας τελικά ανακαλύφθηκε! Όμως εκείνο που πραγματικά με έκανε να επικεντρωθώ σε αυτό τους τελευταίους μήνες ήταν για να φανταστώ ξανά τους ήρωες την περίοδο μετά το κλείσιμο της Σπιναλόγκα. Είναι εκείνοι οι ήρωες που επηρεάστηκαν βαθιά από τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν καθώς Το Νησί έφτανε στο τέλος του. Για όλους αυτούς ήρθε η ανάγκη της αναγέννησης, της κάθαρσης, της έναρξης μια εντελώς διαφορετικής ζωής».

Σημειώνεται ότι «Το Νησί» πούλησε πάνω από 5 εκατ. αντίτυπα παγκοσμίως, ενώ έμεινε 25 εβδομάδες στη λίστα με τα ευπώλητα βιβλία των Sunday Times.

Η τηλεοπτική σειρά Το Νησί
Το βιβλίο μεταφέρθηκε με μεγάλη επιτυχία στην ελληνική τηλεόραση από το Mega Channel. Αποτελείτο από 26 επεισόδια και μέχρι σήμερα θεωρείται μία από τις καλύτερες και πιο προσεγμένες παραγωγές στην ιστορία της ιδιωτικής τηλερόρασης. Επίσης μέχρι σήμερα αποτελεί την ακριβότερη παραγωγή στην ελληνική τηλεοπτική ιστορία, με προϋπολογισμό 4 εκατομμυρίων ευρώ. Μάλιστα, οι αρχικές σκέψεις ήταν το πασίγνωστο μυθιστόρημα να γίνει ταινία.

Τα γυρίσματα άρχισαν τον Δεκέμβριο του 2009 στην Κρήτη. Η Μιρέλλα Παπαοικονόμου ανέλαβε αρχικά την προσαρμογή του χειρογράφου, και με την άδεια της συγγραφέως πρόσθεσε ιστορίες και χαρακτήρες που δεν υπάρχουν στο βιβλίο για να συμπληρώσουν το χρονικό διάστημα μιας ολόκληρης τηλεοπτικής σεζόν, καθώς επίσης και να εμπλουτίσουν το βιβλίο. Η Βικτόρια Χίσλοπ συμμετείχε ενεργά σε ολόκληρη διαδικασία με ιδέες, προτάσεις και παρατηρήσεις, ενώ έκανε και μία cameo εμφάνιση.

Σύνοψη του βιβλίου Το Νησί
Η Αλέξις λαχταρά να μάθει για παρελθόν της μητέρας της, Σοφίας, που εκείνη τόσα χρόνια έκρυβε. Ξέρει μόνο ότι η μητέρα της μεγάλωσε σ’ ένα μικρό χωριό της Κρήτης προτού φύγει οριστικά για το Λονδίνο. Όταν η Αλέξις αποφασίζει να επισκεφθεί την Κρήτη, η Σοφία της δίνει ένα γράμμα για μια παλιά της φίλη και της υπόσχεται πως απ’ αυτήν θα μάθει την αλήθεια.

Έκπληκτη η Αλέξις, ανακαλύπτει πως η ζωή της οικογένειάς της συνδέεται άμεσα με το μικρό και εγκαταλελειμμένο νησί της Σπιναλόγκας – την πρώην αποικία των λεπρών. Μαθαίνει την ιστορία της γιαγιάς της και της μητέρας της, όπως και τη διάλυση της οικογένειάς της από την τραγωδία, τον πόλεμο και τα πάθη.

Και δεύτερο βιβλίο της Βικτόρια Χίσλοπ στην ελληνική τηλεόραση
Σημειώνεται ότι στην τελική ευθεία για έγκριση είναι επίσης η τηλεοπτική μεταφορά του μυθιστορήματός της «Καρτ Ποστάλ» για την ΕΡΤ. Η σειρά προγραμματίζεται για τέλη του έτους ή αρχές του επόμενου και θα προβάλλεται μία φορά την εβδομάδα, καθώς πρόκειται για αυτοτελείς ιστορίες και πολύ απαιτητικά γυρίσματα.

 

Πηγή: https://www.reader.gr/

Διαβάστε επίσης

MY ART DEKA HAIR & MORE
NASIA HOUVARDA ARTWORK
Περί Στέλλα Πέρπερα 460 Άρθρα
Με λένε Στέλλα, είμαι δημοσιογράφος του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ και πρώην παρουσιάστρια της Εγνατίας τηλεόρασης. Αυτά είναι τα ασήμαντα. Το σημαντικό είναι ότι αγαπώ την Τέχνη. Και αυτό γιατί πιστεύω πως η Τέχνη είναι σαν την καρδιά της πόλης. Της δίνει ζωή, την ανανεώνει και την οξυγονώνει... Γι’αυτό δημιούργησα αυτή τη σελίδα. Για αυτή την ανάσα που όλοι χρειαζόμαστε. #StellasView #heARTofthecity

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.