ΚΟΘ και ΕΦΑΠΟΘ γιόρτασαν μαζί την επαναλειτουργία των αρχαιολογικών χώρων!

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης γιόρτασαν μαζί την  επαναλειτουργία των αρχαιολογικών χώρων στην μετά Covid19 εποχή.

Το απόγευμα  της Δευτέρας 18 Μαΐου, ημέρα που συνέπεσε με τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, από τις 18:00 έως τις 21:30, πραγματοποιήθηκε μία σειρά συναυλιών από  μουσικούς της Κ.Ο.Θ. σε εμβληματικούς χώρους και μνημεία, που αντιπροσωπεύουν όλες τις ιστορικές περιόδους της πόλης. από τη Ρωμαϊκή και τη Βυζαντινή έως την Οθωμανική περίοδο. Έτσι, συναυλίες πραγματοποιήθηκαν, κατά σειρά, σε Βυζαντινό Λουτρό, Ροτόντα, Μπέη Χαμάμ-Λουτρά Παράδεισος, Ρωμαϊκή Αγορά και Γαλεριανό Συγκρότημα.

Για την αποφυγή συνωστισμού οι δράσεις πραγματοποιήθηκαν μετά το κλείσιμο των μνημείων, ως μία έκπληξη για τους Θεσσαλονικείς που έκαναν εκείνες τις ώρες τον απογευματινό τους περίπατο, πέριξ των αρχαιολογικών χώρων.
Τις εκδηλώσεις τίμησε με την παρουσία του και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας.
Οι συναυλίες μαγνητοσκοπήθηκαν και σύντομα θα παρουσιαστούν στο ευρύ κοινό από τις ιστοσελίδες και τα κοινωνικά δίκτυα των δύο φορέων.

MY ART DEKA HAIR & MORE
NASIA HOUVARDA ARTWORK
Περί Στέλλα Πέρπερα 523 Άρθρα
Με λένε Στέλλα, είμαι δημοσιογράφος του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ και πρώην παρουσιάστρια της Εγνατίας τηλεόρασης. Αυτά είναι τα ασήμαντα. Το σημαντικό είναι ότι αγαπώ την Τέχνη. Και αυτό γιατί πιστεύω πως η Τέχνη είναι σαν την καρδιά της πόλης. Της δίνει ζωή, την ανανεώνει και την οξυγονώνει... Γι’αυτό δημιούργησα αυτή τη σελίδα. Για αυτή την ανάσα που όλοι χρειαζόμαστε. #StellasView #heARTofthecity

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.