Η Παγκόσμια Ημέρα της Τζαζ, φέτος διαδικτυακά!

30 Απριλίου 2020

Η Παγκόσμια Ημέρα της Τζαζ…
φέτος διαδικτυακά!

Μεγάλη συναυλία στις 22:00 ζωντανά από Νέα Υόρκη, Παρίσι, Μόσχα και Τόκυο

Με μηνύματα ελπίδας και αλληλεγγύης φέτος η Παγκόσμια Ημέρα της Τζαζ καλεί τους απανταχού φίλους της Τζαζ να συντονιστούν στον παλμό της (ώρα Ελλάδος 22:00στον επίσημο διαδικτυακό τόπο της Jazz Day jazzday.comMουσικοί από όλο τον κόσμο, όπως Marcus Miller, Lang Lang, Charlie PuthCecile McLorin Salvant Music, John McLaughlin, Dianne Reeves MusicDee Dee Bridgewater, Sibongile Khumalo, Alune Wade, John Beasley, Ben WilliamsLizz Wright, John Scofield, Igor Butman, Evgeny Pobozhiy, Youn Sun Nah, A Bu, Jane Monheit, και Joey DeFrancescoπαίζουν LIVE από Νέα Υόρκη, Παρίσι, Μόσχα και Τόκυο.

Ταυτόχρονα κορυφαίοι μουσικοί της Τζαζ θα προσφέρουν δωρεάν διαδραστικά masterclasses, δραστηριότητες για παιδιά, συζητήσεις σε πάνελ. Στο jazzday.com θα υπάρχουν επίσης τα βίντεο που έστειλαν μουσικοί από όλο τον κόσμο, ανάμεσα στα οποία ξεχωρίζουμε και μια ελληνική συμμετοχή, του μουσικού και διοργανωτή Jazz Day στην Αθήνα, Αλέκου Βρέτου.

Ο Αμερικανός τζαζίστας & πρέσβης καλής θελήσεως της Unesco, Herbie Hancock, προβάλλει τη φετινή Jazz Day ως ευκαιρία για την επανασύνδεση όλης της ανθρωπότητας: “Μαζί με την UNESCO, τον οργανισμό που θέσπισε την Ημέρα της Jazz, και τη γενική διευθύντρια της UNESCO Audrey Azoulay, θα ήθελα να προσκαλέσω τον καθένα να αγκαλιάσει τις αξίες και τα μηνύματα που πρεσβεύει η Ημέρα της Jazz. Ελευθερία έκφρασης. Ειρήνη. Διάλογος. Ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Κρατήστε αυτές τις αξίες ζωντανές ενώ παίζετε τη μουσική σας μέσα στο σπίτι ή έξω στο μπαλκόνι σας.”

Από τη Θεσσαλονίκη, η διοργανώτρια της Jazz Day Αλεξάνδρα Καλέτσαρη συμπληρώνοντας το παγκόσμιο μήνυμα του Hancock, στέλνει το δικό της μήνυμα, μέσα από το Facebook: “Κανένας κορονοϊός, κανένα Covid-19, δε θα μπορέσει ποτέ να φυλακίσει τις ψυχές μας, που γεννήθηκαν να είναι λεύτερες, να εκφράζονται ελεύθερα, να ονειρεύονται, να επικοινωνούν η μία με την άλλη. Ας μείνουμε ασφαλείς και υγιείς, για να μπορούμε να γιορτάζουμε αυτή τη μέρα με την ελευθερία που μας αξίζει τα χρόνια που έρχονται.”

ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ: https://www.youtube.com/watch?v=C54ape_UfwY
Herbie Hancock

Η Παγκόσμια Ημέρα Τζαζ θεσπίστηκε από την Unesco στο Παρίσι το 2011 με στόχο την ευαισθητοποίηση για τη μουσική, την ανάγκη για διαπολιτισμικό διάλογο, την αμοιβαία κατανόηση μεταξύ των λαών, την ενίσχυση της διεθνούς συνεργασίας και επικοινωνίας.

Με πρωτοβουλία του Αμερικανού τζαζίστα & πρέσβη καλής θελήσεως της Unesco, Herbie Hancock, που χαρακτηρίζει την Τζαζ “φωνή της ελευθερίας”, και με τη σύμπραξη του Thelonious Monk Institute of Jazz, κάθε χρόνο στις 30 Απριλίου η Παγκόσμια Ημέρα της Jazz συγκεντρώνει κοινότητες, σχολεία, καλλιτέχνες και λάτρεις της jazz μουσικής από όλο τον κόσμο σε μια γιορτή ώστε να μάθουν τις ρίζες, την ιστορία της, πώς επηρέασε όλα τα μεταγενέστερα είδη της μουσικής, ενώ ταυτόχρονα υπερασπίζεται την ειρήνη και το σεβασμό για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, εναντιώνεται σε κάθε διάκριση και προάγει την ελευθερία της έκφρασης.

Διαβάστε επίσης

MY ART DEKA HAIR & MORE
NASIA HOUVARDA ARTWORK
Περί Στέλλα Πέρπερα 530 Άρθρα
Με λένε Στέλλα, είμαι δημοσιογράφος του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ και πρώην παρουσιάστρια της Εγνατίας τηλεόρασης. Αυτά είναι τα ασήμαντα. Το σημαντικό είναι ότι αγαπώ την Τέχνη. Και αυτό γιατί πιστεύω πως η Τέχνη είναι σαν την καρδιά της πόλης. Της δίνει ζωή, την ανανεώνει και την οξυγονώνει... Γι’αυτό δημιούργησα αυτή τη σελίδα. Για αυτή την ανάσα που όλοι χρειαζόμαστε. #StellasView #heARTofthecity

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.