«Γκρέις και Φράνκι», 6 σεζόν γεμάτες γέλιο στο NETFLIX

Η κωμική σειρά «Γκρέις και Φράνκι» του NETFLIX ασχολείται με τη ζωή των δύο ομώνυμων ηρωίδων, η οποία άλλαξε για πάντα όταν οι σύζυγοί τους (που παράλληλα είναι συνεργάτες και οικογενειακοί φίλοι μια ολόκληρη ζωή) αποκαλύπτουν στις γυναίκες τους ότι είναι ομοφυλόφιλοι εραστές τα τελευταία 20 χρόνια.

Η Τζέιν Φόντα στα 81 της δίνει ένα ρεσιτάλ κωμικής ερμηνείας στον κλασάτο και νευρωτικό χαρακτήρα της Γκρέις, ενώ την συμπληρώνει υπέροχα η καταπληκτική 79χρονή Λίλι Τόμλιν στον αβανταδόρικο ρόλο της σούπερ μποέμ χίπισσας Φράνκι.

Η πρωτότυπη σειρά, την οποία εμπνεύστηκε η Martha Kauffman, δημιουργός της εμβληματικής σειράς «Φιλαράκια» «ασχολείται με θέματα τα οποία δεν συζητιόνται ποτέ στη ζωή, ούτε στην τηλεόραση», πρόσθεσε η Τζέην Φόντα.

Όταν οι δύο γυναίκες ανακαλύπτουν την ομοφυλοφιλία των συζύγων τους αποφασίζουν να υποστηρίξουν η μία την άλλη ώστε να ξαναπάρουν τον έλεγχο της ζωής τους. Παρότι ενσαρκώνουν εντελώς διαφορετικούς χαρακτήρες -η Γκρέης, Τζέην Φόντα, δίνει υπερβολική σημασία στο τι πιστεύουν οι άλλοι για εκείνην, ενώ η Φράνκι, Λίλι Τόμπλιν, ακούει μόνο το ένστικτό της- η χημεία των δύο γυναικών είναι ορατή δια γυμνού οφθαλμού.

Σε ένα βαθύτερο επίπεδο έχουμε να κάνουμε με μία από τις πιο τολμηρές προσπάθειες της τηλεόρασης να προσεγγίσει με πιο ρηξικέλευθο τρόπο την τρίτη ηλικία. Η Γκρέις και η Φράνκι βγαίνουν ραντεβού, κάνουν σεξ, χρησιμοποιούν προφυλακτικά και βάζουν μπροστά μια επιχειρηματική ιδέα με δονητές για ώριμες κυρίες. Η Φράνκι, μάλιστα, καπνίζει μαριχουάνα και τσιγάρα, πραγματικό ταμπού για μια ώριμη Αμερικανίδα.

Γκρέις και Φράνκι: Σεζόν 6 | Επίσημο τρέιλερ | Netflix

Το μυθικό δίδυμο Τζέιν Φόντα και Λίλι Τόμλιν, είναι φίλες εδώ και δεκαετίες. Σε μια γνήσια, τρυφερή και ευρεία συζήτηση με παρουσιάστρια την Πατ Μίτσελ, οι τρεις τους συζητούν για τη μακροζωία, τον φεμινισμό, τις διαφορές ανάμεσα στην αντρική και τη γυναικεία φιλία, για το τι σημαίνει να ζεις καλά και για τον ρόλο των γυναικών στο μέλλον του πλανήτη μας. «Δεν ξέρω καν τι θα έκανα χωρίς τις φίλες μου», λέει η Τζέιν Φόντα. «Υπάρχω επειδή έχω τις φίλες μου».

 

MY ART DEKA HAIR & MORE
NASIA HOUVARDA ARTWORK
Περί Αναστάσιος Νέστορας 230 Άρθρα
Γεια σας, είμαι ο Τάσος εκπαιδευτικός πληροφορικής και φίλος των τεχνών γενικότερα. Στο stellasview ασχολούμαι εθελοντικά με το στήσιμο και τη συντήρηση της ιστοσελίδας, ενώ ενίοτε αρθρογραφώ κυρίως εκφέροντας γνώμη για θεατρικές παραστάσεις και τηλεοπτικές σειρές.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.