Στο Σύμπαν του Ήχου! Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου!

Χρόνια Πολλά στο Ραδιόφωνο!

Τιμητικό Αφιέρωμα: Εύα Μαρά

Στο Σύμπαν του Ήχου!

Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου 2023 γαρ σήμερα, όπως αυτή καθιερώθηκε τελικά από την Unesco σαν σήμερα στις 13 Φεβρουαρίου 1946 – διόλου τυχαία – καθώς αυτή ταυτίστηκε με την ημερομηνία που τέθηκε σε λειτουργία το Ραδιόφωνο του Ο.Η.Ε.

Φέτος η Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου τιμάται για 12η συνεχή χρονιά από το 2011, ως φόρος τιμής σ’ ένα από τα παλαιότερα μέσα επικοινωνίας του πλανήτη μας, το οποίο αφουγκράζεται ασταμάτητα τον παλμό της ζωής και συνταυτίζεται άριστα με το μέσο ακροατή του.

Ένα μέσο με διαρκή και άκρατη επίδραση στη Κοινωνία, ένας Πυλώνας – Μαξιλάρι για την πρόληψη νέων συγκρούσεων και εντάσεων, όπως και την οικοδόμηση και αναδημιουργία της παγκόσμιας Ειρήνης, σε μια εποχή σκληρής Βαρβαρότητας και συνεχών παγκόσμιων αναταράξεων!

Το φετινό σύνθημα – μήνυμά του θεσμού – άκρως επίκαιρο και πολυσήμαντο “Radio and Peace” ή αλλιώς “Ραδιόφωνο και Ειρήνη” (δεδομένου της συμπλήρωσης ενός έτους από τον πόλεμο στην Ουκρανία).

Έτσι, η Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου στόχο της έχει αδιαμφισβήτητα να τιμήσει το Ραδιόφωνο ως Μέσο Μαζικής Επικοινωνίας προς βελτίωση και ανάπτυξη της διεθνούς συνεργασίας μεταξύ των Ραδιοφωνικών Οργανισμών και δη την ενθάρρυνση των μεγάλων Διεθνών Δικτύων και των Τοπικών Ραδιοφώνων στην προώθηση – πρόσβαση στην πληροφόρηση και την ελευθερία έκφρασης στα ερτζιανά!

Εντρυφώντας στην ιστορία του, ευλόγως, αναρωτιέται κανείς “πώς θα ήταν, άραγε, η ζωή μας χωρίς τα ερτζιανά και τη μαγεία τους, χωρίς το “Σύμπαν του Ήχου”!

Χρόνια Πολλά σε όλους τους πρωτεργάτες και όσους εργάζονται και προσφέρουν στο ραδιόφωνο, αλλά και στους απανταχού ακροατές και λάτρεις αυτής της πολυσήμαντης ανθρώπινης εφεύρεσης ως μέσου επικοινωνίας ή αλλιώς μιας άλλης “Μορφής Ζωής”!

Τιμητικό Αφιέρωμα: Εύα Μαρά

#WorldRadioDay #RadioandPeace #loveradio #radio #music #media

 

….

Βρείτε μας στα social media του StellasView:

Facebook: https://www.facebook.com/Stellasview/

Instagram: https://www.instagram.com/stellasview.gr/

Youtube: https://www.youtube.com/c/StellaPerpera/

Twitter: https://twitter.com/StellaPerpera/

MY ART DEKA HAIR & MORE
NASIA HOUVARDA ARTWORK
Περί Στέλλα Πέρπερα 461 Άρθρα
Με λένε Στέλλα, είμαι δημοσιογράφος του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ και πρώην παρουσιάστρια της Εγνατίας τηλεόρασης. Αυτά είναι τα ασήμαντα. Το σημαντικό είναι ότι αγαπώ την Τέχνη. Και αυτό γιατί πιστεύω πως η Τέχνη είναι σαν την καρδιά της πόλης. Της δίνει ζωή, την ανανεώνει και την οξυγονώνει... Γι’αυτό δημιούργησα αυτή τη σελίδα. Για αυτή την ανάσα που όλοι χρειαζόμαστε. #StellasView #heARTofthecity

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.