Ταινία: Το Ατέλειωτο Χαντάκι στο Netflix

“Το Ατέλειωτο Χαντάκι” είναι μία βραβευμένη ισπανική ταινία του 2019 που εξασφάλισε το Netflix και είναι διαθέσιμη για streaming.

Υπόθεση:

Βρισκόμαστε στο 1936, κατά τη διάρκεια του ισπανικού εμφυλίου πολέμου. Μέσα στο χάος του πολέμου και με τη ζωή του να απειλείται, ο Χιγκίνιο, ένας νεόνυμφος ράφτης και δημοτικός σύμβουλος, κρύβεται στο σπίτι του. Αυτό που δεν γνωρίζει ακόμα είναι ότι θα βρίσκεται κρυμμένος επί 33 χρόνια, σώζοντας εκείνον και τη γυναίκα του από το καθεστώς του Φράνκο.

Με “Το Ατέλειωτο Χαντάκι”, το σκηνοθετικό δίδυμο των Βάσκων Αϊτόρ Αρέγκι και Τζον Γκαράνιο (“Ο Γίγαντας”) σάρωσε για μια ακόμη φορά όλα τα βραβεία κινηματογράφου της Ισπανίας, με μια ιστορία βασισμένη σε πραγματικά περιστατικά. Για την ακρίβεια, παρακολουθούμε την ιστορία ενός “τυφλοπόντικα”. Τυφλοπόντικες ονομάστηκαν πολλοί Ισπανοί που επέλεξαν να εντοιχιστούν σε κρύπτες (διπλούς τοίχους ή σκαμμένα υπόγεια κάτω από τα σπίτια τους), για να αποφύγουν την εκτέλεση κατά τα πρώτα χρόνια μετά τη λήξη του πολέμου, ενώ σε κάποιες ακραίες περιπτώσεις, παρέμειναν κρυμμένοι έτσι, για πάνω από δέκα χρόνια.

Ο Ιχίνιο (Αντόνιο Ντε Λα Τόρρε / “Ο Έκπτωτος”) παρέμεινε κρυμμένος για 33 χρόνια και ο θεατής γίνεται μάρτυρας αυτού του εγκλεισμού και των συνεπειών στη σχέση του με τη σύζυγό του (Μπελέν Κουέστα / “La Casa de Papel”).

Με τη δράση χωρισμένη σε κεφάλαια, είναι σαν να διαβάζουμε το ημερολόγιο εγκλεισμού του και παρότι η μεγάλη διάρκεια της ταινίας (2 ώρες και 27 λεπτά) μπορεί να αποθαρρύνει υποψήφιους θεατές, “Το Ατελείωτο Χαντάκι” είναι πραγματικά ένα μικρό διαμάντι που οφείλει να ανακαλυφθεί από κάθε σινεφίλ με Netflix λογαριασμό.

Πηγή: moveitmag.gr

Σκηνοθεσία:

Aitor Arregi

Jon Garano

Jose Mari Goenaga

Κύριοι Ρόλοι:

Antonio de la Torre … Higinio Blanco

Belen Cuesta … Rosa Blanco

Vicente Vergara … Gonzalo

Jose Manuel Poga … Rodrigo

Emilio Palacios … Jaime

Κεντρικό Επιτελείο:

Σενάριο: Luiso Berdejo, Jose Mari Goenaga

Παραγωγή: Xabier Berzosa, Olmo Figueredo Gonzalez-Quevedo, Inaki Gomez, Birgit Kemner, Miguel Menendez de Zubillaga, Inigo Obeso

Μουσική: Pascal Gaigne

Φωτογραφία: Javier Agirre

Μοντάζ: Laurent Dufreche, Raul Lopez

Σκηνικά: Pepe Dominguez del Olmo

Κοστούμια: Lourdes Fuentes, Saioa Lara

Περί Αναστάσιος Νέστορας 226 Άρθρα
Γεια σας, είμαι ο Τάσος εκπαιδευτικός πληροφορικής και φίλος των τεχνών γενικότερα. Στο stellasview ασχολούμαι εθελοντικά με το στήσιμο και τη συντήρηση της ιστοσελίδας, ενώ ενίοτε αρθρογραφώ κυρίως εκφέροντας γνώμη για θεατρικές παραστάσεις και τηλεοπτικές σειρές.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.