14η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία & Δωρεάν προβολές ντοκιμαντέρ-φιλμ

Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία

Θέλετε να εμβαθύνετε και να ενημερωθείτε για το τι είναι και γιατί γίνεται η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία; Τι σχέση έχει το ποδήλατο με το γυμνό σώμα, την οικολογία, τον βιγκανισμό και την μη-βία; Ποια είναι η φιλοσοφία της φυσιολατρικής συλλογικότητας Gymnosophy; Τι είναι η καμπάνια “Ασφαλές Δίκτυο Ποδηλατόδρομων Τώρα” και τι θέλουμε να διεκδικήσουμε για το ποδήλατο και την βιώσιμη κινητικότητα; Τι συμβαίνει στα Περιβαλλοντικά στην Ελλάδα και Παγκοσμίως;

Αν θέλετε να λύσετε τις απορίες ή να δημιουργήσετε άλλες, σας περιμένουμε στο Τι-Πως-Γιατί; Γυμνή Ποδηλατοδρομία | προβολές παρουσίαση, την ΠΕΜΠΤΗ 17 Ιουνίου 2021 στις 20:30 Πάρκο Τσέπης (Ιωάννου Μιχαήλ και Αγαπηνού, Θεσσαλονίκη), για παρουσιάσεις, ανοιχτή συζήτηση, προβολές ντοκιμαντέρ-φιλμ, με Ελεύθερη Είσοδο!

fb εκδήλωση https://www.facebook.com/events/963173504517004/

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

• “WORLD NAKED BIKE RIDE – THE LONDON DOCUMENTARY” (UK 2005 – 30′ – αγγλική γλώσσα, ελληνικοί υπότιτλοι).

Μια περιβαλλοντική διαμαρτυρία με μια σημαντική διαφορά. Στην αφήγηση ο φανατικός ποδηλάτης και δημοσιογράφος του Channel 4, Jon Snow. Το ντοκιμαντέρ ακολουθεί τις προσπάθειες μιας μικρής ομάδας ανθρώπων να πραγματοποιήσουν μια μεγάλη διαδήλωση καθώς κατευθύνονται για πρώτη φορά στους δρόμους του Λονδίνου. Με χιούμορ και κινούμενα σχέδια, η ταινία δείχνει τις προσπάθειες του κινήματος της Διεθνής Γυμνής Ποδηλατοδρομίας να αυξήσει την ευαισθητοποίηση για την εξάρτηση από το πετρέλαιο και την ελευθερία του σώματος (να αισθάνεστε καλά ανεξάρτητα από το σχήμα ή το μέγεθος που είστε).

  • Προτάθηκε “Καλύτερη ταινία ακτιβιστών”, Φεστιβάλ Κινηματογράφου Wildscreen, Bristol, 2005.
  • Επίσημη Επιλογή: Φεστιβάλ Κινηματογράφου Undercurrents, Swansea.
  • Προβλήθηκε στο Camden Green Fair, και πολλά πράσινα φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο.

• “ΒΓΗΚΑΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΜΑΣ” (GR 2009 – 27′ – ελληνική γλώσσα, αγγλικοί υπότιτλοι”, βραβείο στο 11ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης 2009).

Η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία είναι ένα διεθνές κίνημα με σκοπό τη διάδοση του ποδηλάτου ενάντια στην υπερβολική και άσκοπη χρήση του ΙΧ, για την οικολογία και την απελευθέρωση του σώματος. Ξεκίνησε το 2004 από το Βανκούβερ του Καναδά και σήμερα γίνεται σε εβδομήντα τρεις πόλεις σε όλο τον κόσμο, κάθε χρόνο.

Το ντοκιμαντέρ παρακολουθεί τις προσπάθειες μίας ομάδας ποδηλατών που θέλησε να φέρει τη δράση αυτή στη Θεσσαλονίκη, από τις αρχές Ιουνίου του 2008, όταν και έγινε η εξαγγελία της δράσης, έως και την ημέρα που έγινε η ποδηλατοδρομία, στις 27 Ιουνίου του 2008.

Με αφορμή την πρώτη γυμνή ποδηλατοδρομία στη Θεσσαλονίκη, το ντοκιμαντέρ εξετάζει θέματα που αφορούν την αιτία της διαμαρτυρίας, τον τρόπο με τον οποίο ασχολήθηκαν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης με αυτή, καθώς επίσης και τη στάση της τοπικής ηγεσίας.
Σκηνοθεσία: Έλλη Ζερμπίνη
Δείτε το τρέιλερ https://www.youtube.com/watch?v=GiG1prsJh9Y

• “Η ΚΟΡΗ ΜΟΥ Η ΕΦΗΒΗ ΓΥΜΝΙΣΤΡΙΑ” (UK 2012 – 47’ – Channel 4, Αγγλική Γλώσσα, Ελληνικοί Υπότιτλοι).

H Μόλι και o Αλέξ, είναι ανάμεσα σε έναν αυξανόμενο αριθμό εφήβων και εικοσάρηδων που αγκαλιάζουν τον κόσμο του δημόσιου γυμνισμού.

• “ΓΥΜΝΑ ΣΩΜΑΤΑ” (GR 2016 – 10′ ελληνική γλώσσα, αγγλικοί υπότιτλοι).

Σε σενάριο και σκηνοθεσία Γιώργου Λινάρδου ακολουθεί την πορεία δύο εφήβων, ενός κοριτσιού και αγοριού, που προσπαθούν να ξεπεράσουν το ταμπού του γυμνού σώματος. Δύο έφηβοι, στην ηλικία των δεκαέξι, μέσα στην αθωότητα και στον πειραματισμό τους, προσπαθούν να ξεπεράσουν τις ανησυχίες τους για το γυμνό σώμα. Η ταινία ταξίδεψε σε διεθνή και εγχώρια φεστιβάλ αποσπώντας βραβεία. Γυρίστηκε από φοιτητές του Τμήματος Κινηματογράφου της Καλών Τεχνών στη Θεσσαλονίκη την άνοιξη του 2016.


• Υπογράφουμε ΑΣΦΑΛΕΣ ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΩΝ ΤΩΡΑ

Υπογράφουμε ΑΣΦΑΛΕΣ ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΩΝ ΤΩΡΑ

• 14η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021.
πληροφορίες
 https://www.gymnosophy.gr/14th-world-naked-bike-ride-2021/

14η ΔΙΕΘΝΗΣ ΓΥΜΝΗ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΑ | World Naked Bike Ride 🚲
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 Ιουν 2021, Γρασίδια Φιλοσοφικής ΑΠΘ,
5μμ Bodypainting,
6μμ Δρώμενα-Ενημερώσεις,
7μμ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΑ,
9.30μμ Μουσικές
 👣 Ελάτε όσο γυμν@ τολμάτε 🥁 Καλέστε φίλ@ 🥰 κοινοποιήστε ☮️ διαδώστε!
Η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία είναι ένα διεθνές αυτοργανωμένο και αποκεντρωμένο κίνημα και συμμετέχουν σε αυτό περισσότερες από 70 πόλεις σε όλο τον κόσμο, ενώ στην Ελλάδα πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη από το 2008 με συναυλίες, δρώμενα, και παράλληλες εκδηλώσεις.
Δείτε το πρόμο βίντεο https://vimeo.com/269164345/
Είναι μια γιορτή διεκδίκησης για την προώθηση, του ποδηλάτου ως μέσου μετακίνησης και της ήπιας κινητικότητας, ενάντια στην κουλτούρα του αυτοκινήτου και της ρύπανσης που δημιουργεί. Για την απεξάρτηση μας από το πετρέλαιο, τον λιγνίτη και τις μη ήπιες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Για την οικολογία, το περιβάλλον, την κλιματική κρίση, την επανασύνδεση με την φύση, την αποανάπτυξη, την χορτοφαγία, την ειρήνη & την μη-βία, τα δικαιώματα ανθρώπινων και μη ανθρώπινων ζώων, την ελευθερία έκφρασης και σεξουαλικότητας, την ισότητα και την διαφορετικότητα, την απενοχοποίηση του φυσικού γυμνού μας σώματος, χωρίς οποιεσδήποτε διακρίσεις.

fb εκδήλωση https://www.facebook.com/events/173341201287027/

Gymnosophy – φυσιολατρική συλλογικότητα www.gymnosophy.gr

Η Γειτονιά της Αλεξάνδρου Σβώλου https://geitoniaalexandrousvolou.wordpress.com/

#Γυμνή_Ποδηλατοδρομία #ΠάρκοΤσέπης #Θερινό #Σινεμά #Σβώλου

 

….

Βρείτε μας στα social media του StellasView:

Facebook: https://www.facebook.com/Stellasview/

Instagram: https://www.instagram.com/stellasview.gr/

Youtube: https://www.youtube.com/c/StellaPerpera/

Twitter: https://twitter.com/StellaPerpera/

Διαβάστε επίσης

Περί Στέλλα Πέρπερα 479 Άρθρα
Με λένε Στέλλα, είμαι δημοσιογράφος του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ και πρώην παρουσιάστρια της Εγνατίας τηλεόρασης. Αυτά είναι τα ασήμαντα. Το σημαντικό είναι ότι αγαπώ την Τέχνη. Και αυτό γιατί πιστεύω πως η Τέχνη είναι σαν την καρδιά της πόλης. Της δίνει ζωή, την ανανεώνει και την οξυγονώνει... Γι’αυτό δημιούργησα αυτή τη σελίδα. Για αυτή την ανάσα που όλοι χρειαζόμαστε. #StellasView #heARTofthecity

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.