«Για μια ελεύθερη και πράσινη ΔΕΘ» στην ταράτσα της Ετεροτοπίας

Εκδήλωση/Συζήτηση: Για μια ελεύθερη και πράσινη ΔΕΘ

Η ΔΕΘ αποτελεί έναν χώρο που έχει ταυτιστεί με το στάδιο εκσυγχρονισμού της πόλης της Θεσσαλονίκης και με την εκ νέου σύνδεση της, με τον τότε κοσμοπολιτισμό. Ενώ παράλληλα, δημιουργήθηκε την ίδια χρονιά με το ΑΠΘ, και σε επαφή μαζί του.

Ο χώρος της ΔΕΘ αποτελεί πλέον μια μεγάλη έκταση εντός του αστικού ιστού της πόλης, ο οποίος αξιοποιείται κυρίως για την διοργάνωση εκθέσεων.
Η ανάγκη για την μεταφορά αυτού του χώρου από το κέντρο της πόλης στα Δυτικά, και παράλληλα την ανάπλαση του χώρου της ΔΕΘ αποτελεί μια ειλημμένη απόφαση η οποία έχει καθυστερήσει χαρακτηριστικά.

Σε μια πόλη όπου το ποσοστό ελεύθερων δημοσίων χώρων πρασίνου βρίσκεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα, η ανάγκη για την δημιουργία ενός χώρου πρασίνου που θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των πολιτών και θα αποτελέσει μια ανάσα ‘οξυγόνου΄ και δροσιάς για την πόλη, φαντάζει επιτακτική.

Προς αυτήν την κατεύθυνση, και ενάντια σε κάθε κερδοσκοπική λογική που επιδιώκει την αξιοποίηση του χώρου της ΔΕΘ με όρους ‘real estate’, μέσω της ανέγερσης ενός εμπορικού κέντρου και ενός ξενοδοχείου 32 μέτρων ύψους( μεγαλύτερο ύψος από τον Λευκό Πύργο), έχει τεθεί στον δημόσιο διάλογο ένα εναλλακτικό και βιώσιμο σχέδιο με στόχο την δημιουργία ενός ελεύθερου και δημοσίου χώρου πρασίνου στη θέση της ΔΕΘ.

Στόχος της εκδήλωσης μας αποτελεί η παρουσίαση αυτού του σχεδίου και η εκκίνηση ενός ευρύτερου διαλόγου στην πόλη της Θεσσαλονίκης, ο οποίος θα εμπλέξει την πλειοψηφία των κατοίκων της και θα αφορά ζητήματα ανάπλασης του αστικού τοπίου προς εξυπηρέτηση των αναγκών των πολιτών.


Συμμετέχουν:

Ιωάννης Κιουρτσόγλου: Διπλωματούχος Ξεναγός
Σάσα Λαδά: Πανεπιστημιακός-Αρχιτεκτόνισσα
Στράτος Μάνος: Πολεοδόμος- Χωροτάκτης ΑΠΘ
Γιάννης Ξενίδης: Πανεπιστημιακός- Πολιτικός Μηχανικός

Συντονίζει:
Μέλος του κοινωνικού χώρου ‘Ετεροτοπία’

Δευτέρα 7 Ιουνίου- 6.30 Μ.Μ.
Πτολεμαίων 42 στην Ταράτσα της Ετεροτοπίας

Βρείτε μας στα social media του StellasView:

Facebook: https://www.facebook.com/Stellasview/

Instagram: https://www.instagram.com/stellasview.gr/

Youtube: https://www.youtube.com/c/StellaPerpera/

Twitter: https://twitter.com/StellaPerpera/

Περί Άκης Χρυσαφίδης 530 Άρθρα
Γεια σας!! Είμαι ο Άκης Χρυσαφίδης και ζω στη Θεσσαλονίκη! Είμαι απόφοιτος Πληροφορικής και Φυσικοθεραπείας! Αγαπώ πολύ το θέατρο όπως και την καλή παρέα.. Καλώς ήρθατε στην καλή παρέα που ονομάζεται #Stellasview!!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.