2ο Πικ Νικ για την Αποανάπτυξη στο Πάρκο Τσέπης

2ο Πικ Νικ για την Αποανάπτυξη που θα λάβει χώρα στο Πάρκο Τσέπης (Αγαπηνού και Ιωάννου Μιχαήλ γωνία) το Σάββατο 5 Ιουνίου από τις 11:00 πμ μέχρι τις 23:00 μμ.
H 5η Ιουνίου αποτελεί την παγκόσμια ημέρα δράσης για την αποανάπτυξη και όπως κάθε χρονιά, έτσι και φέτος, θα πραγματοποιηθούν δράσεις και εκδηλώσεις σε ολόκληρο τον κόσμο, με σκοπό να προβληθούν εναλλακτικοί τρόποι και ιδέες, που οδηγούν σε μία κοινωνία με περισσότερη περιβαλλοντική, οικονομική και κοινωνική δικαιοσύνη.
Για φέτος η θεματική της ημέρας είναι η Φροντίδα.
Η πανδημία όχι μόνο μας ανάγκασε να ξανασκεφτούμε αρκετά πράγματα γύρω από την καθημερινότητα της πόλης: τους δημόσιους χώρους, την φυσική και ψυχική υγεία, την εργασία, την αλληλοβοήθεια και την τοπική οργάνωση, αλλά κατέστησε πιο εμφανές αυτό που το Φεμινιστικό κίνημα υποστηρίζει εδώ και πολύ καιρό: η καλλιέργεια της φροντίδας αποτελεί το θεμέλιο της οικονομίας και της κοινωνίας μας.
Η φροντίδα φυσικά δεν περιορίζεται μόνο μέσα στο σπίτι και δεν παρέχεται αποκλειστικά διαμέσου της αγοράς ή τους κράτους. Αντίθετα, αποτελεί ένα κοινοτικό και οικολογικό έργο, απαραίτητο για την ευημερία των ανθρώπων και των οικοσυστημάτων. Για να μεταμορφωθεί λοιπόν η κοινωνία, η φροντίδα για τον άνθρωπο και το περιβάλλον πρέπει να βρίσκεται στο επίκεντρο του πολιτικού οράματος της αποανάπτυξης. Η τελευταία προτάσει την μείωση του οικολογικού μας αποτυπώματος και την απάρνηση της τυφλή πίστης στην αγορά, την αποδοτικότητα, τον άκρατο καταναλωτισμό και στην χωρίς όρια ανάπτυξη, αντιπροτείνοντας μικρές, τοπικές, ανοιχτές και διασυνδεδεμένες κοινότητες που φέρνουν τα μέλλοντα που θέλουν στο εδώ και το τώρα.
Σε αυτό το πλαίσιο, η Πρωτοβουλία Γειτονιάς της Αλεξάνδρου Σβώλου, η υπό σύσταση “Ομάδα για την Αποανάπτυξη στη Θεσσαλονίκη”, το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας και το δεντρί πρότζεκτ σας προσκαλούμε στο Πάρκο Τσέπης (Αγαπηνού και Ιωάννου Μιχαήλ γωνία) το Σάββατο 5η Ιουνίου για ένα ολοήμερο Πικ Νικ.
Το Πικ Νικ περιλαμβάνει εκθέσεις φωτογραφιών, εργαστήρια, συζητήσεις, παρουσιάσεις, προβολές και συλλογική κουζίνα. 
Καθ’ όλη τη διάρκεια της θα λειτουργεί καφέ-μπάρ οικονομικής ενίσχυσης για το Πάρκο Τσέπης.
Καθώς το Πάρκο αποτελεί έναν ανοιχτό χώρο συνάντησης στη Γειτονιά μας και με αίσθημα αλληλεγγύης προς όλους και όλες, την ημέρα του Πικ Νικ θα κρατήσουμε τα απαραίτητα μέτρα προστασίας κατά της Covid-19.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Πικ Νικ εδώ:
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Παγκόσμια Ημέρα Αποανάπτυξης εδώ:
 
Πρόγραμμα Πικ Νικ
 

Ολοήμερη έκθεση: Nonsense Literature: Αναρτημένα μικρά πεζά για την αποανάπτυξη από τα Περιμυθιάσματα

11:00 – 15:00: Κατασκευή Τίκο & Παιχνίδια του Κόσμου από το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας

13:00 – 14:00: Φυτέματα στο Πάρκο Τσέπης για μικρά και μεγάλα παιδιά

13:00 – 14:00: Συνάντηση για την δημιουργία ομάδας για την αποανάπτυξη στη Θεσσαλονίκη

14:00 – 17:30: Συλλογική κουζίνα [φέρνουμε πιάτα και ποτήρια και μοιραζόμαστε το φαγητό μας]

16:00 – 17:30: Συζήτηση: Η εμπειρία των Δικτύων Αλληλοβοήθειας μέσα στην Πανδημία

17:30 – 20:00: Επαληθεύσεις κενών δενδροδόχων από το δεντρί project
 
18:30 – 20:30: World Café & Βιωματικό Εργαστήριο: Μαθαίνοντας για την Αποανάπτυξη
 
21:00 – 23:00: Προβολή ταινίας: Η Ναυσικά της Κοιλάδας των Ανέμων
@geitonia.svolou 
…..

Βρείτε μας στα social media του StellasView:

Facebook: https://www.facebook.com/Stellasview/

Instagram: https://www.instagram.com/stellasview.gr/

Youtube: https://www.youtube.com/c/StellaPerpera/

Twitter: https://twitter.com/StellaPerpera/

Περί Στέλλα Πέρπερα 532 Άρθρα
Με λένε Στέλλα, είμαι δημοσιογράφος του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ και πρώην παρουσιάστρια της Εγνατίας τηλεόρασης. Αυτά είναι τα ασήμαντα. Το σημαντικό είναι ότι αγαπώ την Τέχνη. Και αυτό γιατί πιστεύω πως η Τέχνη είναι σαν την καρδιά της πόλης. Της δίνει ζωή, την ανανεώνει και την οξυγονώνει... Γι’αυτό δημιούργησα αυτή τη σελίδα. Για αυτή την ανάσα που όλοι χρειαζόμαστε. #StellasView #heARTofthecity

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.