«Όλα είναι όπερα» από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών on demand streaming

Όλα είναι όπερα!

Όλα είναι όπερα! Δωρεάν streaming στο facebook και στο site του Μεγάρου.

Μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσαν τον προηγούμενο Νοέμβριο οι δύο παραστάσεις, οι μικροί μας φίλοι που δεν πρόλαβαν να τις παρακολουθήσουν, έχουν τώρα την ευκαιρία να τις δουν μέσω του site και της σελίδας του Μεγάρου στο fb τη Δευτέρα 1 Μαρτίου στις 18:00.
Σε αυτή τη μετάδοση, θα σας αποκαλύψουμε κάποια από τα μυστικά της όπερας, αλλά και όλα τα επαγγέλματα που συνεργάζονται για να δημιουργηθεί μια σκηνική παραγωγή.


Πώς γίνεται άραγε μια απλή μπανιέρα να μετατρέπεται σε σκηνή θεάτρου; Και η κουρτίνα της σε μαγική αυλαία; Τι κρύβεται πίσω από αυτό το παράξενο σκηνικό; Από πού βγαίνει η μουσική που ακούμε; Ποιος τραγουδάει; Ποιοι είναι οι άνθρωποι που μεταμορφώνουν τη μουσική σε μια ολόκληρη παράσταση που ζωντανεύει στη σκηνή;

Η παράσταση, που εντάσσεται στον επιτυχημένο κύκλο Το Μέγαρο των παιδιών, βασίζεται σε μια ιδέα της Μιχαέλλας Χατζηαγγέλου, η οποία υπογράφει το κείμενο και τη δραματουργία. Την επιμέλεια του εκπαιδευτικού υλικού έχει η υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων του ΜΜΑ Σοφία Τοπούζη. Η σκηνοθετική και σκηνογραφική επιμέλεια είναι του Ηλία Καρελλά. Βοηθός σκηνοθέτη ήταν η Μαρία Μπαλούτσου. Το οπτικό υλικό που συνοδεύει την παράσταση σκηνοθέτησε η Ιωάννα Γιαννούλη, ενώ η διεύθυνση φωτογραφίας είναι του Αλέξανδρου Τσερέπα. Συμμετέχουν οι ηθοποιοί Δημήτρης Μακαλιάς (Οδυσσέας) και Αντιγόνη Ψυχράμη (Αλεξάνδρα) καθώς και οι τραγουδιστές Όλγα Παπακωνσταντίνου (σοπράνο) και Γιάννης Καλύβας (τενόρος). Τη μουσική προετοιμασία και τη συνοδεία επί σκηνής έχει αναλάβει ο Γιάννης Αερινιώτης.

Η παραγωγή υλοποιήθηκε με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης της καλλιτεχνικής παραγωγής λόγω COVID–19.

Πρεμιέρα: 1/3/2021 στις 18:00

Θα παραμείνει διαθέσιμο μέχρι 31/3


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: 

Ιδέα / κείμενο / δραματουργία: Μιχαέλλα Χατζηαγγέλου
Επιμέλεια εκπαιδευτικού υλικού: Σοφία Τοπούζη
Σκηνοθετική & σκηνογραφική επιμέλεια: Ηλίας Καρελλάς
Οδυσσέας: Δημήτρης Μακαλιάς
Αλεξάνδρα: Αντιγόνη Ψυχράμη
Σοπράνο: Όλγα Παπακωνσταντίνου
Τενόρος: Γιάννης Καλύβας
Μουσική προετοιμασία και συνοδεία: Γιάννης Αερινιώτης
Σκηνοθεσία οπτικού υλικού: Ιωάννα Γιαννούλη
Διεύθυνση φωτογραφίας οπτικού υλικού: Αλέξανδρος Τσερέπας

Διαβάστε επίσης

Περί Άκης Χρυσαφίδης 414 Άρθρα
Γεια σας!! Είμαι ο Άκης Χρυσαφίδης και ζω στη Θεσσαλονίκη! Είμαι απόφοιτος Πληροφορικής και Φυσικοθεραπείας! Αγαπώ πολύ το θέατρο όπως και την καλή παρέα.. Καλώς ήρθατε στην καλή παρέα που ονομάζεται #Stellasview!!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.