Διαδικτυακή παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Μπουτάρη «Εξήντα χρόνια τρύγος»

Διαδικτυακή παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Μπουτάρη με τίτλο «Εξήντα χρόνια τρύγος» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη.

Κρασιά, μεταπολεμική περίοδος, αλκοολισμός και το απραγματοποίητο μέχρι στιγμής όραμά του, είναι μερικά από τα σημαντικά κομμάτια της ζωής του Γιάννη Μπουτάρη που θα προσπαθήσουν να ξεδιπλώσουν η συγγραφέας Μαρία Μαυρικάκη και ο δημοσιογράφος Παύλος Τσίμας, την Τετάρτη 27/1 στις 19:00 μέσα από τις σελίδες του Public σε Facebook, YouTube και blog.

27012021 mpoutaris - 01

Σύνοψη του βιβλίου “Εξήντα χρόνια τρύγος…”

O Γιάννης Μπουτάρης, με τη χαρακτηριστική ευθύτητά του, ανιστορεί την προδιαγεγραμμένη – λόγω οικογενειακής παράδοσης – ενασχόλησή του με τα κρασιά, τη συλλογική του δράση, τις καινοτομίες και τις συγκρούσεις που σημάδεψαν τον κλάδο στην Ελλάδα από τη μεταπολεμική περίοδο ως τις μέρες μας. Περιγράφει το τέρας του αλκοολισμού που κατάφερε να νικήσει και τη βοήθεια που αξιώθηκε να δώσει σε άλλους εξαρτημένους. Πολιτικές θέσεις και αμφιλεγόμενα στοιχεία της συμπεριφοράς του, τα οποία έχουν διχάσει τον δημόσιο διάλογο, ξεπηδούν στην αφήγησή του πλάι σε σπαράγματα από έντονες οικογενειακές στιγμές και αποτυπώνουν τη θυμοσοφία, το χάρισμα, τις αντιφάσεις και τελικά τον απολογισμό του οινοποιού κυρ Γιάννη. Εξήντα χρόνια τρύγος δεν του αρκούν. Η αφήγησή του ολοκληρώνεται με το απραγματοποίητο, μέχρι στιγμής, όραμά του.

 

Διαβάστε επίσης

Περί Άκης Χρυσαφίδης 349 Άρθρα
Γεια σας!! Είμαι ο Άκης Χρυσαφίδης και ζω στη Θεσσαλονίκη! Είμαι απόφοιτος Πληροφορικής και Φυσικοθεραπείας! Αγαπώ πολύ το θέατρο όπως και την καλή παρέα.. Καλώς ήρθατε στην καλή παρέα που ονομάζεται #Stellasview!!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.