Το Ίδρυμα Fluxum και το Flux Laboratory Athens παρουσιάζουν online και δωρεάν το πρότζεκτ Dancewalk

Η αντίσταση του πολιτισμού στην πανδημία. Ένας διαφορετικός Μαραθώνιος που γιορτάζεται με χορό-περπάτημα.

Το Ίδρυμα Fluxum και το Flux Laboratory Athens συνεργάζονται με την ομάδα Neopost Foofwa και παρουσιάζουν το πρότζεκτ Dancewalk στην Ελλάδα. Πρόκειται για μια Ελληνο-ελβετική καλλιτεχνική πρωτοβουλία υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ελβετίας στην Ελλάδα και του Δήμου Αθηναίων που μας καλεί να χορέψουμε όπου και αν βρισκόμαστε.

Το Dancewalk (χορός-περπάτημα) είναι μια πρακτική που ανέπτυξε o χορευτής και χορογράφος Foofwa d’Imobilité, παρουσιάζοντάς τη σε 50 μέρη του κόσμου μέχρι σήμερα. Μέσα από τη συνεργασία του με 6 Έλληνες και 4 Ελβετούς χορευτές μεταδίδει τη γνώση και την ενέργεια της τεχνικής στην ελληνική χορευτική κοινότητα, αλλά και σε όποιον επιθυμεί να μοιραστεί μαζί μας αυτή την εμπειρία διαδικτυακά.

Την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020 η περφόρμανς “Dancewalk – Retroperspectives” θα παρουσιαστεί ζωντανά και θα μεταδοθεί με live streaming από την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων στην ιστοσελίδα του Flux Laboratory, στις 2μμ. Η χορεύτρια Alizée Sourbé θα βρεθεί επί σκηνής για να αφηγηθεί την ιστορία του dancewalk και των 700 και πλέον χιλιομέτρων χορού που έχουν διανυθεί σε όλο τον κόσμο στο πλαίσιο των 50 διαδρομών Dancewalk.

Την Κυριακή 8 Νοεμβρίου, επίσημη ημέρα διεξαγωγής του αγώνα Μαραθωνίου που ματαιώθηκε, το Dancewalk αναδύεται ως μια εναλλακτική καλλιτεχνική πράξη. Το Flux Laboratory Athens θα μοιραστεί μέσα από τις πλατφόρμες επικοινωνίας του ό,τι συνέβη on stage αλλά και το χορευτικό ταξίδι της Ελληνο-ελβετικής ομάδας στην Αθήνα.

Το Dancewalk είναι μια χορευτική πράξη, ένα ισχυρό μήνυμα ενότητας και στήριξης του χορού.

Συντελεστές:
Χορογράφος / Χορευτής: Foofwa d’Imobilité
Καλλιτέχνες: Alex Landa Aguirreche, Αλέξανδρος Βαρδαξόγλου, Πολένα Κόλια, Μαρκέλλα Μανωλιάδη, Δημήτρης Μυτιληναίος, Evita Pitara, Alizée Sourbé, Ιωάννα Τουμπακάρη, Andi Xhuma
Παραγωγή: Ίδρυμα Fluxum, Flux Laboratory Athens
Καλλιτεχνική διεύθυνση: Cynthia Odier & Foofwa d’Imobilité

Υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ελβετίας στην Ελλάδα και του Δήμου Αθηναίων

Διαβάστε επίσης

Περί Άκης Χρυσαφίδης 352 Άρθρα
Γεια σας!! Είμαι ο Άκης Χρυσαφίδης και ζω στη Θεσσαλονίκη! Είμαι απόφοιτος Πληροφορικής και Φυσικοθεραπείας! Αγαπώ πολύ το θέατρο όπως και την καλή παρέα.. Καλώς ήρθατε στην καλή παρέα που ονομάζεται #Stellasview!!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.