Κριτική για την τούρκικη ταινία «Τρεις Αδερφές (Kiz Kardesler)»


Για να δείτε τη βαθμολογία της ταινίας από την ομάδα μας πατήστε εδώ

Βασισμένη στο ομώνυμο θεατρικό έργο του Τσέχωφ, η τούρκικη αυτή ταινία του Εμίν Αλπέρ υφαίνεται με μια απαράμιλλη σκηνοθετική απλότητα και μια δραματουργική επεξεργασία που οδηγεί τους χαρακτήρες (κυρίως τις τρεις αδερφές αλλά και τους αντρικούς χαρακτήρες) σε συναισθηματικά αδιέξοδα που πηγάζουν από την απολύτως απομονωμένη και πατριαρχική κοινωνία που μεγάλωσαν και ζουν.

Υπόθεση:

Οι τρεις αδερφές είναι τρία ορφανά από μητέρα κορίτσια τα οποία είχαν σταλεί κατά καιρούς ως παρακόρες σε πλούσιους αστούς. Μετά από μια σειρά προσωπικών και κοινωνικών αποτυχιών τα κορίτσια επιστρέφουν ξανά στο πατρικό τους που βρίσκεται σε ένα ορεινό χωριό της Ανατολίας. Όλα αυτά κατά τον σκηνοθέτη συμβαίνουν κάπου στη δεκαετία του 80′, αλλά όπως ο ίδιος επισημαίνει τίποτα δεν έχει αλλάξει από τότε σε εκείνα τα μέρη.

Προσπαθώντας λοιπόν να πορευτούν ξανά στη ζωή και να συμβιώσουν στο χωριό με τον τρυφερό αλλά αυταρχικό τους πατέρα, οι τρεις αδερφές διαπιστώνουν πως είναι εγκλωβισμένες σε μια κοινή μοίρα που εκπορεύεται από την κοινωνική εκμετάλλευση, τη φτώχεια και την πατριαρχία της συντηρητικής και απομονωμένης κοινωνίας του χωριού τους.

Στην ταινία τέλος θα απολαύσετε μια εξαιρετική φωτογραφία που αποτυπώνει την ομορφιά των ορεινών τοπίων της Ανατολίας και τη μαγευτική μουσική επένδυση των Ελλήνων Γιώργου Παπαϊωάννου και Νίκου Παπαϊωάννου.

Ταυτότητα Ταινίας:

Τούρκικη ταινία, σκηνοθεσία Εμίν Αλπέρ με τους: Σεμρέ Εμπουζίγια, Ετσέ Γιουκσέλ, Ελίν Καντεμίρ.

Άποψη: Νέστορας Αναστάσιος  

Poster for the movie ""

Διαβάστε επίσης

MY ART DEKA HAIR & MORE
NASIA HOUVARDA ARTWORK
Περί Αναστάσιος Νέστορας 247 Άρθρα
Γεια σας, είμαι ο Τάσος εκπαιδευτικός πληροφορικής και φίλος των τεχνών γενικότερα. Στο stellasview ασχολούμαι εθελοντικά με το στήσιμο και τη συντήρηση της ιστοσελίδας, ενώ ενίοτε αρθρογραφώ κυρίως εκφέροντας γνώμη για θεατρικές παραστάσεις και τηλεοπτικές σειρές.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.