Κριτική για το ντοκιμαντέρ «13η Τροπολογία» του Netflix

Image from the movie ""
© − All right reserved.


Για να διαβάσετε τη βαθμολογία του ντοκιμαντέρ «13η Τροπολογία» από την ομάδα μας πατήστε εδώ

Το ντοκιμαντέρ «13η Τροπολογία» της αφροαμερικανίδας Έιβα Ντουβερνέ που προβάλλεται στο Netflix παρουσιάζεται η ιστορική διαδρομή της ρατσιστικής Αμερικής από το τέλος του εμφυλίου και την 13η τροποποίηση του Συντάγματος μέχρι τη σημερινή κρίσιμη εποχή.

Ο τίτλος αναφέρεται στη 13η τροποποίηση του αμερικανικού συντάγματος, που αναφέρει «ούτε η δουλεία, ούτε η ακούσια υπηρεσία, εκτός κι αν ασκείται ως ποινή του εγκλήματος εκ του οποίου ο συμβαλλόμενος θα πρέπει να έχει καταδικαστεί δεόντως, δεν πρέπει να υπάρχει στις Ηνωμένες Πολιτείες». Η παραπάνω συνταγματική τροποποίηση εσωκλείνει τον τρόμο της μαζικής ποινικοποίησης και την αύξηση των Αφροαμερικάνων “εσώκλειστων φυλακισμένων” στις ΗΠΑ.

Με μία επιτυχημένη σκηνοθετική φόρμα που συνδυάζει τη μίξη αρχειακού υλικού, αλλά και μαρτυρίες από ακτιβιστές, πολιτικούς και ιστορικούς, εσώκλειστους φυλακισμένους άντρες και γυναίκες, το εξαιρετικό αυτό ντοκιμαντέρ αποπειράται να κάνει μια ιστορική σύνθεση πάνω σε αυτό το ζήτημα.

Μην το χάσετε! 

Άποψη: Νέστορας Αναστάσιος 

Poster for the movie ""
https://youtu.be/krfcq5pF8u8

Σκηνοθεσία:

Ava DuVernay

Συντελεστές:

Σενάριο: Spencer Averick, Ava DuVernay

Παραγωγή: Spencer Averick, Howard Barish, Ava DuVernay

Μουσική: Jason Moran

Φωτογραφία: Hans Charles, Kira Kelly

Μοντάζ: Spencer Averick

Διαβάστε επίσης

MY ART DEKA HAIR & MORE
NASIA HOUVARDA ARTWORK
Περί Αναστάσιος Νέστορας 247 Άρθρα
Γεια σας, είμαι ο Τάσος εκπαιδευτικός πληροφορικής και φίλος των τεχνών γενικότερα. Στο stellasview ασχολούμαι εθελοντικά με το στήσιμο και τη συντήρηση της ιστοσελίδας, ενώ ενίοτε αρθρογραφώ κυρίως εκφέροντας γνώμη για θεατρικές παραστάσεις και τηλεοπτικές σειρές.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.