Cinobo: Η νέα ελληνική πλατφόρμα που φέρνει το ανεξάρτητο σινεμά στην οθόνη μας

Από τις 12 Μαρτίου ξεκίνησε τη λειτουργία της η ελληνική συνδρομητική streaming πλατφόρμα Cinobo (Cinema No Borders), προσβάσιμη σε Ελλάδα και Κύπρο, με μια μεγάλη συλλογή ανεξάρτητου και arthouse κινηματογράφου από όλο τον κόσμο και, φυσικά, με ελληνικούς υπότιτλους.

Η 27χρονη θεσσαλονικιά Δάφνη Μπεχτσή εντόπισε ένα κενό στην αγορά του θεάματος και δημιούργησε την ελληνική streaming πλατφόρμα Cinobo στην εποχή της καραντίνας. Μεγαλωμένη σε μια οικογένεια που είχε σχέση με τον κινηματογράφο, η Δάφνη είχε αναπτύξει από μικρή αγάπη για την 7η τέχνη ενώ ζώντας στη Θεσσαλονίκη ήρθε από νωρίς σε επαφή με τη μαγεία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου και του ανεξάρτητου σινεμά.

Το Cinobo είναι η νέα ελληνική streaming πλατφόρμα που ειδικεύεται στον ανεξάρτητο και arthouse κινηματογράφο. Μία πλατφόρμα που φτιάχτηκε από λάτρεις του σινεμά για λάτρεις του σινεμά. Το δημιουργήσαμε με στόχο να γεφυρώσουμε το χάσμα μεταξύ ποσότητας και ποιότητας στο χώρο του streaming, δίνοντας πρόσβαση στον μεγαλύτερο επιμελημένο κατάλογο ανεξάρτητου κινηματογράφου. Συγκεντρώνει περιεχόμενο από όλο τον κόσμο και την Ελλάδα, που είναι συχνά διάσπαρτο ή και δυσεύρετο, σε ένα χώρο για εξερεύνηση για όλους όσους αγαπούν ή θέλουν να ανακαλύψουν την 7η τέχνη.

Η δραστηριότητα του Cinobo, ωστόσο, δεν περιορίζεται μόνο στις οθόνες. Η φιλοδοξία του είναι να λειτουργήσει ως πυλώνας υποστήριξης και διάδοσης του ανεξάρτητου κινηματογράφου στην Ελλάδα. Με προβολές, εκδηλώσεις και συνέργειες με φορείς που δραστηριοποιούνται στον κινηματογραφικό χώρο Ελλάδας και Κύπρου, καθώς και μέσω της διανομής επιλεγμένων τίτλων, επιδιώκει να προσφέρει μία ολοκληρωμένη κινηματογραφική εμπειρία στους συνδρομητές του!

Το Cinobo προσφέρει σε χαμηλή τιμή ταινίες από Ευρώπη και Ελλάδα, Βόρεια και Νότια Αμερική, Ασία και Αυστραλία. Κωμωδίες, θρίλερ, ερωτικές ιστορίες, οικογενειακά δράματα, ντοκιμαντέρ, animation. Όχι αποκλειστικά «κουλτουριάρικες», αλλά και καλές mainstream ταινίες.

Φοίνικες, άρκτοι, λέοντες και λεοπαρδάλεις, Ευρώπη και Ελλάδα, Βόρεια και Νότια Αμερική, Ασία και Αυστραλία, κωμωδίες, θρίλερ, ερωτικές ιστορίες, οικογενειακά δράματα, ντοκιμαντέρ και όχι μόνο. Η ταινιοθήκη του Cinobo φιλοξενεί εκατοντάδες ταινίες επιλεγμένες από όλο τον κόσμο με προσεγμένη παρουσίαση και θεματικά αφιερώματα. Η ταινιοθήκη εμπλουτίζεται εβδομαδιαία με νέες προσθήκες, μεταξύ των οποίων και μία πρεμιέρα, δηλαδή μια ταινία που δεν έχει κυκλοφορήσει ξανά στην Ελλάδα. Ταινίες βραβευμένες από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ του κόσμου, ταινίες πολυαγαπημένες σε βραδιές θερινού σινεμά και μικρά φεστιβαλικά διαμαντάκια που παίχτηκαν για μικρό χρονικό διάστημα στις αίθουσες και δεν πρόλαβες να δεις. Από τον Τσάπλιν και τον Κίτον, έως τον Τριφό και τον Κισλόφσκι, στο Cinobo θα βρεις και κλασσικές ταινίες που σημάδεψαν την 7η τέχνη. Το Cinobo δίνει για πρώτη φορά τη δυνατότητα να βρεις συγκεντρωμένο τον πλούτο αυτό.

Τέλος, το Cinobo, άλλη ευπρόσδεκτη διαφοροποίηση, δεν έχει μια αχανή ταινιοθήκη, που δύσκολα την κουμαντάρεις, αλλά ένα επιλεγμένο και προσεκτικά κατηγοριοποιημένο περιεχόμενο με 300 για την αρχή ταινίες. Κάθε εβδομάδα θα προστίθενται τέσσερις ακόμα, η μία ανάμεσά τους εντελώς άπαιχτη στην Ελλάδα.

 

MY ART DEKA HAIR & MORE
NASIA HOUVARDA ARTWORK
Περί Αναστάσιος Νέστορας 245 Άρθρα
Γεια σας, είμαι ο Τάσος εκπαιδευτικός πληροφορικής και φίλος των τεχνών γενικότερα. Στο stellasview ασχολούμαι εθελοντικά με το στήσιμο και τη συντήρηση της ιστοσελίδας, ενώ ενίοτε αρθρογραφώ κυρίως εκφέροντας γνώμη για θεατρικές παραστάσεις και τηλεοπτικές σειρές.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.