Δωρεάν online μουσικές συναυλίες από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και το Υπουργείο Εξωτερικών,  στο πλαίσιο των πολιτιστικών δράσεων της τρέχουσας, εξάμηνης, Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης, παρουσιάζει με τους διαπρεπείς μουσικούς της, διάσημα έργα μουσικής δωματίου, σε διαφορετικούς εμβληματικούς χώρους της Αττικής.

Οι εν λόγω πολιτιστικές δράσεις έχουν ως απώτερο σκοπό να αναδείξουν ιστορικά και πολιτιστικά σημεία και πανανθρώπινα σύμβολα του τόπου μας, πανευρωπαϊκά, μέσα από μια σειρά 8 μικρής διάρκειας συναυλιών διαφόρων μουσικών συνόλων της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, που θα εκτείνονται από το αμιγώς κλασικό ρεπερτόριο, έως την κινηματογραφική μουσική, τη τζαζ, αλλά και την έντεχνη ελληνική σκηνή.

Οι εικόνες αυτές αναμένεται να ταξιδέψουν σε όλη την Ευρώπη, αναδεικνύοντας τις παναθρώπινες, διαχρονικές αξίες του πολιτισμού μας, οι οποίες και παραμένουν η βάση για τον ευρωπαϊκό πολιτισμό.

Μέσα σε μια δύσκολη συγκυρία, διανύοντας το δεύτερο και πιο δυνατό κύμα της πανδημίας, ευελπιστούμε οι συναυλίες αυτές να προσφέρουν στο κοινό μια νότα αισιοδοξίας και ψυχικής ανάτασης.

Συντονιστείτε, λοιπόν,  κάθε Πέμπτη, στις 8 μ.μ. το βράδυ στις ηλεκτρονικές ιστοσελίδες της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης, της Περιφέρειας Αττικής καθώς και της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και γίνετε κοινωνοί αυτής της μουσικής, ψηφιακής, εμπειρίας από τους αρχαιολογικούς χώρους της Αττικής.

Οι συναυλίες θα προβάλλονται δωρεάν και θα διαρκέσουν μέχρι και τις 24 Δεκεμβρίου 2020.

Διαβάστε επίσης

Περί Άκης Χρυσαφίδης 219 Άρθρα
Γεια σας!! Είμαι ο Άκης Χρυσαφίδης και ζω στη Θεσσαλονίκη! Είμαι απόφοιτος Πληροφορικής και Φυσικοθεραπείας! Αγαπώ πολύ το θέατρο όπως και την καλή παρέα.. Καλώς ήρθατε στην καλή παρέα που ονομάζεται #Stellasview!!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.