Λέσχη ανάγνωσης διαδικτυακά στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Την Κυριακή 15 Νοεμβρίου στις 19:00 η Λέσχη ανάγνωσης φιλοξενεί (διαδικτυακά) τον Δημήτρη Σωτάκη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

Δημήτρης Σωτάκης “Το θαύμα της αναπνοής”

Ένας συγγραφέας της νεότερης γενιάς είναι προσκαλεσμένος στην επόμενη διαδικτυακή συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης ΑΜΘ.

Ο ήρωας του βιβλίου δέχεται μια παράξενη πρόταση για δουλειά. Πρέπει να αποθηκεύει πράγματα στο σπίτι του από το στοκ μιας εταιρείας. Κάθε φορά που του φέρνουν κάτι, μπαίνουν χρήματα στο λογαριασμό του. Καθώς όμως πρέπει να είναι παρών στις παραλαβές, που γίνονται όλο και συχνότερες, νιώθει να πνίγεται μέσα στο ίδιο του το σπίτι. Το βιβλίο αποτελεί μια αλληγορία για την Ελλάδα της πλαστής ευμάρειας και του καταναλωτισμού. Μια σάτιρα για όλους εκείνους που στο όνομα της απόκτησης υλικών αγαθών χάνουν τον προσανατολισμό τους και γίνονται βορά στα νύχια των επιτήδειων. Ο ήρωας του βιβλίου έχει αρκετά χρήματα για να ζήσει, αλλά δεν μπορεί να τα απολαύσει. Νιώθει να του στερούν την ίδια του την αναπνοή.

Επιπροσθέτως, θα συζητήσουμε για τα δύο πρόσφατα βιβλία του «Ο κανίβαλος που έφαγε έναν Ρουμάνο» και «Ο μεγάλος υπηρέτης».

Ο Δημήτρης Σωτάκης είναι γεννημένος το 1973. Ζει στην Αθήνα και βιοπορίζεται παραδίδοντας μαθήματα κινεζικών. Τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί και κυκλοφορούν σε αρκετές χώρες. Στη Γαλλία, «Το θαύμα της αναπνοής» κυκλοφορεί με τίτλο «Τα χρήματα μπήκαν στον λογαριασμό σας».

Μπορείτε να εγγραφείτε στη λέσχη ανάγνωσης του ΑΜΘ και να συμμετέχετε στις διαδικτυακές συναντήσεις μας (www.facebook.com/groups/377943426445766/ ή karkoudeas@culture.gr).

Διαβάστε επίσης

Περί Στέλλα Πέρπερα 919 Άρθρα
Με λένε Στέλλα, είμαι δημοσιογράφος του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ και πρώην παρουσιάστρια της Εγνατίας τηλεόρασης. Αυτά είναι τα ασήμαντα. Το σημαντικό είναι ότι αγαπώ την Τέχνη. Και αυτό γιατί πιστεύω πως η Τέχνη είναι σαν την καρδιά της πόλης. Της δίνει ζωή, την ανανεώνει και την οξυγονώνει... Γι’αυτό δημιούργησα αυτή τη σελίδα. Για αυτή την ανάσα που όλοι χρειαζόμαστε. #StellasView #heARTofthecity

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.