Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης συμμετέχει στον εορτασμό με μία σειρά δράσεων, φυσικών και ψηφιακών:

• Εικαστική εγκατάσταση: Το διεθνές εικαστικό project με τίτλο «Προλεγόμενες: Ιστορίες που ντύθηκε το σώμα» εμπνέεται από τα γυναικεία αρχέτυπα σε διάφορες χρονικές περιόδους και πολιτισμούς. Αφετηρία αποτελούν τα έργα της εικαστικού Μαρίας Παπατζέλου με κεντρικό στοιχείο ένα Κιμονό με ζώνη Obi από χειροποίητο Washi ιαπωνικό χαρτί σε διάλογο με τα χειροποίητα καλλιτεχνικά βιβλία της εικαστικού Βάγιας Πολίτη (Vaya Politi, Γαλλία). Η εγκατάσταση ολοκληρώνεται με φωτογραφίες των Σταύρου Παρχαρίδη, Everett Kennedy Brown (Αμερική-Ιαπωνία) και Masashi Nakamura (Ιαπωνία).
Η εικαστική εγκατάσταση θα εγκαινιαστεί στις 25 Σεπτεμβρίου, με διάρκεια έως 15 Νοεμβρίου.
Χώρος: Αίθουσα περιοδικών εκθέσεων «Ιουλία Βοκοτοπούλου»
Ώρα έναρξης: 19:00

• Online παρουσίαση: Παρουσίαση του τρόπου κατασκευής πουλιού με την τεχνική χαρτοδιπλωτικής origami
• Online ψηφιακή έκθεση: Ψηφιακή έκθεση με έργα των συμμετεχόντων στη δράση «Κατασκευάζω χάρτινο πουλί με την τεχνική origami». Στην ιστοσελίδα του ΑΜΘ (www.amth.gr) δίνεται η δυνατότητα ενός διαδικτυακού διαδραστικού παιχνιδιού με την κατασκευή χάρτινου πουλιού με κινούμενα φτερά. Οδηγίες στον σύνδεσμο: https://www.amth.gr/news/menoyme-spiti-kai-diaskedazoyme-paizontas
• Εργαστήριο κατασκευής παιχνιδιού με την τεχνική χαρτοδιπλωτικής origami: Παιδιά ηλικίας 8 έως 14 ετών θα δημιουργήσουν με την καθοδήγηση του προσωπικού του μουσείου το δικό τους χάρτινο παιχνίδι-πουλί με κινούμενα φτερά. Ημερομηνία: 26.9.2020, ώρα: 11:00-13:00, χώρος: αίθριο ΑΜΘ.
• Online θεματικές ξεναγήσεις:
α) θεματική ξενάγηση στην περιοδική έκθεση με τίτλο «Ευρήματα-Findings» από τον Άρη Κατσιλάκη, επίκουρο καθηγητή του Εργαστηρίου Γλυπτικής του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών ΑΠΘ. Τα έργα, που μοιάζουν να ήρθαν στο φως από μία μελλοντική ανασκαφή, αποδίδουν γλυπτικές φόρμες που συμπλέκουν φυσικές μορφές (φυτά, κουκούλια, καρπούς) με απολιθώματα και ζωτικά ανθρώπινα όργανα, βιομηχανικά αντικείμενα και κατάλοιπα, εργαλεία, νάρκες βυθού και αντιασφυξιογόνες μάσκες, δημιουργώντας μία εικαστική πρόταση στο μεταίχμιο φαντασίας και πραγματικότητας.
β) «Προλεγόμενες: Ιστορίες που ντύθηκε το σώμα», παρουσίαση του διεθνούς εικαστικού project μέσα από το βλέμμα του σκηνοθέτη και φωτογράφου Σταύρου Παρχαρίδη και τον λόγο της εικαστικού και συγγραφέα Μαρίας Παπατζέλου.
• Διαδικτυακή προβολή της μουσικής εκδήλωσης “Επιστρέφοντας στην κανονικότητα…πολύ σχολαστικά” που διοργανώθηκε σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Αποφοίτων Ωδείων Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσικής.

Ε-mail: amth@culture.gr

MY ART DEKA HAIR & MORE
NASIA HOUVARDA ARTWORK
Περί Άκης Χρυσαφίδης 335 Άρθρα
Γεια σας!! Είμαι ο Άκης Χρυσαφίδης και ζω στη Θεσσαλονίκη! Είμαι απόφοιτος Πληροφορικής και Φυσικοθεραπείας! Αγαπώ πολύ το θέατρο όπως και την καλή παρέα.. Καλώς ήρθατε στην καλή παρέα που ονομάζεται #Stellasview!!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.