Έκθεση φωτογραφίας του Λορέντζο Νεράντζη

Μαλάουι: Ζώντας στη Φτωχότερη Χώρα του Κόσμου
Μια έκθεση φωτογραφίας του Λορέντζο Νεράντζη Lorenzo Nerantz

Πως φαντάζεστε την ζωή σε μια χώρα της Αφρικής, όπου το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού ζει σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, χωρίς βασικά αγαθά όπως ρεύμα και τρεχούμενο νερό;
Παρά τις εικόνες δυστυχίας και μιζέριας που οι περισσότεροι μπορεί να φτιάχνουν στο μυαλό τους, το Μαλάουι είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα που έρχεται να αποδομήσει αυτή την ιδέα. Πριν μερικά χρόνια είχα την τύχη να εργαστώ εκεί για περισσότερους από 18 μήνες, ταξιδεύοντας σχεδόν σε κάθε γωνιά αυτής της μοναδικής αφρικάνικης χώρας, που έχει μείνει ανέγγιχτη από τον δυτικό πολιτισμό. Συντροφιά με την φωτογραφική μου μηχανή, προσπάθησα να αποτυπώσω τι σημαίνει να ζεις σ’ έναν τόπο πάμφτωχο, όπου η ευγένεια των κατοίκων, του έχει δώσει το προσωνύμιο «Η Ζεστή Καρδιά της Αφρικής».
Σκοπός της έκθεσης είναι να δείξει πώς αυτοί οι άνθρωποι, παρά τον καθημερινό τους Γολγοθά να βρουν τροφή, νερό και να διασφαλίσουν τα πιο βασικά αγαθά, δε χάνουν ποτέ το χαμόγελο τους, την καλή τους διάθεση και την αγέρωχη στάση μπροστά στις δυσκολίες της ζωής. Και ό,τι κάνουν, το πετυχαίνουν σε μια πλήρη αρμονία με το περιβάλλον, μιας και τα σύνορα μεταξύ ανθρώπου και φύσης είναι απολύτως δυσδιάκριτα.

Διάρκεια έκθεσης: 10 – 25 Μαρτίου
Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Σάββατο: 14:30 – 19:30
Πληροφορίες: Λορέντζο Νεράντζης, 6973 400840

Ο Λορέντζο είναι ένας Σαλονικιός με ιταλίδα μαμά, που στα τριάντα του ακόμα αμφιταλαντεύεται τι τίτλο να βάλει στην επαγγελματική του κάρτα. Έχει σπουδάσει Οικονομικά και Ανθρώπινα Δικαιώματα αλλά ο όρος Human Rights Economist του φαίνεται αρκετά αδόκιμος ακόμη. Μέχρι να το βρει προτιμά να ταξιδεύει, να γράφει, να φωτογραφίζει ανθρώπους και τοπία από χώρες μακρινές, και όσο βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη, να ανεβαίνει τον Όλυμπο, να κάνει ελεύθερο κάμπινγκ, να μαθαίνει τα Μορς και να πηγαίνει στην Τούμπα. Ελπίζει στα επόμενα χρόνια να έχει καταλήξει σε έναν τίτλο επαγγέλματος, αλλά μπορεί και όχι.

https://www.instagram.com/sv2sdp/

Διαβάστε επίσης

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA ΤΟΥ STELLASVIEW

Περί Μαρία Λαμπριανίδου 61 Άρθρα
Με λένε Μαρία και Mου αρέσει η αίσθηση που μου αφήνει μία αφήγηση είτε πρόκειται για μία ταινία, ένα θεατρικό δρώμενο ή ένα παραμύθι. Νιώθω να μεταφέρομαι σε άλλους κόσμους και χάνομαι μέσα σ’ αυτούς όταν βλέπω μία φωτογραφία, χαζεύω ένα κολάζ ή έναν πίνακα. Με μαγεύουν ήχοι και λέξεις που γίνονται μουσικές, ποίηση. Πιστεύω πως η τέχνη μπορεί να μου χαρίζει ζωές. Συντάκτρια και φωτογράφος της πολιτιστικής ιστοσελίδας www.stellasview.gr.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.