Οι Πλανόδιοι Έρωτες του Άγγελου Κολοκοτρώνη στο Θέατρο Μαίωτρον

Στο θεατρικό σανίδι «ανεβαίνει» το έργο «Πλανόδιοι έρωτες», από το ομώνυμο βιβλίο του δημοσιογράφου και συγγραφέα Άγγελου Κολοκοτρώνη. Η πρεμιέρα γίνεται στις 14 Φεβρουαρίου, του Αγίου Βαλεντίνου, και έως και τα τέλη Μαρτίου αυτή η δραματική κομεντί θα υποδέχεται στη σκηνή του θεάτρου «Μαίωτρον» (Αθηνάς 21), στη Θεσσαλονίκη, τους λάτρεις του είδους. Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Σταύρος Παρχαρίδης.

Με χιουμοριστική διάθεση, ο Άγγελος Κολοκοτρώνης «αφηγείται» ουσιαστικά ένα δράμα με έντονα συναισθηματικά στοιχεία «Να το δείτε το έργο. Θα ανακαλύψετε μία άλλη πτυχή της δουλειάς της δημοσιογραφίας», αναφέρει χαρακτηριστικά ο συγγραφέας, χαρακτηρίζοντας τη Θεσσαλονίκη ως «ένα θεατρικό εργαστήρι». Μπορούμε να τοποθετήσουμε τη δραματουργία του ανάμεσα στην κωμωδία και την τραγωδία ή, αν θέλετε, στην πικρή γεύση της κωμωδίας, εκεί όπου όλα δοκιμάζονται και δίνεται η ευκαιρία στο θεατή να κάνει πολλαπλές αναγνώσεις του κειμένου του, να το βάλει μέσα στον ψυχικό του κόσμο και ταυτιστεί, με τον ένα η με τον άλλο τρόπο. Το γέλιο, εδώ, είναι το όχημα της κάθαρσης, το θέατρο λειτουργεί καθαρτήριο ψυχής, άγει την ψυχή.

Ο σκηνοθέτης της παράστασης τονίζει ότι «η δραματική κομεντί είναι ένα σπάνιο είδος», το συγκεκριμένο έργο «μιλάει σε ένα μέρος της ψυχής του ανθρώπου που είναι ο ρομαντισμός, ο οποίος έχει χαθεί τελευταία». Ο θεατής θα βρει αυτά τα ρομαντικά στοιχεία που έχει μέσα του, τα οποία είτε είναι ζωντανά είτε είναι εν υπνώσει, και, μαζί με αυτά, θα ξαναβρεί τα στοιχεία της αγάπης, έτσι όπως την έχει βιώσει ή όπως θα ήθελε να τη ζήσει. Ο Σταύρος Παρχαρίδης έχει κάνει δύο ταινίες, αρκετές δουλειές στην τηλεόραση και ασχολείται με το θέατρο πολλά χρόνια στη Θεσσαλονίκη. Έχει σπουδάσει θέατρο και δημοσιογραφία στην Αθήνα. Είναι συνιδρυτής του θεάτρου Μαίωτρον, το οποίο διευθύνει τα τελευταία χρόνια.

Τους ρόλους της παράστασης ενσαρκώνουν οι ηθοποιοί Κωνσταντίνος Γιωτόπουλος, Βάσω Δήμογλου, Νίκος Ζώκας και Μαρία Ιωαννίδου. Είναι η φανταστική ιστορία ενός ζεύγους, μιας οικιακής βοηθού και ενός κηπουρού, όπου μεταξύ τους παρεμβάλλονται γεγονότα, που άλλοτε τους συνδέουν και άλλοτε τους φέρνουν αντιμέτωπους τον έναν με τον άλλον. Πρόκειται κατ’ουσίαν για απρόοπτες καταστάσεις, που οδηγούν στην αποκάλυψη των χαρακτήρων τους, στις ομοιότητες και στις διαφορές τους σε κοινωνικά, αλλά και σε πολιτικά ζητήματα. Τα οποία σατιρίζονται με κωμικό τρόπο.

Υπεύθυνη για τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι η Μαρία Παπατζέλου και για τη μουσική υπογράφει ο Λάρρυ Κράμα. Οι παραστάσεις θα δίνονται κάθε Σαββατοκύριακο, στις 8 το βράδυ, με εξαίρεση την ημέρα της πρεμιέρας, που το έργο θα ανέβει την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου, στις 9 το βράδυ. Ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου μία άλλη ανάγνωση του έρωτα, πικρή και κωμική, συγχρόνως, επίκαιρη, με οποιοδήποτε τρόπο.

ΠΛΑΝΟΔΙΟΙ ΕΡΩΤΕΣ

Συγγραφέας: Άγγελος Κολοκοτρώνης

Σκηνοθεσία: Σταύρος Παρχαρίδης

Μουσική: Λάρρυ Κράμα

Σκηνικά: Μαρία Παπατζέλου

Κοστούμια: Μαρία Παπατζέλου

Παίζουν: Βάσω Δήμογλου, Νίκος Ζιώκας, Κωνσταντίνος Γιωτόπουλος, Μαρία Ιωαννίδου

Θέατρο Μαίωτρον (Αθηνάς 21, περιοχή τούρκικου προξενείου)

Πρεμιέρα: Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020, στις 9.00 μμ

Οι παραστάσεις συνεχίζονται όλο τον Μάρτιο

Παραστάσεις: το Σάββατο στις 21:00 και την Κυριακή στις  20:00

Τηλέφωνα κρατήσεων: 6996628686, 6932633127.

 

Χορηγός Επικοινωνίας: http://www.stellasview.gr

Διαβάστε επίσης

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA ΤΟΥ STELLASVIEW

Περί Στέλλα Πέρπερα 752 Άρθρα
Με λένε Στέλλα, είμαι δημοσιογράφος του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ και πρώην παρουσιάστρια της Εγνατίας τηλεόρασης. Αυτά είναι τα ασήμαντα. Το σημαντικό είναι ότι αγαπώ την Τέχνη. Και αυτό γιατί πιστεύω πως η Τέχνη είναι σαν την καρδιά της πόλης. Της δίνει ζωή, την ανανεώνει και την οξυγονώνει... Γι’αυτό δημιούργησα αυτή τη σελίδα. Για αυτή την ανάσα που όλοι χρειαζόμαστε. #StellasView #heARTofthecity

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.