Kids Agenda – Παιδική ατζέντα του Stellasview

Η τέχνη δεν έχει όριο ηλικίας, είναι για όλους. Πολύ σημαντικό μέρος αυτής απευθύνεται στους μικρούς μας φίλους, τους οποίους βοηθάει να ολοκληρωθούν και να διαμορφώσουν την προσωπικότητά τους.

Για αυτόν τον λόγο είδαμε και σας προτείνουμε πέντε δράσεις για τα παιδιά που θα λάβουν μέρος τις επόμενες μέρες στην όμορφη πόλη μας.

Μην τις χάσετε!!!!

Το Stellasview είναι το πρώτο site που τολμάει να κάνει πραγματικότητα μια μίνι ατζέντα για τα παιδιά. Σε αυτό το εγχείρημα σας θέλουμε όλους μαζί μας. Stay connected!!!

#kidsagenda #thessaloniki #stellasview #kids #newagendaintown #agenda #culture

 

 

Αρχικά, το “Μια γιορτή στου Αλ-Νουρί” του Φόλκερ Λούντβιχ. Ο Τάκης Παπαδάκης με τα δύο του παιδιά φτάνουν στο κάμπινγκ που παραθερίζουν κάθε χρόνο. Αυτή τη φορά όμως, το μέρος που στήνουν τη σκηνή τους, το έχουν προλάβει κάποιοι άλλοι. Ποιοι είναι αυτοί οι ξένοι; Ποιος είναι ο άλλος αν του αφαιρέσεις τα χαρακτηριστικά και τα στερεότυπα που τον καθορίζουν εκ των προτέρων; Πως είναι να ζεις δίπλα στο διαφορετικό; Τελικά πόσο ίδιοι και πόσο διαφορετικοί είμαστε από τους άλλους; Και πόσο μπορεί το παιδικό παιχνίδι και η παιδική ματιά να μειώσει τις διαφορές και να ενισχύσει αυτά που μας ενώνουν: την ανάγκη να ζήσουμε όλοι μαζί με αμοιβαίο σεβασμό στη διαφορετικότητα;

Το “Μια γιορτή στου Αλ-Νουρί” είναι μια ανατρεπτική κωμωδία για τα στερεότυπα και τις πολιτισμικές διαφορές και απευθύνεται σε θεατές όλων των ηλικιών. Γράφτηκε και παίχτηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’70 από το Θέατρο Grips του Βερολίνου -θέατρο γνωστό στη χώρα μας από τη μεταφορά ενός άλλου έργου τους, του “Μορμόλη”, που έγινε μεγάλη επιτυχία από την Ξένια Καλογεροπούλου. Σημαντικό είναι να σημειωθεί ότι η γερμανική εκδοχή του κειμένου είχε τίτλο “Μια γιορτή στου Παπαδάκη”, μια που η οικογένεια των μεταναστών τότε, ήταν Έλληνες.

Συντελεστές:
Μετάφραση – Διασκευή – Σκηνοθεσία: Βασίλης Κουκαλάνι
Σκηνικά – Κοστούμια: Αλεξάνδρα Σιάφκου, Αριστοτέλης Καρανάνος
Μουσική: Κώστας Νικολόπουλος
Φωτισμοί: Στέλιος Τζολόπουλος
Βοηθός Σκηνοθέτη: Μάριος Καρβουνάκης
Βοηθός σκηνογράφου-ενδυματολόγου: Χαρά Αργυρούδη
Φωτογράφιση παράστασης: Τάσος Θώμογλου
Οργάνωση παραγωγής: Εύα Κουμανδράκη

Παίζουν: Γιάννης Βαρβαρέσος (Σαμίρ), Γεωργία Κυριαζή (Δώρα), Φανή Ξενουδάκη (Αϊσέ), Γρηγόρης Παπαδόπουλος (Παπαδάκης), Κωστής Ραμπαβίλας (Γιάννης), Θάνος Φερετζέλης (Αλ-Νουρί)

ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
ΚΥΡΙΑΚΗ 11:00

 Εισιτήρια

Γενική είσοδος: 10€
Σχολικό: 6€ (Ισχύει για ομαδική παρακολούθηση)

Έπειτα,”Ο Μικρός Πρίγκιπας” του Αντουάν Ντε Σαιντ-Εξυπερύ στο Ολυμπιακό Μουσείο.

Μετά “το Αστερόπαιδο” του Όσκαρ Ουάιλντ, ένα ακόμη παιδί των αστεριών εμπνέει τον θίασο “Λώτινος Ήλιος” και τη σκηνοθέτιδα Άννα Παπαμάρκου.


“Ο Μικρός Πρίγκιπας” θα κάνει το μεγάλο του ταξίδι από πλανήτη σε πλανήτη και θα προσγειωθεί στη σκηνή του AlteraPars, για να παίξει και να μας τραγουδήσει παρέα με την αλεπού του: “μόνο με την καρδιά βλέπεις καλά, την ουσία δεν την βλέπουν τα μάτια”.

“Ο Μικρός πρίγκιπας” είναι ένα από τα σπουδαιότερα αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Εκδόθηκε για πρώτη φορά στις 6 Απριλίου του 1943 κι έκτοτε έχει μεταφραστεί σε τουλάχιστον 300 γλώσσες και διαλέκτους. Έχει αγαπηθεί από μικρούς και μεγάλους σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης. Ο συγγραφέας του, ο Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ, βιώνοντας την αναταραχή του Β’Παγκοσμίου Πολέμου,ένιωσε βαθιά την ανάγκη να μιλήσει για το υπέροχο παιδί που κάποτε ήμασταν και που κρύβεται λησμονημένο μέσα μας. Το παραμύθι του είναι ένα φιλοσοφικό, συμβολικό και αλληγορικό ταξίδι υπενθύμισης του ίδιου μας του εαυτού. Μιλάει για εκείνες τις ρομαντικές αρετές που κάνουν τη ζωή όμορφη στην απλότητά της.

Συντελεστές:
Πρωτότυπο κείμενο: Αντουάν Ντε Σαιντ-Εξυπερύ
Διασκευή-Σκηνοθεσία: Άννα Παπαμάρκου
Σκηνογραφία/Ενδυματολογία: Απολλωνία Θεοχάρις
Κοστούμια: Ντομινίκ Ντελκός
Μουσική Επιμέλεια: Αθανάσιος Ψέλτουρας
Χορογραφίες: Αναστασία Ρομανώφ
Φωτισμοί- VideoArt: Λεωνίδας Ψέλτουρας
Φωτογραφία: Studio Κορέσης
Παραγωγή: Λώτινος Ήλιος

Παίζουν: Αελλώ Βαρδοπούλου-Γαλάνη, Χαρά Αδαμίδου, Μάριος Σακκάς

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ
Αγ.Δημητρίου και 3ης Σεπτεμβρίου Τηλέφωνο: 2310968531-2

 Εισιτήρια

Γενική είσοδος: 10€
Προπώληση: 8€
Στη συνέχεια, Ο Πινόκιο, ήρωας του κλασικού αριστουργήματος του Κάρλο Κολόντι, είναι μια ξύλινη μαριονέτα που κινείται χωρίς σπάγκους και ονειρεύεται δίχως όρια. Θέλει να γίνει αληθινό αγόρι, αλλά δεν ξέρει τι πάει να πει “αληθινό”. Θέλει να βρει τη θέση του στον κόσμο των ανθρώπων, αλλά…τι είναι τελικά “άνθρωπος”; Μέσα από τις απίστευτες περιπέτειες του, ο Πινόκιο θα μάθει πολλά: για τις συνέπειες των επιλογών και των αποφάσεων στη ζωή, για την αξία της ενσυναίσθησης, τη δύναμη της συγχώρεσης και την αναγκαιότητα της αποδοχής του διαφορετικού. 

Μια παράσταση σύγχρονου κουκλοθεάτρου για όλη την οικογένεια, με τις αγαπημένες μεγάλες κούκλες των Redicolo, ξεχωριστές τεχνικές εμψύχωσης με τη χρήση όλου του σώματος κάθε κουκλοπαίχτη, πρωτότυπη μουσική και ζωντανό τραγούδι. Μια παράσταση που, με την ενεργή συμμετοχή των παιδιών, αποκαλύπτει την ομορφιά της διαφορετικότητας, με ευαισθησία, τρυφερότητα και πολύ χιούμορ.

Συντελεστές:
Κείμενο: Κάρλο Κολόντι
Διασκευή – Σκηνοθεσία: Redicolo Θέατρο κούκλας
Σχεδιασμός – Κατασκευή κουκλών: Redicolo Θέατρο κούκλας
Σκηνικό – Κοστούμια – Μάσκες: Δέσποινα Καλπενίδου, Γιάννης Μόμτσιος, Βίκυ Γούσιου
Μουσική: Γιάννης Μόμτσιος
Μουσικοί αυτοσχεδιασμοί: Μανώλης Καλπενίδης
Φωτισμοί: Ανέστης Ατακτίδης
Trailer: Σταύρος Συμεωνίδης
Φωτογραφίες: Ελευθερία Καλπενίδου
Επικοινωνία – Προβολή: Λία Κεσοπούλου
Παραγωγή: Redicolo Θέατρο κούκλας

Παίζουν: Μαρίνα Καζόλη, Δέσποινα Καλπενίδου, Γιάννης Μόμτσιος

Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4 έως 10 ετών.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΕΥΟΣΜΟΥ
Μεγάλου Αλεξάνδρου 57 Τηλέφωνο: 2310706668
8 Φεβρουαρίου 2020

17:00

 Εισιτήρια

7€

Τηλέφωνο κρατήσεων: 6988 331 511 (καθημερινά 10:00 – 14:00 & 18:00 – 21:00)

Ακόμη,”Ζητείται Ακροβάτης για Τσίρκο” στο Θέατρο Σοφούλη.
Το διαδραστικό, αποκριάτικο show “Ζητείται ακροβάτης για Τσίρκο” επιστρέφει και αυτή την Αποκριά για να ξεσηκώσει και να διασκεδάσει ολόκληρη την οικογένεια! Ξεκίνησε σαν ένα πείραμα, μια δοκιμή, ένα αστείο. Τέσσερα χρόνια μετά όμως η συνεργασία της Καλλιτεχνικής Εταιρίας Θεάτρου με street artists της Θεσσαλονίκης έχει εδραιωθεί. Έτσι και φέτος, την περίοδο του καρναβαλιού, το Θέατρο Σοφούλη σε συνεργασία με το Μονόκυκλο θα παρουσιάσει ένα show που συνδυάζει θεατρικό παιχνίδι, ακροβατικά, ζογκλερικά, παντομίμα, χορό, διάλογο και κλόουν.

Όταν ένας ακροβάτης φεύγει από το τσίρκο, η παράσταση πάει για καταστροφή! Ποιος θα αντικαταστήσει τον καλλιτέχνη που λείπει; Μήπως εσύ; Τα παιδιά έρχονται, αν το επιθυμούν, με τις αποκριάτικες στολές τους και μετά την παράσταση ακολουθεί χορός με τους συντελεστές.

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Παυλίνα Χαρέλα
Σενάριο – σύλληψη: Μονόκυκλο
Φωτισμοί: Ανέστης Ατακτίδης
Επικοινωνία: Κατερίνα Νικολάου

ΘΕΑΤΡΟ ΣΟΦΟΥΛΗ
8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020 ΣΑΒΒΑΤΟ 18:00
15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020 ΣΑΒΒΑΤΟ 18:00
16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020 ΚΥΡΙΑΚΗ 17:00
22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020 ΣΑΒΒΑΤΟ 18:00
23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020 ΚΥΡΙΑΚΗ 17:00

8 Φεβρουαρίου 2020 – 23 Φεβρουαρίου 2020

 Εισιτήρια

Γενική είσοδος: 8€

Προπώληση viva.gr και στο ταμείο του Θεάτρου Σοφούλη καθημερινά 8.30-15.00 και Σαββατοκύριακα 10.00-21.00

Καθημερινές παραστάσεις για σχολεία από Δευτέρα έως Παρασκευή κατόπιν επικοινωνίας στο 2310423925 (καθημερινά 8.30-15.00 υπεύθυνες Κατερίνα Νικολάου – Αναστασία Ευσταθοπούλου)

Πληροφορίες – κρατήσεις Καλλιτεχνική Εταιρεία
Τηλέφωνο 2310423925

Τέλος, Το Guitart και το Μουσικό δεντράκι του, φιλοξενούν το Katarti και τον Άλκη Πασχαλίδη από το Ρέθυμνο Κρήτης σε ένα μουσικό παραμύθι με πολύ παιχνίδι. Ιστορίες του Γ. Σφήκα για ζώα που ζουν στο βουνό και τη θάλασσα, αποφεύγοντας τους ανθρώπους που τα κυνηγούν. Ζώα που είναι πολύ χρήσιμα και έχουν επιδείξει μεγαλύτερη “ανθρωπιά” από εμάς. Ο λύκος και το δελφίνι όπως δεν τα φανταζόμαστε, έρχονται για να τα καταλάβουμε.

Θεατρικό παιχνίδι: Ένα ταξίδι στη φουρτουνιασμένη θάλασσα και στο βυθό της με τον άνεμο να φυσομανάει. Με ένα τεράστιο πανί γινόμαστε όλοι δελφίνια και θαλάσσια όντα, ψαράδες και ναυαγοί. Ένα παιχνίδι βασισμένο στην δεύτερη ιστορία με το δελφίνι.

Αφήγηση – μουσική – εμψύχωση: Άλκης Πασχαλίδης

Κατάλληλο για ηλικίες από 3 ετών.

GUITART
Τάκη Οικονομίδη 44 Τηλέφωνο: 2313030765
8 Φεβρουαρίου 2020

18:00

 Εισιτήρια

6€

Τηλ.κρατήσεων: 2313030765 (καθημερινές 3-9, Σάββατο 10-2)

Διαβάστε επίσης

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA ΤΟΥ STELLASVIEW

Περί Αγγελική Κερπιτσοπούλου 253 Άρθρα
Ονομάζομαι Αγγελική Κερπιτσοπούλου γεννήθηκα και ζω στη Θεσσαλονίκη. Είμαι Θεωρητικός της τέχνης και των Νέων Μέσων και Ψηφιακής Κουλτούρας. Κύρια ενδιαφέροντα των ερευνητικών μου εργασιών είναι η αναζήτηση του είναι του κάθε πράγματος ή έννοιας, καθώς και η κοινωνική αλλαγή τόσο μέσα από την τέχνη όσο και από τα νέα μέσα. Στον ελεύθερο μου χρόνο τρέχω τις σελίδες Art Beyond Critique, ενώ παράλληλα είμαι συντάκτρια της πολιτιστικής ιστοσελίδας www.stellasview.gr.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.