Μιχάλης Πελαμίδης έκθεση εικαστικού κοσμήματος “Inspiration”

Η Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Σύλλογο των παλαιών μαθητών και φίλων του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης Nouvelle Amicale παρουσιάζει την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020, ώρα 19:00, στο Γενί Τζαμί, την έκθεση εικαστικού κοσμήματος του Μιχάλη Πελαμίδη “Inspiration”.

Ο Μιχάλης Πελαμίδης, απόφοιτος της σχολής Chambre Syndicale de la haute joaillerie και διεθνώς αναγνωρισμένος με βραβεύσεις ανά τον κόσμο, μας προκαλεί να μοιραστούμε μαζί του το δημιουργικό του σύμπαν. Στα χέρια του, τα υλικά δεν αναδεικνύουν απλώς την αντικειμενική τους αξία, αλλά μετατρέπονται σε έργα τέχνης και έκφρασης.

Στην έκθεση παρουσιάζονται δημιουργίες εμπνευσμένες κυρίως από τη θάλασσα και τον βυθό. Μέσα από τη χρήση διαφορετικών υλικών, όπως κοράλλια, πολύτιμοι και ημιπολύτιμοι λίθοι, χρυσό και ασήμι, ο καλλιτέχνης αναδεικνύει οργανικές, ρευστές αλλά και δομικά διαμορφωμένες φόρμες, που φιλοδοξούν να λειτουργήσουν ως “ανάσες” ομορφιάς.

Εκτός από τις συλλογές οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και να μάθουν τα πάντα γύρω από τη διαδικασία της δημιουργίας ενός κοσμήματος, από τη σύλληψη και τον σχεδιασμό μέχρι την τελική του μορφή, μέσα από ένα βίντεο που θα προβάλλεται στον χώρο της έκθεσης.

Αιγίδα: Γαλλικό Προξενείο Θεσσαλονίκης, Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης.

Εγκαίνια: Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020, ώρα 19:00.

 

ΠΑΛΑΙΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΓΕΝΙ ΤΖΑΜΙ
ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10:00 – 21:00
ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00 – 21:00
ΚΥΡΙΑΚΗ 10:00 – 15:00

7 Φεβρουαρίου 2020 – 16 Φεβρουαρίου 2020

 Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Διαβάστε επίσης

Περί Αγγελική Κερπιτσοπούλου 253 Άρθρα
Ονομάζομαι Αγγελική Κερπιτσοπούλου γεννήθηκα και ζω στη Θεσσαλονίκη. Είμαι Θεωρητικός της τέχνης και των Νέων Μέσων και Ψηφιακής Κουλτούρας. Κύρια ενδιαφέροντα των ερευνητικών μου εργασιών είναι η αναζήτηση του είναι του κάθε πράγματος ή έννοιας, καθώς και η κοινωνική αλλαγή τόσο μέσα από την τέχνη όσο και από τα νέα μέσα. Στον ελεύθερο μου χρόνο τρέχω τις σελίδες Art Beyond Critique, ενώ παράλληλα είμαι συντάκτρια της πολιτιστικής ιστοσελίδας www.stellasview.gr.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.