Ομαδική έκθεση φωτογραφίας “Μνήμη της πόλης”

H αστική, μη κερδοσκοπική εταιρεία “F14. Κοινόν φωτογράφων” παρουσιάζει σε συνεργασία με το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης τη φωτογραφική έκθεση με τίτλο “Μνήμη της πόλης”.

Δεκαέξι φωτογράφοι μας δείχνουν μέσα από τη δική τους ματιά τα μνημεία της πόλης μας, προσκαλώντας μας σε ένα ταξίδι – αναδρομή στο πλούσιο ιστορικό παρελθόν της. 111 φωτογραφίες, έγχρωμες, ασπρόμαυρες και υπέρυθρες, συνθέτουν ένα φωτογραφικό πανόραμα των μνημείων και των κτιρίων της Θεσσαλονίκης, τα οποία χρονολογούνται από την εποχή της ίδρυσής της και φτάνουν έως τις αρχές του 20ου αι. Οι φωτογραφίες και τα μνημεία που απεικονίζουν γίνονται μάρτυρες των απόντων, αποτυπώνοντας την πολυπολιτισμική φυσιογνωμία μιας πόλης από την οποία πέρασαν Ρωμαίοι, Βυζαντινοί, Νορμανδοί, Ενετοί, Οθωμανοί, Εβραίοι, Αρμένιοι, Γάλλοι και άλλοι ευρωπαίοι.

Συμμετέχουν οι εξής: Βαρσακέλη Βασιλική, Βαρσακέλης Βασίλης, Καρακατσάνης Γιώργος, Κυρατζόγλου Χάρης, Μαρνέλλου Κατερίνα, Μαυροπούλου Ελένη, Μόσχοβος Βασίλης, Παλαιολόγος Φώτης, Παλαιολόγου Αναστασία, Παρασκευαΐδης Κώστας, Πετμεζάς Σάκης, Πετρίδης Νίκος, Σιούλα Χριστίνα, Σούπαρης Τάσος, Τσουκαλάς Κώστας και Φιλίππου Στέλιος.

Εγκαίνια: 24 Ιανουαρίου στις 19:00

 

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 09:00 – 16:00

24 Ιανουαρίου 2020 – 29 Φεβρουαρίου 2020

 Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Διαβάστε επίσης

Περί Αγγελική Κερπιτσοπούλου 253 Άρθρα
Ονομάζομαι Αγγελική Κερπιτσοπούλου γεννήθηκα και ζω στη Θεσσαλονίκη. Είμαι Θεωρητικός της τέχνης και των Νέων Μέσων και Ψηφιακής Κουλτούρας. Κύρια ενδιαφέροντα των ερευνητικών μου εργασιών είναι η αναζήτηση του είναι του κάθε πράγματος ή έννοιας, καθώς και η κοινωνική αλλαγή τόσο μέσα από την τέχνη όσο και από τα νέα μέσα. Στον ελεύθερο μου χρόνο τρέχω τις σελίδες Art Beyond Critique, ενώ παράλληλα είμαι συντάκτρια της πολιτιστικής ιστοσελίδας www.stellasview.gr.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.