Γιώργος Λαζόγκας έκθεση “Πάλι+Ψάω Παραλλαγές”

Έκθεση του Γιώργου Λαζόγκα στην Γκαλερί Λόλα Νικολάου 21.01.2020 και παρουσίαση του βιβλίου Λαζόγκας “Το τυχαίο ως μέθοδος” στο MOMus 23.01 2020.

Εγκαίνια Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020, 19.00 – 22.00.
“Πάλι-Ψάω, σημειώνει ο Λαζόγκας, ξύνω ξανά και ξανά, σβήνω μιαν επιφάνεια για να ανακαλύψω και να αναδείξω την προηγούμενη μορφή της”. “Παλίμψηστο”, ένας φιλολογικός όρος που έβαλε δυναμικά στο έργο και τη σκέψη του τη δεκαετία του ’70, προσεγγίζοντας εικαστικά την καταστροφή, τη φθορά, το εναπομείναν μέρος της εικόνας, αγωνιώντας πάντα να βρει το υπόλοιπο, όπως ο ντετέκτιβ το δολοφόνο. “Τι άλλο είναι αυτός ο τόπος, εκτός από θρυμματισμένες , αποσπασματικές μνήμες και συνεχείς απουσίες που συνθλίβουν την αρχική και συνολική εικόνα; Τι άλλο είναι η περιοχή μας ή ο Κόσμος όλος; Μια ασυνεχής συνέχεια. Τι άλλο είμαστε εμείς εκτός από θραύσματα; Η έλλειψη της συνολικής εικόνας -παρά το ότι η αναδρομική γνώση κυριαρχεί- για μένα αναδεικνύει το θραύσμα, ως τη τελική συνολική νέα εικόνα, ως το μέρος που αποτυπώνει το όλον”.

Η καθαρή σχέση του Λαζόγκα με την εννοιολογική τέχνη του δίνει την ελευθερία να διατρέχει ιστορικά και διαχρονικά, αλλά και μέσα από τα προσωπικά του βιώματα τα αρχαία αγγεία, την πτυχολογία των αγαλμάτων της ελληνιστικής περιόδου, τις Νίκες, τους κίονες που περιέχονται σε μέρος του έργου του ως σήμερα. Αντιπροσωπευτικά έργα αυτής της ενότητας παρουσιάζονται στην γκαλερί Λόλα Νικολάου.

Το “Τυχαίο ως μέθοδος”, έκδοση του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, παρουσιάζεται στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης MOMus, αμφιθέατρο Ξανθίππη Χόϊπελ, Πέμπτη 23 Ιανουαρίου και ώρα 7.30 μμ. Μιλούν η διευθύντρια του MOMus Ιστορικός Τέχνης Συραγώ Τσιάρα καθώς και αναπληρώτρια διευθύντρια του ΕΜΣΤ και ο συγγραφέας Θωμάς Κοροβίνης

 

 ΓΚΑΛΕΡΙ ΛΟΛΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΤΡΙΤΗ 12:00 – 20:00
ΤΕΤΑΡΤΗ 12:00 – 15:00
ΠΕΜΠΤΗ 12:00 – 20:00
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12:00 – 20:00
ΣΑΒΒΑΤΟ 12:00 – 15:00

21 Ιανουαρίου 2020 – 22 Φεβρουαρίου 2020

 Εισιτήρια

Είσοδος ελεύθερη.

Διαβάστε επίσης

Περί Αγγελική Κερπιτσοπούλου 253 Άρθρα
Ονομάζομαι Αγγελική Κερπιτσοπούλου γεννήθηκα και ζω στη Θεσσαλονίκη. Είμαι Θεωρητικός της τέχνης και των Νέων Μέσων και Ψηφιακής Κουλτούρας. Κύρια ενδιαφέροντα των ερευνητικών μου εργασιών είναι η αναζήτηση του είναι του κάθε πράγματος ή έννοιας, καθώς και η κοινωνική αλλαγή τόσο μέσα από την τέχνη όσο και από τα νέα μέσα. Στον ελεύθερο μου χρόνο τρέχω τις σελίδες Art Beyond Critique, ενώ παράλληλα είμαι συντάκτρια της πολιτιστικής ιστοσελίδας www.stellasview.gr.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.