Αδιάσειστος: «Όχι μόνο δέχομαι την κριτική, αλλά τη θεωρώ και χρήσιμη, αρκεί να με αποθεώνει»

Ο «Αδιάσειστος» η γνωστή σατιρική αινιγματική περσόνα που συστήνεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως «άνθρωπος των αγορών, φίλος ξένων πρεσβειών και εχθρός της εργατικής τάξης» μίλησε στο stellasview.gr και στον Ευθύμιο Ιωαννίδη για την ιδιότητα και τη δράση του.

Απηνής διώκτης των κομμουνιστοσυμμοριτών, της αμβλύνοιας των κυβερνώντων, των αστεφάνωτων γυναικών με παιδί και δη των εργαζομένων που έχουν το ανεκδιήγητο θράσος να διεκδικούν τα δικαιώματά τους, ένας τύπος δηλαδή που δε θέλει και πολύ κόπο για να τον μισήσεις, ο Αδιάσειστος, έχει αφήσει το στίγμα του με το βιτριολικό, προβοκατόρικο και ευφυέστατο χιούμορ του στην καθημερινότητά μας. Επικοινωνήσαμε λοιπόν μαζί του στην προσπάθειά μας να ρίξουμε φως στα αίτια που οδήγησαν τον Αδιάσειστο να αναλάβει δράση και σας παραθέτουμε αυτούσια τη συνομιλία μας!

Οι ψυχολόγοι λένε ότι μέχρι τα πρώτα 7 χρόνια ο χαρακτήρας ενός ατόμου έχει διαμορφωθεί σε μεγάλο βαθμό. Τι θεωρείς ότι σε έχει καθορίσει, είτε σε αυτά τα πρώτα χρόνια είτε αργότερα;

Η Ελλάς.

Πρέπει αναμφίλεκτα να είσαι κάτι, προτού γίνεις κάτι! Προτού λοιπόν γίνεις ο άνθρωπος των αγορών, εχθρός συντεχνιών, κάτοχος ελληνικού DNA, κατά των προγαμιαίων σχέσεων, ο Αδιάσειστος ποιος ήσουν;

Δε θα απαντήσω, αλλά θα σου πω γιατί. Έχω παρατηρήσει ιστορικά πως είναι καλό να υπάρχει ένα μυστήριο για κάποια χρονική περίοδο της ζωής σου. Κι υπάρχει συγκεκριμένο παράδειγμα σχετικό. Ο Χριστός. Για ένα μεγάλο μέρος της ζωής του δεν ξέρουμε τίποτα. Κι είδες επιτυχία που έκανε ο Χριστιανισμός! Οπότε θα ακολουθήσω το ίδιο μοτίβο στη λογική σύστημα που κερδίζει δεν αλλάζει.

Με ενθουσιάζει το πνευματικό επίπεδο Ελλήνων οδηγών όταν βρίσκονται σε δύσκολες οδηγικά καταστάσεις.

Αλήθεια γιατί επέλεξες αυτό το όνομα; Υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος;

Θα απαντήσω ευθέως και χωρίς να υπεκφεύγω. Τυχαία. Δηλαδή την στιγμή που επελέγη το όνομα αν θυμάμαι καλά ήταν απόφαση δευτερολέπτων. Αυτό μου ήρθε αυτό έβαλα χωρίς κάποιο βαθύτερο νόημα. Το οποίο τώρα που το σκέφτομαι δεν είναι εμπορική απάντηση οπότε πρέπει να βρω κάτι άλλο να λέω, κάτι που να μοιάζει βαθύ. Θα σκεφτώ.

Tα tweets σου και οι αναρτήσεις σου στο facebook κεντούν σαν βουκέντρα την επικαιρότητα και χαίρουν ευρείας ανάγνωσης! Αναρωτιέμαι, ποιο ήταν το έναυσμα για να δημιουργήσεις τη σελίδα; Όταν ξεκίνησες περίμενες πως θα τύχει της επιτυχίας που απολαμβάνεις;

Όταν έκανα τη σελίδα είχα ήδη καιρό τον λογαριασμό στο twitter. Τώρα για το πότε ακριβώς έκανα το facebook νομίζω ήταν τότε που έχασε η Ελλάδα από τα Νησιά Φερόες, είχα γράψει κάτι σχετικά με αυτό το έπος του ελληνικού ποδοσφαίρου. Θα μου πεις ποια απ’ όλες τις φορές που έχασε η Ελλάδα από τους πυροσβέστες και τους δασκάλους των Φερόες; Την πρώτη νομίζω.

Ποια χαρακτηριστικά της ελληνικής κοινωνίας θαυμάζεις ως Αδιάσειστος και ποια σου προκαλούν απαρέσκεια;

Μ’ αρέσει να είμαι θετικός άνθρωπος οπότε θα απαντήσω για τα θετικά χαρακτηριστικά μόνο. Με ενθουσιάζει το πνευματικό επίπεδο Ελλήνων οδηγών όταν βρίσκονται σε δύσκολες οδηγικά καταστάσεις. Ψυχραιμία, υπομονή, αλληλεγγύη απέναντι σε πεζούς και άλλους οδηγούς. Επιπλέον σίγουρα μου αρέσουν πολύ αρκετοί Έλληνες εργοδότες. Πολυμήχανοι, καινοτόμοι, φέρνουν το καινούργιο, ρίχνουν νέες ιδέες. Για παράδειγμα να σου επιστρέφει ο εργαζόμενος το δώρο αφού του το καταθέσεις στη τράπεζα ώστε να φανείς εντάξει απέναντι στη νομοθεσία. Φρέσκια ιδέα που εμφανίστηκε πρώτη φορά στην Ελλάδα.

  Δημιούργησα λογαριασμό στο facebook όταν έχασε η Ελλάδα από τα Νησιά Φερόες

Η περσόνα που έχεις χτίσει έχει φανατικούς θιασώτες, αλλά και πολλούς επικριτές. Πώς διαχειρίζεσαι την αρνητική κριτική που δέχεσαι πιστεύω τακτικά;

Σε ευχαριστώ που μου κάνεις αυτή την ερώτηση και μου δίνεις τη δυνατότητα να απαντήσω. Όχι μόνο δέχομαι την κριτική, αλλά τη θεωρώ και χρήσιμη. Φτάνει να είναι καλοπροαίτερη κριτική έτσι; Δηλαδή να μην είναι κριτική, αλλά να με αποθεώνει. Μπορώ να συνεχίσω με αρκετές ακόμα κλισέ φράσεις για απάντηση αλλά δεν θα το κάνω. Ελπίζω να με ρωτήσεις τα ελαττώματά μου αργότερα ώστε να πω για την ειλικρίνειά μου.

Ο Καρλ Μαρξ ισχυρίστηκε πως η θρησκεία είναι το όπιο του λαού, ενώ ο Μίλαν Κούντερα ότι η αισιοδοξία είναι το όπιο του λαού. Αν σου ζητούσα να μου πεις τι πιστεύεις ότι είναι το όπιο του λαού τι θα απαντούσες;

Η συνήθεια.

Ολοκληρώνοντας τη συνέντευξη, με όλα αυτά τα ζοφερά τα  οποία  συμβαίνουν γύρω μας, σε μια εποχή με κρίση αξιών, όπου όλα είναι αμφιταλαντεύομενα και ρευστά, τι σε φοβίζει για τη νέα γενιά και τα παιδιά τα οποία μεγαλώνουν μέσα σε αυτές τις καταστάσεις;

Στην αρχή της ερώτησης εκεί που διάβασα για κρίση αξιών χάρηκα γιατί πίστεψα θα μου δοθεί η ευκαιρία να απαντήσω «είναι θέμα παιδείας», κάτι που πάντα ήθελα να κάνω. Βέβαια εν τέλει δε με ρώτησες τι θεωρώ λύση αλλά τι με φοβίζει και δεν μπορώ να το κάνω. Από την άλλη όλα είναι θέμα παιδείας οπότε θα το πω. Είναι θέμα παιδείας.

Θέλω να ευχαριστήσω και από εδώ τον εξοχότατο «Αδιάσειστο» για την καταδεκτικότητά και την απλότητά του, καθώς και για την τιμή με την οποία με χαρίτωσε παραχωρώντας μου συνέντευξη!

Του εύχομαι να είναι γερός και να συνεχίσει σαν οίστρος (αλογόμυγα), σαν αγοραίος ρήτορας, είρων και χλευαστικός να μην αφήνει τίποτα ασχολίαστο και τίποτα απείραχτο!

Συνέντευξη: Ευθύμιος Ιωαννίδης

 

Βρείτε μας στα social media του Stellasview:

Facebook: https://www.facebook.com/Stellasview-1549199718743717/

Instagram: https://www.instagram.com/stellasview.gr/

Youtube: https://www.youtube.com/c/StellaPerpera

Twitter: https://twitter.com/StellaPerpera

Διαβάστε επίσης

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA ΤΟΥ STELLASVIEW

Περί Ευθύμιος Ιωαννίδης 635 Άρθρα
Xαίρετε, είμαι ο Ευθύμιος, είμαι φιλόλογος και συντάκτης της πολιτιστικής ιστοσελίδας stellasview.gr. Πέρα από τη μουσική, τις τέχνες και το θέατρο, αγαπώ πολύ την ελληνική γλώσσα και την ανάγνωση για αυτό και δημιούργησα και διαχειρίζομαι τις σελίδες "Ορθογραφία και ορθοέπεια" και "Βιβλιοφιλία και βιβλιολογία".

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.