Kids Agenda – Παιδική ατζέντα του Stellasview

Η τέχνη δεν έχει όριο ηλικίας, είναι για όλους. Πολύ σημαντικό μέρος αυτής απευθύνεται στους μικρούς μας φίλους, τους οποίους βοηθάει να ολοκληρωθούν και να διαμορφώσουν την προσωπικότητά τους.

Για αυτόν τον λόγο είδαμε και σας προτείνουμε πέντε δράσεις για τα παιδιά που θα λάβουν μέρος τις επόμενες μέρες στην όμορφη πόλη μας.

Μην τις χάσετε!!!!

Το Stellasview είναι το πρώτο site που τολμάει να κάνει πραγματικότητα μια μίνι ατζέντα για τα παιδιά. Σε αυτό το εγχείρημα σας θέλουμε όλους μαζί μας. Stay connected!!!

#kidsagenda #thessaloniki #stellasview #kids #newagendaintown #agenda #culture

Αρχικά, πάμε στο ΝΟΗΣΙΣ – ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΔΟΣΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ & ΜΟΥΣΕΙΟ Τ και στο 

Μια βραδιά… στα ίχνη του Οδυσσέα.

Το Σάββατο 14/12/2019 τα παιδιά θα ζήσουν τη δική τους περιπέτεια ως σύγχρονοι ταξιδευτές, σε μια Οδύσσεια εμπνευσμένη από το μύθο και εμπλουτισμένη με παιχνίδια, κατασκευές και πειράματα. Μια ακόμη μαγική νύχτα στο ΝΟΗΣΙΣ για παιδιά από Γ΄- Ε΄ Δημοτικού.

Σε αυτή τη διανυκτέρευση οδηγός μας είναι η περιπέτεια του μύθου και τα κατορθώματα του Οδυσσέα. Η αρχή θα γίνει με την επίσκεψη στο θεματικό πάρκο “Οδύσσεια”, που φιλοξενείται στο ΝΟΗΣΙΣ. Μυθικά τέρατα, θεοί και ήρωες ζωντανεύουν μέσα από κινητικά εκθέματα και βιωματικές αφηγήσεις.

Το πρόγραμμα πλαισιώνεται με εργαστήρια και κατασκευές που σχετίζονται με τη ναυσιπλοΐα, τους χάρτες, την μετεωρολογία και την αστρονομία. Είναι ευκαιρία να ανακαλύψουμε τις επιστήμες που κρύβονται πίσω από τον μύθο.

Το πρόγραμμα διαρκεί από τις 19:00 του Σαββάτου 14/12 μέχρι το πρωί της Κυριακής 15/12 στις 10:00.

ΝΟΗΣΙΣ – ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΔΟΣΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ & ΜΟΥΣΕΙΟ Τ
6ο χλμ. Οδού Θεσσαλονίκης – Θέρμης Τηλέφωνο: 2310 483000
 
14 Δεκεμβρίου 2019
 19:00

Εισιτήρια
Το κόστος συμμετοχής είναι 35€/ παιδί και περιλαμβάνει τα πάντα (δραστηριότητες, είσοδος στην έκθεση, φαγητό) εκτός από τον υπνόσακο.

Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Έπειτα, μεταφερόμαστε στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΘΕΑΤΡΟ ΑΛΕΞΗ ΜΙΝΩΤΗ και στο 
“Ο Καραγκιόζης Μάστερ Σεφ” στη Θεσσαλονίκη.

Οι Θεατρικές Παραγωγές Τεχνόκοσμος, σε συνεργασία με το Θέατρο Σκιών του Οδυσσέα Κανλή, ανεβάζουν την παράσταση Θεάτρου Σκιών “Ο Καραγκιόζης Μάστερ Σεφ”.

Ο λαϊκός μας ήρωας μαζί με τον καλό του φίλο τον Χατζηαβάτη, αναλαμβάνουν να δουλέψουν ένα σπουδαίο ξενοδοχείο ύπνου και φαγητού. Ποιος έφαγε από την σπεσιαλιτέ του ΚαραγκιοζΑΚΗ και δεν τρέχει ακόμα…Η μεγάλη του τρέλα θα τον φέρει αντιμέτωπο με τον Πασά και τα πράγματα θα δυσκολέψουν πολύ.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΘΕΑΤΡΟ ΑΛΕΞΗ ΜΙΝΩΤΗ
Πατριάρχου Γρηγορίου Ε΄ 12
15 Δεκεμβρίου 2019
12:00

Εισιτήρια
Γενική είσοδος: 5€

Πληροφορίες: 6948771426, 6973958547

Στη συνέχεια,  καθομαστε “Παρέα με τον Μπετόβεν” στην  ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΟΚΙΜΩΝ ΤΗΣ ΚΡ. ΟΡX. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. 

Το πρόγραμμα ‘Παρέα με τον Μπετόβεν’ είναι η νέα εκπαιδευτική πρόταση της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, για παιδιά 4-11 ετών, μαζί με το γονέα, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του κύκλου συναυλιών ‘Κυριακή πρωί, μουσική’, με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Ο Λούι, ένα παιδί διαφορετικό από τα άλλα, βρίσκει διέξοδο στον μαγικό κόσμο της μουσικής. Εκεί, όμως, αρχίζει η πραγματική περιπέτεια! Με πρωταγωνιστή τη μουσική, ένας αφηγητής και μία κούκλα ξεναγούν τα παιδιά στο μαγικό κόσμο του Μπετόβεν.

Συμμετέχουν:
Γιώργος Πετρόπουλος (βιολί)
Θεοδώρα-Σάντρα Παναγιωτίδου (βιολοντσέλο)
Χαράλαμπος Αγγελόπουλος (πιάνο)

Επιμέλεια: Τάσος Αγγελόπουλος
Παρουσίαση: Δημήτρης Καπετάνιος

Κατασκευή κούκλας: Δήμητρα Γιοβάνη

ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΟΚΙΜΩΝ ΤΗΣ ΚΡ. ΟΡX. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019 ΚΥΡΙΑΚΗ 12:00
20 Οκτωβρίου 2019 – 15 Δεκεμβρίου 2019

Εισιτήρια
Ενηλίκων 8€
Παιδικό 5€

Προπώληση εισιτηρίων από το εκδοτήριο της Κ.Ο.Θ. Λεωφόρος Νίκης 73, τηλ. 2310 236990 (Δευτέρα- Παρασκευή 09:00-16:00, εκτός των ημερών που υπάρχει βραδινή συναυλία, όπου λειτουργεί 09:00-13:30) και από το www.tsso.gr

Στην “Χώρα του Peterpan”.

 

Την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 18:30, η “Χώρα του Peterpan θα φορέσει τα γιορτινά της για να υποδεχθεί την ομάδα κουκλοθεάτρου JINX, που θα ανεβάσει στο χώρο της την κουκλοθεατρική παράσταση “Τα Χριστούγεννα του λύκου”.

Λίγα λόγια για το έργο:
“Η χριστουγεννιάτικη αυτή παράσταση είναι μια πολύ αστεία παραλλαγή του γνωστού παραμυθιού “Η κοκκινοσκουφίτσα” , με τον γκαφατζή λύκο, ήρωα της ιστορίας να ντύνεται Άγιος Βασίλης και να προσπαθεί να ξεγελάσει τους υπόλοιπους ήρωες”.

Μετά το τέλος της παράστασης, πρωταγωνιστής του απογεύματος θα είναι ο Αι Βασίλης, ο οποίος θα συντροφεύσει και θα μιλήσει στα παρευρισκόμενα παιδιά, ενώ στη συνέχεια θα προσφέρει σε αυτά τρίγωνα για τα κάλαντα που θα ψάλλουν σε γειτονιές.

“Η ΧΩΡΑ ΤΟΥ PETERPAN”
Στρατηγού Σαράφη 55 Τηλέφωνο: 2310460895
 
17 Δεκεμβρίου 2019
 18:30

 Εισιτήρια
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχή στα τηλ. 2310 460 895 & 6978 555 347.

Τέλος, στο ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ, ΕΘΝΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ θα πραγματοποιηθεί το 

“Ένα Νερό” θεατρικό εργαστήρι για παιδιά.

Το Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας- Θράκης στο πλαίσιο των παιδαγωγικών του προγραμμάτων, η Ομάδα Θρεπτικού Θεάτρου Μαρμίτα και η Kοιν. σ . επ Βερτίσκος Μαζέματα διοργανώνουν ετήσιο θεατρικό εργαστήρι για παιδιά από 5 έως 12 ετών με θέμα “Ένα Νερό”.

Πρόκειται για ένα εργαστήρι που συνδυάζει το θέατρο και τα εικαστικά με την περιβαλλοντική εκπαίδευση.
Το εργαστήρι απευθύνεται σε κάθε παιδί που θέλει να μάθει γιατί τελειώνει το καθαρό νερό και τι μπορούμε να κάνουμε για να μην τελειώσει!

Με τρόπο βιωματικό, μέσα από το θεατρικό παιχνίδι και τα εικαστικά δίνουμε την ευκαιρία στα παιδιά να ψάξουν, να προβληματιστούν, να προτείνουν.

Με στόχο στο τέλος της χρονιάς να παρουσιάσουν την δική τους παράσταση για το νερό.

Από την Τρίτη 15 Οκτώβρη και κάθε Τρίτη στο Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας Θράκης.

Γιατί ενισχύοντας την περιβαλλοντική ευαισθησία των παιδιών μας φροντίζουμε για το μέλλον !

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ, ΕΘΝΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ
ΤΡΙΤΗ 17:00 – 20:00

Εισιτήρια
Τηλέφωνα για εγγραφές και πληροφορίες
2310 889 840
6934 114 808
marmitaedu@gmail.com

Διαβάστε επίσης

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA ΤΟΥ STELLASVIEW

Περί Αγγελική Κερπιτσοπούλου 253 Άρθρα
Ονομάζομαι Αγγελική Κερπιτσοπούλου γεννήθηκα και ζω στη Θεσσαλονίκη. Είμαι Θεωρητικός της τέχνης και των Νέων Μέσων και Ψηφιακής Κουλτούρας. Κύρια ενδιαφέροντα των ερευνητικών μου εργασιών είναι η αναζήτηση του είναι του κάθε πράγματος ή έννοιας, καθώς και η κοινωνική αλλαγή τόσο μέσα από την τέχνη όσο και από τα νέα μέσα. Στον ελεύθερο μου χρόνο τρέχω τις σελίδες Art Beyond Critique, ενώ παράλληλα είμαι συντάκτρια της πολιτιστικής ιστοσελίδας www.stellasview.gr.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.