Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης Ρομαντισμός 9-30/11

Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019 · 20.30 · Δημήτρης Τουφεξής · Ρεσιτάλ πιάνου

Ρομαντικές μινιατούρες: Στιγμές στο άπειρο

Διεθνώς διακεκριμένος μουσικός με πλούσια καριέρα και πολυσήμαντη παρουσία στον ελληνικό μουσικό χώρο, ο Δημήτρης Τουφεξής έχει κερδίσει την αναγνώριση της παγκόσμιας μουσικής κοινότητας. Στην έναρξη του φετινού Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης ερμηνεύει μερικά από τα πιο γνωστά για τη βαθύτατη εκφραστικότητά τους έργα που έχουν γραφτεί για το πιάνο.

Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα του ρεσιτάλ.

Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019 · 12.00 · Τίτος Γουβέλης · Ρεσιτάλ πιάνου

Εικόνες που τραγουδούν

Στιλιστικά διαφορετικοί ηχητικοί κόσμοι αποτυπώνουν την απίστευτη ευρηματικότητα που προέκυψε από την ανάγκη συνθετών να κάνουν τις εικόνες να τραγουδήσουν. Στο πρόγραμμα που ερμηνεύει ο Τίτος Γουβέλης, στο οποίο δεσπόζει το εμβληματικό έργο του Mussorgsky ‘Εικόνες από μία έκθεση’, το πιάνο μεταμορφώνει σε αφηρημένο μουσικό ήχο συγκεκριμένους πίνακες ζωγραφικής, από τη Μνηστεία της Παναγίας του Ραφαήλ έως έργα των Munch, Klimt και Van Gogh.

Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα του ρεσιτάλ.

Εισιτήρια

Κανονικό – 10€ προπώληση, 12€ ταμείο
Περιορισμένης ορατότητας – 6€ προπώληση, 8€ ταμείο
Ελεύθερη είσοδος σε σπουδαστές του ΚΩΘ και στους σπουδαστές και καθηγητές του ΔΩΘ με την επίδειξη της αντίστοιχης ταυτότητας (βάσει διαθεσιμότητας θέσεων σε θέσεις καθημένων ή εναλλακτικά ορθίων).

Προπώληση

Ηλεκτρονικά εδώ
Γκαλερί Αγγελόπουλου, Τσιμισκή 121, 2310 273298, Δε-Σα 10:00-14:00, Τρ, Πε, Πα 18.00-20.00
Καταστήματα Public

Πληροφορίες εκδήλωσης

Δημήτρης Τουφεξής · Σάββατο, 9 Νοεμβρίου 2019 – 20:30
Τίτος Γουβέλης · Κυριακή, 10 Νοεμβρίου 2019 – 12:00
Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης

Διαβάστε επίσης

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA ΤΟΥ STELLASVIEW

Περί Στέλλα Πέρπερα 728 Άρθρα
Με λένε Στέλλα, είμαι δημοσιογράφος του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ και πρώην παρουσιάστρια της Εγνατίας τηλεόρασης. Αυτά είναι τα ασήμαντα. Το σημαντικό είναι ότι αγαπώ την Τέχνη. Και αυτό γιατί πιστεύω πως η Τέχνη είναι σαν την καρδιά της πόλης. Της δίνει ζωή, την ανανεώνει και την οξυγονώνει... Γι’αυτό δημιούργησα αυτή τη σελίδα. Για αυτή την ανάσα που όλοι χρειαζόμαστε. #stellasview #heARTofthecity

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.