18η Έκθεση Κόμικς και Επιτραπέζιων Παιχνιδιών Comic’n Play δωρεάν στο λιμάνι

COMIC N’ PLAY 2019 «ΕΝΑΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ»

18η Έκθεση Κόμικς & Επιτραπέζιων Παιχνιδιών

22, 23 & 24 Νοεμβρίου,  Αποθήκη Γ΄, Ο.Λ.Θ.

Μια εμπειρία για μικρούς και μεγάλους!

Η Ένατη Διάσταση, σε συνεργασία με τον Ελληνικό Σύλλογο Φίλων Ιστορίας & Παιχνιδιών Στρατηγικής (Ε.Σ.Φ.Ι.Π.Σ) διοργανώνουν την 18η Έκθεση Κόμικς και Επιτραπέζιων Παιχνιδιών του Comic Ν’ Play, που θα πραγματοποιηθεί στις 22, 23 και 24 Νοεμβρίου 2019, στη Θεσσαλονίκη. Από το 2001, η έκθεση αυτή αποτελεί ένα σταθερό ετήσιο ραντεβού δημιουργίας και ελεύθερης έκφρασης, με δημιουργούς απ’όλη την Ελλάδα και όλων των ηλικιών, έμπειρους και πρωτοεμφανιζόμενους, καθιστώντας την έτσι τη μακροβιότερη έκθεση κόμικς στη χώρα μας. Δεκαοκτώ χρόνια μετά, το Comic N’ Play συνεχίζει να δίνει το παρόν στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης και να μεγαλώνει σε μέγεθος και εμπειρία.

Η φετινή χρονιά είναι χρονιά αλλαγών! Έτσι λοιπόν, στα πλαίσια της διεύρυνσης και ποιοτικής αναβάθμισης της διοργάνωσης, επιλέχθηκε για την διεξαγωγή της ένα από τα μεγαλύτερα και κεντρικότερα σημεία της πόλης. Από την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου έως και την Κυριακή 24 Νοεμβρίου, στην Αποθήκη Γ΄ του Ο.Λ.Θ., θα διεξαχθεί μια πολύμορφη εκδήλωση γεμάτη κόμικς και επιτραπέζια παιχνίδια, bazaar ελληνικών, ξενόγλωσσων και μεταχειρισμένων εκδόσεων κόμικς, έκθεση αυτοχρηματοδοτούμενων εκδόσεων, πρωτότυπα έργα, εξειδικευμένους στα κόμικς εκδοτικούς οίκους, εργαστήρια και επιτραπέζια παιχνίδια με διαγωνισμούς με έπαθλα για τους επισκέπτες.

Η Έκθεση

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η έκθεση κόμικς που θα πλαισιώσει το Comic N’ Play 2019 – και την οποία επιμελείται ο δημιουργός Σταύρος Κιουτσιούκης – έχει ως κεντρικό τίτλο ΕΝΑΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ, ο οποίος θα δώσει, όπως και κάθε χρόνο, το θεματικό στίγμα της διοργάνωσης, ενώ τα έργα που θα φιλοξενηθούν θα συμπεριληφθούν στον ομώνυμο κατάλογο της έκθεσης, ο οποίος αποτελεί και την επίσημη έκδοση του φεστιβάλ.

Τιμώμενος καλλιτέχνης της φετινής εκδήλωσης είναι ο δημιουργός κόμικς και εικονογράφος Βασίλης Γέρκου.

Παράλληλα, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δούνε από κοντά και τα έργα δεκαπέντε Έλλήνων κορυφαίων δημιουργών κόμικς, που έφτιαξαν ισάριθμες ιστορίες εμπνευσμένες από την Κατοχή, την Αντίσταση και την Απελευθέρωση, συνδυάζοντας έτσι την 9η τέχνη με την ιστορία, στα πλαίσια μιας πρωτότυπης περιοδεύουσας έκθεσης, με τίτλο ΕΝΑ ΓΛΥΚΟ ΞΗΜΕΡΩΜΑ.

Bazzaar και Arists’ Alley

Στο φετινό bazaar της διοργάνωσης θα συμμετάσχουν οι εκδόσεις Ένατη ΔιάστασηAdd ArtJemma Press και Web Comics και τα εξειδικευμένα βιβλιοπωλεία Comicstrip και Mαγικός Κόσμος.

Τον χώρο του παιχνιδιού και των ειδών για συλλέκτες θα εκπροσωπήσουν τα καταστήματα ΚύβοςAnime HouseAngry NerdΕ-Fantasy.grMystery BayOtakustore.gr και Thinkz, με έξυπνα επιτραπέζια παιχνίδια, παιχνίδια με κάρτες, συλλεκτικά είδη, είδη δώρων και κατασκευές.

Επιπλέον, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία, στον χώρο του Artists’ Alley, να γνωρίσουν από κοντά τη δουλειά σαράντα και πλέον Ελλήνων δημιουργών κόμικς, αλλά και την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τα χόμπι του origami (Χάρτινος Κόσμος), του cosplay, του bodypainting (Ι.ΙΕΚ ΑΛΦΑ), αλλά και να ψυχαγωγηθούν, είτε με τα επιτραπέζια παιχνίδια που θα διοργανώνουν οι συμμετέχοντες σύλλογοι και ομάδες (ΕΣΦΙΠΣBoardgame BrawlersDragon TaleGamecraft και Go.Roleplay), είτε να απασχοληθούν δημιουργικά με τα δωρεάν εργαστήρια που θα προσφέρει η «Παιδική Γωνία» της διοργάνωσης, με την επιμέλεια του Γραμματοχυμού και της σχολής CWC PRO.

Ειδικές Εκδηλώσεις

Τον πολύμορφο χαρακτήρα της διοργάνωσης εμπλουτίζει ως προς τον χαρακτήρα κοινωνικής ευθύνης, η συμβολική παρουσία στα εγκαίνια της φετινής διοργάνωσης των σεφ Ηλία Μαμαλάκη και Φίλιππου Μπαντή, που θα μοιραστούν με τους επισκέπτες του φετινού Comic N’ Play τις γεύσεις τους κατευθείαν μέσα από το άλμπουμ κόμικς Χορτάστε με την Ψυχή σας (εκδ. Ένατη Διάσταση), τα έσοδα τoυ οποίoυ υποστηρίζουν τους σκοπούς του σωματείου «Παιδικά Χωριά SOS-Eλλάδος», ενώ ο Δημήτρης Αντωνίου, συγγραφέας και ακτιβιστής για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων στην χώρα μας, θα διανείμει δωρεάν 500 αντίτυπα του κόμικς Λέμε STOP στην Οδική Ανασφάλεια (εκδ. Ένατη Διάσταση), στα πλαίσια μιας ειδικής παρουσίασης, το απόγευμα του Σαββάτου, 23 Νοεμβρίου.

Νέες Εκδόσεις και Βιβλιοπαρουσιάσεις

Την φετινή διοργάνωση θα τιμήσουν και με νέες κυκλοφορίες σημαντικοί Έλληνες δημιουργοί κόμικς. Ο πρώτος είναι ο Πάνος Ζάχαρης, ο οποίος από το 2008 εργάζεται ως πολιτικός γελοιογράφος στην εφημερίδα Το Ποντίκι και θα βρίσκεται στην διοργάνωση για να παρουσιάσει το νέο του βιβλίο κόμικς The WorkingDead…Αnd (εκδ. Τόπος), το απόγευμα του Σαββάτου 23 Νοεμβρίου. Ο δεύτερος καλεσμένος είναι ο Θανάσης Καραμπάλιος, βραβευμένος, το 2019, με τον τίτλο του καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου καλλιτέχνη από τα Ελληνικά Βραβεία Κόμικς, ο οποίος θα παρουσιάσει το τελευταίο μέρος της τριλογίας 1800, μια μυθοπλασία που διαδραματίζεται στους ταραγμένους χρόνους της προεπαναστατικής Θεσσαλίας, με τίτλο 1800: Αγία Μαύρα (εκδ. Jemma Press), την Κυριακή 24 Νοεμβρίου. Επίσης, ο Γιάννης Ευσταθίου, καλλιτεχνικός διευθυντής του Street Mode Festival – του μεγαλύτερου μουσικού φεστιβάλ της χώρας μας- θα παρουσιάσει σε αποκλειστικότητα για το φετινό Comic N’ Play, μαζί με τον σεναριογράφο και μουσικό αρθογράφο Jacek Henryk Maniakowskiτην συλλεκτική ανθολογία κόμικς Song Stories (εκδ. Ένατη Διάσταση), ενώ τέλος, ο ταλαντούχος και πρωτοεμφανιζόμενος δημιουργός κόμικς από την Αλεξανδρούπολη Νίκος Καμπασελέ, θα μιλήσει για την πρώτη του επίσημη εμφάνιση στον χώρο των ελληνικών κόμικς, με τίτλο Θύελλα (εκδ. Ένατη Διάσταση), επίσης το απόγευμα της Κυριακής 24 Νοεμβρίου.

Παράλληλα και με την αφορμή της κυκλοφορίας του άλμπουμ κόμικς Ένα Γλυκό Ξημέρωμα (εκδ. Jemma Press), o επιμελητής της έκδοσης Γιάννης Κουκουλάς, θα βρίσκεται το απόγευμα του Σαββάτου 23 Νοεμβρίου στην έκθεση, για να μιλήσει για τα έργα της ομότιτλης έκθεσης, που θα φιλοξενούνται συγχρόνως στον χώρο της Αποθήκης Γ’.

Πάρτι και Ενημερωτικές Επισκέψεις

Το Comic N’ Play θα γιορτάσει τα 18α γενέθλια του σε ένα party εντός της Αποθήκης Γ’, το βράδυ του Σαββάτου 23 Νοεμβρίου, με d.j. sets, επετειακά κοκτέιλ και ετικέτες μπύρας και, φυσικά, κληρώσεις δώρων, ενώ το αποχαιρετιστήριο party της διοργάνωσης, την Κυριακή 24 Νοεμβρίου, στο Rover Bar (Σαλαμίνος 6, Λαδάδικα), θα συμπεριλαμβάνει ακουστικό live από το συγκρότημα Missing Pulse.

Οι θέσεις για τα εκπαιδευτικά εργαστήρια που προσφέρει η διοργάνωση του Comic N’ Play 2019 έχουν συμπληρωθεί, ωστόσο η έκθεση θα είναι ανοιχτή για τους ενδιαφερόμενους συνοδούς εκπαιδευτικούς, για ξεναγήσεις σχολικών τμημάτων όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης την Πέμπτη 21 και την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου.

Η έκθεση υλοποιείται με την υποστήριξη των Ι.ΙΕΚ ΑΛΦΑ και του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας και της σχολής Mαγειρικής – Zαχαροπλαστικής CWC PRO, ενώ υποστηρίζεται επικοινωνιακά από τον ραδιοφωνικό σταθμό FM 1055 Rock της Θεσσαλονίκης.

Όπως κάθε χρόνο, η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη και τα έργα που θα φιλοξενηθούν θα συγκεντρωθούν στον ομώνυμο κατάλογο έκθεσης.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε:

την επίσημη ιστοσελίδα μας: https://www.comic-n-play.gr

την επίσημη σελίδα μας στο f/b: https://www.facebook.com/comicnplay.gr

 

Εγκαίνια:

Παρασκευή 22/11, ώρα: 20.00

Αποθήκη Γ’, Ο.Λ.Θ.

—-

Ωράριο λειτουργίας Βazaar:

Παρασκευή 22/11 έως και Κυριακή 24/11, ώρες: 10.00 – 22.00

—-

Επισκέψεις σχολείων:

Πέμπτη 21/11 και Παρασκευή 22/11

Πρωινά: 09.30 – 13.30

Απογευματινά Τμήματα Ενηλίκων: Πέμπτη 21/11 – 17.00 – 20.00

Σχετικά Άρθρα

Philoxenia-Hotelia: Η μεγάλη «γιορτή» του τουρισμού 8-10/11 στη ΔΕΘ... Philoxenia-Hotelia: Η μεγάλη «γιορτή» του τουρισμού από τις 8 έως τις 10 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη 542 εκθέτες, συμμετοχές από 21 χώρες και εκπροσώπηση από όλη την εγχώρια τουριστική βιομηχανία Με περισσότερους από 540 εκθέτες, συμμετοχές από 2...
Ομαδική εικαστική έκθεση «Εκθέτοντας τη ΒΙΑ» στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχ... Το ΙΔΡΥΜΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΤΣΙΧΡΙΤΖΗ (Κασσαβέτη 18, Κηφισιά) εγκαινιάζει την Τετάρτη, 6 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 7:30μ.μ. έως 10:30 μ.μ. την ομαδική εικαστική έκθεση με θέμα: «Εκθέτοντας τη ΒΙΑ» Η έκθεση διαρκεί από 6  έως 30 Νοεμβρίου 2019 Τ...
ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΤΑΙΝΙΩΝ – ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΧΙΛΙΕΤΙΩΝ – ΝΥΧΤΕΣ ΣΤΟ... ΟΤΘ: Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΧΙΛΙΕΤΙΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΜΕΤΑΞΙΟΥ Τον εορτασμό των 70 χρόνων Λαϊκής Δημοκρατίας υπόσχεται να παρουσιάσει στη Θεσσαλονίκη πολυμελής ομάδα Κινέζων καλλιτεχνών, με συνδιοργανωτή τον Οργανισμό Τουρισμού Θε...
Νοέμβριος στα Μνημεία της Θεσσαλονίκης... Την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019 η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης και το Παράρτημα Θεσσαλονίκης της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού διοργανώνουν στο Βυζαντινό Λουτρό μία μουσική βραδιά με τραγούδια από τη δημοτική παράδοση από ...
Συναυλία ΑΠΘ «Ένας χρόνος χωρίς τον Αντώνη Κοντογεωργίου»... Συναυλία αφιερωμένη στη μνήμη του μαέστρου Αντώνη Κοντογεωργίου, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τον θάνατό του (1 Οκτωβρίου 2018), συνδιοργανώνουν το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ και η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης (ΣΟΔΘ) αύριο...
Νικόλας Κυριάκου έκθεση ζωγραφικής “Memo Intimo”... Η Myro gallery μας προσκαλεί στα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης του εικαστικού Νικόλα Κυριάκου την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου του 2019 και ώρα 20:00. Την έκθεση επιμελείται ο Ομότιμος Καθηγητής του ΑΠΘ Εμμανουήλ Μαυρομμάτης ο οποίος γράφει για το έργο του...
“19ο Διεθνές Φεστιβάλ Βραζιλιάνικης Kουλτούρας και Τέχνης”...   Η Jacobina Arte διοργανώνει το "19ο Διεθνές Φεστιβάλ Βραζιλιάνικης Kουλτούρας και Τέχνης" (7-10/11/2019) που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη από την Πέμπτη 7 έως και την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει σεμινάρια, ...
Δωρεάν είσοδος σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία την 28η Ο... Η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μνημεία και τα μουσεία που ανήκουν στο Δημόσιο είναι ελεύθερη, χωρίς την καταβολή αντιτίμου, τη Κυριακή 28 Οκτωβρίου, λόγω της εθνικής εορτής.​...
Έκθεση Ζωγραφιστών Κινηματογραφικών Αφισών στη Ζώγια... ΑΥΡΙΟ, 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, ΣΤΙΣ 21:00 ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ Έκθεση Ζωγραφιστών Κινηματογραφικών Αφισών στη ΖΩΓΙΑ Ένα εικαστικό γεγονός με ατμόσφαιρα άλλων εποχών για τα 60 χρόνια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης Η ΖΩΓΙΑ, το ιστορικό καφέ της Θεσσαλο...
“Εκμηδενίζοντας τις αποστάσεις” ένα Site specific project ... Η ομάδα παραστατικών τεχνών «Random Magnetic Moment» ‘’Εκμηδενίζοντας τις αποστάσεις’’ Παρουσιάζει ένα Site specific project σε εξωτερικούς, δημόσιους και πολυσύχναστους χώρους, της Θεσσαλονίκης. στις 18, 19 και 20 Οκτωβρίου στις 18:00...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑