Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης αφιέρωμα “Σινεμά & Ψυχανάλυση: η οικογένεια αλλιώς”

Η Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τον Ψυχαναλυτικό Κύκλο Θεσσαλονίκης (Ελληνική Εταιρία Νέας Λακανικής Σχολής) παρουσιάζει το αφιέρωμα “Σινεμά & Ψυχανάλυση: η οικογένεια αλλιώς” από την Κυριακή 13 έως την Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019, στο αγαπημένο σινεφίλ στέκι, την αίθουσα Σταύρος Τορνές στην Αποθήκη 1 στο Λιμάνι.

Στο πλαίσιο του αφιερώματος θα προβληθούν οι ταινίες:

• “Το Κορίτσι”, το συγκλονιστικό φιλμ του βέλγου σκηνοθέτη Λουκάς Ντοντ, που απέσπασε τέσσερα μεγάλα βραβεία – σκηνοθεσίας, ερμηνείας, Queer Palm και Fipresci στο τμήμα “Ένα Κάποιο Βλέμμα” – στο Φεστιβάλ Καννών, που πραγματεύεται το ευαίσθητο θέμα της αλλαγής φύλου σε εφηβική ηλικία.
• Το φιλμ “Χωρίς Αγάπη” του Αντρέι Ζβιάγκιντσεφ, που σκιαγραφεί την ανυπόφορη ανθρωπότητα – εύθραυστη, σπασμένη – μέσα από ένα ασυμβίβαστο πορτρέτο μιας οικογένειας που ζει χωρίς αγάπη. Η ταινία απέσπασε το Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής του Φεστιβάλ Καννών το 2017.
• Η ταινία “Τα παιδιά είναι εντάξει” της Λίζα Τσολοντένκο, ένα φιλμ που σκιαγραφεί εύστροφα το πορτρέτο της μοντέρνας γονεϊκότητας.

• 13 Οκτωβρίου 2019
21:00 Κορίτσι | Girl
• 14 Οκτωβρίου 2019
21:00 Χωρίς αγάπη | Nelyubov
• 15 Οκτωβρίου 2019
21:00 Τα παιδιά είναι εντάξει

Σε συνέχεια του αφιερώματος θα πραγματοποιηθεί διάλεξη του καθηγητή – ψυχαναλυτή Φρανσουά Ανσαρμέ με τίτλο “Οικογένειες αλλιώς. Γονείς και παιδιά την εποχή των πρωτοφανών τρόπων τεκνοποίησης” την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019 στις 19:00.

”Ο Ψυχαναλυτικός Κύκλος Θεσσαλονίκης οργανώνει την Παρασκευή 18/10/19 και ώρες 19:00-21:00 διάλεξη με ομιλητή τον Francois Ansermet, ψυχαναλυτή, ομότιμο καθηγητή παιδοψυχιατρικής των πανεπιστημίων Λωζάνης και Γενεύης στον Κινηματογράφο Ολύμπιον.

Η εκδήλωση οργανώνεται σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας της Νέας Λακανικής Σχολής και με την υποστήριξη των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Κρήτης.

Ο Francois Ansermet είναι ψυχαναλυτής, ομότιμος καθηγητής παιδοψυχιατρικής αλλά και μέλος από το 2013 της Εθνικής Επιτροπής της Γαλλίας σε θέματα Βιοηθικής. Οι ερευνητικές του δραστηριότητες επικεντρώνονται στην περιγεννητική κλινική πρακτική, στην έρευνα σχετικά με τις συνέπειες της νέας εξέλιξης των βιοτεχνολογιών στον τομέα της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και στις διαταραχές της ανάπτυξης του φύλου.”

ΑΙΘ. ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΡΝΕΣ – ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Διαβάστε επίσης

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA ΤΟΥ STELLASVIEW

Περί Αγγελική Κερπιτσοπούλου 253 Άρθρα
Ονομάζομαι Αγγελική Κερπιτσοπούλου γεννήθηκα και ζω στη Θεσσαλονίκη. Είμαι Θεωρητικός της τέχνης και των Νέων Μέσων και Ψηφιακής Κουλτούρας. Κύρια ενδιαφέροντα των ερευνητικών μου εργασιών είναι η αναζήτηση του είναι του κάθε πράγματος ή έννοιας, καθώς και η κοινωνική αλλαγή τόσο μέσα από την τέχνη όσο και από τα νέα μέσα. Στον ελεύθερο μου χρόνο τρέχω τις σελίδες Art Beyond Critique, ενώ παράλληλα είμαι συντάκτρια της πολιτιστικής ιστοσελίδας www.stellasview.gr.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.