“Περιφράξεις | Διασχίσεις” β΄ μέρος

Τρεις καλλιτεχνικές δράσεις μικτών τεχνικών σε υπαίθριους χώρους του Μεγάρου δημιουργούν εικόνες ορίων, εγκλωβισμών και διαφυγής.

Το project του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης με τίτλο “Περιφράξεις|Διασχίσεις” (“Enclosures|Pass-throughs“), το πρώτο μέρος του οποίου παρουσιάστηκε στις 21 Ιουνίου 2019 περιλαμβάνοντας τρεις καλλιτεχνικές δράσεις, συνεχίζεται και ολοκληρώνεται τώρα με άλλο ένα τρίπτυχο εκδηλώσεων που θα διεξαχθούν επίσης στους υπαίθριους χώρους του ΜΜΘ. Μέσα απ’ όλες αυτές τις δράσεις, το Μέγαρο θέτει ως κεντρικό προβληματισμό τις έννοιες των περιφράξεων, των ορίων και των συνόρων, στην πραγματική αλλά και στη συμβολική τους διάσταση, έχοντας στόχο μεταξύ άλλων να εγκαινιάσει και έναν καλλιτεχνικό –και όχι μόνο– διάλογο για τα ζητήματα του αστικού δημόσιου χώρου.

1. Εδαφικές Ποιητικές (Ι: συνειδητο-ποίηση)
neon φως, κείμενο, πέτρες, χώμα
Πλατεία Μ1-Μ2 | ώρες 11.00-22.00
Βασίλης Ψαρράς
Το έργο αποτελεί μια τοποειδική (site specific) εγκατάσταση μικτής τεχνικής από neon κείμενο και πέτρες, η οποία θα είναι τοποθετημένη στην πλατεία ανάμεσα στα δύο κτίρια του Μεγάρου, και συγκεκριμένα κάτω από το εξωτερικό κλιμακοστάσιο του κτιρίου Μ2.

2. Step-in
site & time specific performance
Μ2 – Αίθριο αίθουσας Μ. Σαλτιέλ | ώρα 19.00-20.15
Ελεονώρα Σιαράβα – Per_Dance Πλατφόρμα Χορογραφικής Έρευνας
Σύλληψη-Χορογραφία: Ελεονώρα Σιαράβα
Performers: Ευαγγελία Βασδάρη, Γιώργος Πανόπουλος, Βίκυ Χατζή
Sound design & live performance: Γεωργία Παζαρλόγλου
Το “Step-in” είναι ένας συνδυασμός performance-χορογραφικής εγκατάστασης και ηχητικού έργου, που θα πραγματοποιηθεί σε έναν “άγνωστο” χώρο του Μεγάρου, το αίθριο της αίθουσας Μωρίς Σαλτιέλ στον 5ο όροφο του κτιρίου Μ2, έναν κύβο χωρίς οροφή, με ψηλούς τοίχους από λευκό μάρμαρο. Έτσι, το έργο προσκαλεί τον θεατή να εισέλθει σε ένα λευκό κουτί-καμβά που κλείνει μέσα του σώματα, μορφές, ήχους, κινήσεις σε διάφορες περιοχές του φάσματος του χωροχρόνου.

3. f_RAM_e
συνομιλία σύγχρονης μουσικής, χορού, ζωγραφικής, video art
Πλατεία Μ1-Μ2 | ώρα 21.00-21.45
6daEXIt improvisation ensemble
(Iωάννα Βαλσαμάρα, Οδυσσέας Γκάλλιος, Γιάννης Δημητρούδης, Λίνα Κουκούλη, Φώτης Λαζίδης, Δάφνη Μαντούση, Δήμητρα Παύλου, Αλέξης Πορφυριάδης, Αθηνά Σωτήρογλου, Γιώργος Χωλόπουλος)
Χορογράφος, χορεύτρια: Δροσιά Τριαντάκη
Όπως δηλώνει και το όνομά του, το έργο αντλεί έμπνευση από την έννοια του κάδρου, μέσα στο οποίο μπορεί να εγκλωβιστεί όχι μόνο ένας άνθρωπος, αλλά και η ίδια η έννοια της τέχνης. Η ομάδα των μουσικών δημιουργεί σε πραγματικό χρόνο μια γραφική παρτιτούρα αυτοσχεδιάζοντας πάνω σε προετοιμασμένο καμβά. Ακολουθεί η εκτέλεση της γραφικής παρτιτούρας, που συνεχίζει να δημιουργείται, ενώ μια χορεύτρια απομονώνεται στο “σκηνικό” κάδρο προσπαθώντας να διερευνήσει τρόπους διαφυγής από αυτό, να δημιουργήσει διάρρηξη του πλαισίου.

Έκθεση οπτικού και ηχητικού υλικού
“Περιφράξεις | Διασχίσεις” α’ μέρος
14.9.2019, ώρες 18.00-23.00
Κτίριο Μ2
Κατά τη διάρκεια των τριών δράσεων που θα εκτυλίσσονται στους εξωτερικούς χώρους του Μεγάρου, το κοινό θα μπορεί παράλληλα να επισκεφθεί στους εσωτερικούς χώρους του κτιρίου Μ2 μια έκθεση με οπτικό και ηχητικό υλικό από τις δράσεις της 21ης Ιουνίου 2019, ώστε να έχει μια ολοκληρωμένη εικόνα του project.

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019 ΣΑΒΒΑΤΟ 11:00 – 22:0018:00 – 23:0019:00 – 20:1521:00 – 21:45

14 Σεπτεμβρίου 2019 – 14 Σεπτεμβρίου 2019

Διαβάστε επίσης

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA ΤΟΥ STELLASVIEW

Περί Αγγελική Κερπιτσοπούλου 216 Άρθρα
Ονομάζομαι Αγγελική Κερπιτσοπούλου γεννήθηκα και ζω στην Θεσσαλονίκη. Είμαι Θεωρητικός της τέχνης και των Νέων Μέσων και Ψηφιακής Κουλτούρας. Κύρια ενδιαφέροντα των ερευνητικών μου εργασιών είναι η αναζήτηση του είναι του κάθε πράγματος ή έννοιας, καθώς και η κοινωνική αλλαγή τόσο μέσα από την τέχνη όσο και από τα νέα μέσα. Στον ελεύθερο μου χρόνο τρέχω τις σελίδες Art Beyond Critique, ενώ παράλληλα είμαι συντάκτρια της πολιτιστικής ιστοσελίδας www.stellasview.gr.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.