Προβολή ντοκιμαντέρ “Στο σώμα της” του Ζαχαρία Μαυροειδή στο Κτήμα Γεροβασιλείου

Προβολή ντοκιμαντέρ “Στο σώμα της” του Ζαχαρία Μαυροειδή στο Κτήμα Γεροβασιλείου
Διάρκεια: 84′,   Χώρα παραγωγής: Ελλάδα

Το Κτήμα Γεροβασιλείου αποχαιρετά το καλοκαίρι και καλωσορίζει τη νέα αμπελοοινική χρονιά με μία προβολή του ντοκιμαντέρ “Στο σώμα της” του Ζαχαρία Μαυροειδή, το Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου 2019, στις 20:30, στον κήπο του Κτήματος.

Λίγα λόγια για το ντοκιμαντέρ και τους συντελεστές του
Κάθε χρόνο, στις 31 Ιουλίου, οι τελευταίοι εναπομείναντες “δεκαπεντάριδες” επιστρέφουν στα κελιά της ανενεργής Μονής της Κοίμησης, στο νότιο άκρο της Θηρασιάς. Για δύο βδομάδες προσεύχονται υπέρ αναπαύσεως των νεκρών και υπέρ υγείας των ζωντανών προετοιμάζοντας παράλληλα την Μονή για την γιορτή του Δεκαπενταύγουστου. Τον υπόλοιπο χρόνο αναπολούν το παρελθόν αγναντεύοντας την κοσμοπολίτικη Σαντορίνη στην άλλη μεριά του ηφαιστείου.

Το “Στο σώμα της” καταγράφει την ράθυμη καθημερινότητα της φθίνουσας παράδοσης του “Δεκαπέντε”. Μέσα από τα πορτρέτα των γυναικών που κάθε καλοκαίρι επιστρέφουν για δεκαπέντε μέρες στη Μονή διερευνά θέματα πίστης, ταυτότητας και φύλου. Το “αμόλυντο” σώμα της Παναγίας, το ερημωμένο σώμα της πάλαι ποτέ αγροτικής Θηρασιάς και το φθαρτό σώμα των γυναικών συνθέτουν μια εφήμερη αναπαράσταση της μεταπολεμικής Ελλάδας.

Σκηνοθεσία & σενάριο – Ζαχαρίας Μαυροειδής
Διεύθυνση φωτογραφίας – Ζωή Μαντά
Μοντάζ – Σμαρώ Παπαευαγγέλου
Παραγωγή – Ζαχαρίας Μαυροειδής, Βίκυ Μίχα, Boo productions, ΕΡΤ Α.Ε., Momento Films

Το ντοκιμαντέρ είναι στην Ελληνική, με ελληνικούς υπότιτλους. (Διάρκεια: 84 min)

Πρόγραμμα προβολής
19:30 το καλωσόρισμα με ένα ποτήρι κρασί
20:30 η προβολή της ταινίας στον κήπο του Κτήματος*. Η βραδιά θα κλείσει με συζήτηση με τον σκηνοθέτη Ζαχαρία Μαυροειδή.
*Σε περίπτωση βροχής, η προβολή θα πραγματοποιηθεί στο χώρο της εμφιάλωσης.
Στα πλαίσια της προβολής, το μουσείο θα είναι επισκέψιμο 19:30-20:30.

ΚΤΗΜΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Επανομή Τηλέφωνο: 2392044560 
14 Σεπτεμβρίου 2019

 20:30

Διαβάστε επίσης

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA ΤΟΥ STELLASVIEW

Περί Αγγελική Κερπιτσοπούλου 216 Άρθρα
Ονομάζομαι Αγγελική Κερπιτσοπούλου γεννήθηκα και ζω στην Θεσσαλονίκη. Είμαι Θεωρητικός της τέχνης και των Νέων Μέσων και Ψηφιακής Κουλτούρας. Κύρια ενδιαφέροντα των ερευνητικών μου εργασιών είναι η αναζήτηση του είναι του κάθε πράγματος ή έννοιας, καθώς και η κοινωνική αλλαγή τόσο μέσα από την τέχνη όσο και από τα νέα μέσα. Στον ελεύθερο μου χρόνο τρέχω τις σελίδες Art Beyond Critique, ενώ παράλληλα είμαι συντάκτρια της πολιτιστικής ιστοσελίδας www.stellasview.gr.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.