5 παραστάσεις του Τμήματος Θεάτρου ΑΠΘ στο ΚΘΒΕ

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος ενώνουν τις δυνάμεις τους για να παρουσιάσουν στο ευρύ κοινό πέντε νέες και ξεχωριστές παραστάσεις τελειόφοιτων φοιτητών και φοιτητριών του Τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ.

Οι παραστάσεις δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο του μαθήματος «Σκηνοθεσία IV» με διδάσκοντα τον Αν. Καθηγητή Μιχαήλ Μαρμαρινό και θα φιλοξενηθούν υπό τον γενικό τίτλο «To Τell Stories We Cannot Tell» στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών από την Τετάρτη 11 έως την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019.

Η είσοδος σε όλες τις παραστάσεις είναι ελεύθερη για το κοινό (με σειρά προτεραιότητας).

Οι πρωτοεμφανιζόμενοι καλλιτέχνες προσέγγισαν έργα της παγκόσμιας κλασικής και σύγχρονης δραματουργίας και εργάστηκαν συλλογικά, με άξονα την ανάγκη τους να μοιραστούν σκέψεις και προβληματισμούς που παραπέμπουν στα κρίσιμα και άλυτα ζητήματα της ανθρώπινης ύπαρξης.

Εκεί που ο κόσμος γέρνει, γκρεμίζεται, το θέατρο θα λειτουργεί πάντα ως αντίβαρο στο ρήμαγμα και την ερημιά, κοιτάζοντας τη σημασία της ζωής μέσα από τα αντίθετά της: τη χαρά μέσα από τη θλίψη, την αρμονία μέσα από το χάος, την ειρήνη μέσα από τον πόλεμο, τη ζωή μέσα από τη μοναξιά και την απώλεια. Αυτά είναι μόνο μερικά από τα θέματα που απαντώνται πολλαπλώς και διατυπώνονται με ευαισθησία και δημιουργικότητα μέσα στα σκηνικά εγχειρήματα των νέων δημιουργών.

Πρόγραμμα παραστάσεων

01/09 στις 21.00: Η επίκληση της γοητείας
12/09 στις 21.00: Ωραίος και Sexy
13/09 στις 21.00: Χάος
14/09 στις 21.00: Οι εν τάφω
15/09 στις 21.00: Θέμα για μικρό διήγημα: Ο γλάρος

Περισσότερες πληροφορίες για την ταυτότητα των παραστάσεων θα βρείτε στο site : http://www.thea.auth.gr/contents/visual-material/direction/

 

Διαβάστε επίσης

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA ΤΟΥ STELLASVIEW

Περί Ευθύμιος Ιωαννίδης 633 Άρθρα
Xαίρετε, είμαι ο Ευθύμιος, είμαι φιλόλογος και συντάκτης της πολιτιστικής ιστοσελίδας stellasview.gr. Πέρα από τη μουσική, τις τέχνες και το θέατρο, αγαπώ πολύ την ελληνική γλώσσα και την ανάγνωση για αυτό και δημιούργησα και διαχειρίζομαι τις σελίδες "Ορθογραφία και ορθοέπεια" και "Βιβλιοφιλία και βιβλιολογία".

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.