ΡΟΗ ΧΡΩΜΑΤΩΝ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΗ ΜΥΡΟ GALLERY

Η Myro Gallery φιλοξενεί ζωγραφικά έργα τού Ευθύμιου Ευθυμιάδη. Πρόκειται για την 5η ατομική έκθεση τού καλλιτέχνη στην πόλη τής Θεσσαλονίκης. Συνθέσεις σε καμβά ή ξύλο, ποικίλων διαστάσεων και μικτής τεχνικής — με υλικά όπως: λάδι, ακρυλικά, πλαστικά, άμμος — είτε με έντονα χρώματα, είτε στους τόνους τού γκρι, με την ανθρώπινη μορφή σε κεντρικό ρόλο.

Η κυρίως ρεαλιστική τεχνική, συνδυάζεται με τα ίχνη εξπρεσιονιστικών δράσεων πάνω στην επιφάνεια. Ροές χρωμάτων ή αποτυπώματα τής υγρασίας. Περιβάλλοντα με τη φορά τής καθημερινής χρήσης, σε δομικούς χώρους φορτισμένους με στοιχεία συμβολικά και αιωρήσεις, όπου κλιμακώνονται οι επόμενες, ιδεαλιστικές διαστάσεις των θεμάτων. Ταυτόχρονα, είναι κι αυτό που τα αναδεικνύει σε μνημειακή διατύπωση, πανανθρώπινη γενίκευση. Από τη νέα σειρά ”Άνωσις”, γυναικείες μορφές αφήνονται σε μια ονειρική απόδραση, κατοικώντας χώρους που απαρτίζονται από εσωτερικούς φωτισμούς ή στοιχεία τοπίου. ‘Άλλοτε, το παιδικό βλέμμα και το παιχνίδι, γίνονται έναυσμα, ώστε να αναδειχθούν οι τρυφερές πτυχές τού παιδικού κόσμου. {Την συνέντευξη θα επιμεληθεί η Ιστορικός Τέχνης και επιμελήτρια της έκθεσης Ξανθή Δ. Παγκάλου)

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στις 16/09 και ώρα 19:30 στη Myro Gallery.

Myrό Gallery
Νικηφόρου Φωκά 8
2310269187,6971890212
Πέμπτη – Παρασκευή – Σάββατο: 17.00 – 21.00

Διαβάστε επίσης

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA ΤΟΥ STELLASVIEW

Περί Αγγελική Κερπιτσοπούλου 242 Άρθρα
Ονομάζομαι Αγγελική Κερπιτσοπούλου γεννήθηκα και ζω στην Θεσσαλονίκη. Είμαι Θεωρητικός της τέχνης και των Νέων Μέσων και Ψηφιακής Κουλτούρας. Κύρια ενδιαφέροντα των ερευνητικών μου εργασιών είναι η αναζήτηση του είναι του κάθε πράγματος ή έννοιας, καθώς και η κοινωνική αλλαγή τόσο μέσα από την τέχνη όσο και από τα νέα μέσα. Στον ελεύθερο μου χρόνο τρέχω τις σελίδες Art Beyond Critique, ενώ παράλληλα είμαι συντάκτρια της πολιτιστικής ιστοσελίδας www.stellasview.gr.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.