Εγγραφές για το Εργαστήρι Υποκριτικής του Θεάτρου Τ

Άρχισαν οι εγγραφές για το Εργαστήρι Υποκριτικής του Θεάτρου Τ (Αλ Φλέμινγκ 16), το οποίο επιστρέφει – για έκτη συνεχόμενη χρονιά – τον Οκτώβριο, με τρεις έμπειρους δασκάλους και καταξιωμένους δημιουργούς στο εκπαιδευτικό δυναμικό του (Αλέξανδρος Μιχαήλ, Γλυκερία Καλαϊτζή, Άλκης Σπυρόπουλος), πληθώρα μεθοδολογικών εργαλείων και θεατρικών προσεγγίσεων και οδηγούς τη δημιουργικότητα, τη φαντασία, την αλληλεπίδραση και τη συνεργασία.

Συνδυάζοντας μοναδικά το σωματικό θέατρο με το θέατρο λόγου, το Εργαστήρι Υποκριτικής του Θεάτρου Τ περιλαμβάνει μαθήματα κλιμακούμενης δυσκολίας. Τα μαθήματα ξεκινούν από τη γνωριμία με το σώμα, την ανακάλυψη των δυναμικών του στον χώρο και την ανάπτυξη βασικών εκφραστικών εργαλείων, μέσα από ατομικούς και ομαδικούς, ελεύθερους και καθοδηγημένους αυτοσχεδιασμούς. Έμφαση δίνεται στην επαφή και την επικοινωνία με τον άλλον, την καλλιέργεια της φαντασίας και τη δημιουργική συνεργασία, καθώς και στην εξοικείωση των σπουδαστών με τις τεχνικές απαιτήσεις της σκηνής και την κατασκευή και διαχείριση του σκηνικού ρόλου. Η εκπαιδευτική διαδικασία του εργαστηρίου ολοκληρώνεται με τη δημιουργία ανοιχτής παρουσίασης-παράστασης στο τέλος της χρονιάς.

Σε ποιους απευθύνεται

Το Εργαστήρι Υποκριτικής του Θεάτρου Τ απευθύνεται σε ενήλικες που ενδιαφέρονται:

•Να αναπτύξουν νέες εκφραστικές δυναμικές μέσα από τη βιωματική εμπειρία της τέχνης του θεάτρου.

•Να ανακαλύψουν νέους τρόπους σύνδεσης με τον εαυτό τους και τους άλλους.

•Να καλλιεργήσουν τη δημιουργικότητα, τη φαντασία και τις επικοινωνιακές τους δυνατότητες μέσα από ομαδικές δράσεις, σκηνικά παιχνίδια και αυτοσχεδιασμούς.

Ποιοι διδάσκουν

Αλέξανδρος Μιχαήλ, Διευθυντής εκπαιδευτικού προγράμματος Θεάτρου Τ

Η διδασκαλία του εστιάζει στην απελευθέρωση και την ενδυνάμωση της ατομικής και της συλλογικής δημιουργικότητας, μέσα από το σώμα, την εμπιστοσύνη, την ετοιμότητα, τη φαντασία, την ενέργεια και τον ρυθμό. Προ(σ)καλεί συχνά το χάος, ζητά το αδύνατο και επιμένει ότι όλα είναι παιχνίδι (και όλα είναι σοβαρά).

 

Γλυκερία Καλαϊτζή, Σκηνοθέτης, Καλλιτεχνική Διευθύντρια Θεάτρου Τ,  Διδάσκει Υποκριτική και Σκηνοθεσία στο Τμήμα Θεάτρου του ΑΠΘ

Η διδασκαλία της εστιάζει στη σωματοποίηση του λόγου, προκειμένου αυτός να αποδεσμευτεί από τον έλεγχο του νου, της απαγγελίας και της απλής συναισθηματικής απόδοσης των νοημάτων. Στόχος της, κάθε σπουδαστής να χτίσει, μέσα από μια πιο προσωπική και πιο αισθαντική αντιμετώπιση των λέξεων ενός θεατρικού κειμένου, τον δικό του σκηνικό χαρακτήρα.

Άλκης Σπυρόπουλος, ηθοποιός και εμψυχωτής, διδάσκει Υποκριτική και Ορθοφωνία

Η διδασκαλία του εστιάζει στη φωνή μέσα από τη χρήση της στο θέατρο. Με τακτική ευδιαθεσία οι σπουδαστές μαθαίνουν να δημιουργούν αναπαραστάσεις που τους βοηθούν να ανοίξουν και να ανοιχτούν, στον εαυτό τους και τους άλλους.

Προνόμια

Για τους συμμετέχοντες στο Εργαστήρι Υποκριτικής υπάρχουν προνόμια (πχ ελεύθερη είσοδος στις θεατρικές παραγωγές του Θεάτρου Τ, έκπτωση στο εισιτήριο στις παραστάσεις του ίδιου Θεάτρου κ.ά.).

Χρήσιμα

Διάρκεια εργαστηρίου: Οκτώβριος 2019 – Ιούνιος 2020. Έναρξη μαθημάτων: 14 Οκτωβρίου 2019. Φόρμα συμμετοχής: http://bit.ly/2y5ClG3. Περισσότερα: www.theatrot.gr, www.facebook.com/theatrot, theatrotaf@gmail.com, 2310 854 333.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑