The 100: Είδαμε και σχολιάζουμε

Χμ, έχω πολλά θέματα με το CW σαν τηλεοπτικό network, αλλά θα αναφερθώ σε άλλο σημείο για αυτό. Ωστόσο αυτό που μου αρέσει είναι ότι τολμάει να καταπιάνεται με θεματολογίες σειρών τις οποίες ήδη έχουμε δει από τηλεοπτικά μεγαθήρια (ABC, FOX) και να τα βγάλει άνετα πέρα στο κομμάτι της τηλεθέασης. Μία από αυτές τις σειρές είναι και το The 100! Βασισμένο στον ομώνυμο τίτλο βιβλίου του Kass Morgan The 100 αποτελεί τηλεοπτική μεταφορά που θα λέγαμε ότι ανήκει κυρίως στο post-apocalyptic science-fiction teen drama.

Λίγα λόγια για την υπόθεση

Ύστερα από μία πυρηνική καταστροφή η οποία εξάλειψε ολόκληρο το ανθρώπινο είδος, 100 άνθρωποι κατάφεραν να διασωθούν μέσω μίας διαστημικής ακάτου η οποία έφυγε στο διάστημα και παρέμειναν εκεί 97 χρόνια, μέχρι η Γη να ξαναγίνει κατοικήσιμη.

Η πλοκή

Χιλιάδες άνθρωποι ζουν σε ένα διαστημόπλοιο το οποίο αποκαλούν η Κιβωτός. Κατάφεραν έτσι να μεγαλώσουν 3 γενιές στο διάστημα, ωστόσο, τα αποθέματα της Κιβωτού εξαντλούνται και σύντομα λόγω του υπερπληθυσμού η Κιβωτός δε θα είναι πλέον βιώσιμη με αποτέλεσμα να πρέπει να εκκενωθεί. Έτσι, η ηγεσία της Κιβωτού αποφασίζει να στείλει 100 νέους στη Γη με σκοπό να διαπιστώσουν εάν η Γη έχει βιώσιμους πόρους για να “ξαναδεχτεί” την ανθρωπότητα. Όταν κατεβαίνουν όμως, διαπιστώνουν όχι μόνο ότι η Γη είναι βιώσιμη αλλά έχει και κατοίκους οι οποίοι κάθε άλλο πρόθυμοι είναι να δεχτούν τους νέους τους γείτονες. Η μία κάστα είναι οι Grounders οι οποίοι ζουν σε αγέλες και έχουν εσωτερική διαμάχη για την εξουσία και η άλλη είναι η Reapers που είναι κάτι σαν τους  Grounders οι οποίοι μεταμορφώθηκαν σε κανίβαλους από τους Mountain Men. Και τέλος είναι το όρος Weather που αποτελείται από τους αποκαλούμενος Mountain Men οι οποίοι κλείδωσαν τους εαυτούς τους λίγο πριν την ολέθρια αποκάλυψη.

Οι ηθοποιοί

Πρωταγωνιστούν η Eliza Taylor (Clarke Griffin), η Marie Avgeropoulos (Octavia Blake) και ο Bob Morley (Bellamy Blake).

Προσωπική γνώμη μου είναι αν θέλετε μια σειρά χωρίς ιδιαίτερους προβληματισμούς αλλά και ενδιαφέρουσα υπόθεση τότε να του δώσετε μια ευκαιρία. Είναι ένα καστ με φρέσκα πρόσωπα και σε συνδυασμό με την έξυπνη σκηνοθεσία δίνουν ένα αποτέλεσμα που σίγουρα θα σας καθηλώσει για το επόμενο επεισόδιο.

Επιμέλεια κειμένου: Στεφανίδης Μιλτιάδης

Διαβάστε επίσης

Περί Μίλτος Στεφανίδης 3 Άρθρα
Είμαι ο Μίλτος, Απόφοιτος φιλοσοφικής σχολής στον ελεύθερο χρόνο μου όταν δε δουλεύω η δεν βρίσκομαι με αγαπημένα μου πρόσωπα “ταξιδεύω” στους κόσμους του φανταστικού είτε μέσα από βιβλία είτε ταινίες είτε σειρές! Πάντα μου άρεσε να βρίσκω ένα τρόπο να ξεφεύγω από την πιεστική μερικές φορές καθημερινότητα και χάρη στην ευφράδεια λόγου που μου χάρισε η σχολή μου, βρίσκω τρόπους έκφρασης σε κάθε μορφή κουλτούρας! Θα με διαβάζετε μέσω της πολιτιστικής ιστοσελίδας www.stellasview.gr.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.