Είδαμε και σχολιάζουμε : “Charmed” Οι Μάγισσες (1998-2006)

Οι Μαγευτικές

Από τα μικράτα μας (δεν ξέρω για σας αλλά εμένα ήταν πριν από δέκα χμμ χρόνια ) από μικρή ηλικία τέλος πάντων είχα την ανάγκη να συναρπάζομαι με κάθε τι. Αυτό κυρίως συνέβαινε εκτός από τις ώρες που παίζαμε στη γειτονιά, τις ώρες που στηνόμουν απέναντι από την τηλεόραση και ταξίδευα σε κόσμους φανταστικούς είτε μέσα από παιδικά animations, αλλά και μέσα από ταινίες.

Όταν έπαιζα στη γειτονιά μου θυμάμαι ώρες ατελείωτες μέχρι να νυχτώσει και να μας φωνάξουν σπίτι οι γονείς, ανέβαινα και ήξερα ότι θα δω τηλεόραση. Έτσι κάποια στιγμή άρχισε το μάτι μου να πέφτει σε μία σειρά στο Star όπου κάποιες κοπέλες λέει έμαθαν ότι είναι μάγισσες και άλλαξαν οι ζωές τους. Μου είχε φανεί τόσο περίεργο να τις βλέπω να πασχίζουν να το κρύψουν, ενώ θα μπορούσαν  κάλλιστα να κάνουν τόσο πολλά πράγματα με αυτό αν το έλεγαν σε όλους. Θα μπορούσαν εννοείται επίσης να φαίνονται δυνατές και να τις ακούν όλοι.

(Περίεργο αλλά μια παιδική σκέψη δε διαφέρει και πολύ από αυτό). Έτσι για πρώτη φορά η απλή περιέργεια έδωσε τη θέση της στην καθήλωση μία ώρα καθημερινά αγωνιώντας να μάθω τι θα γίνει με αυτές τις κοπέλες. Και ανανέωνα το ραντεβού μου εκείνο το καλοκαίρι του 1998 κάθε μέρα στις 21:00 στο Σταρ για να “συναντηθώ” με την Πρου, την Πάιπερ και τη Φοίβη (τι περίεργα ονόματα σκεφτόμουν!) και τις περιπέτειές τους. Χωρίς μάλιστα να το καταλάβω- όχι απλώς μου άρεσε η σειρά έλεγα στον εαυτό μου-, αλλά στο τέλος κάθε επεισοδίου παρίστανα με τα χέρια μου στο κενό τις κινήσεις των χεριών τους μήπως και μαγέψω κάτι!!

Λίγα λόγια για την υπόθεση

Η σειρά αν και αρχικά προβλήθηκε από το τηλεοπτικό κανάλι WB στη συνέχεια προβαλλόταν στο CBS. H υπόθεση ακολουθεί τη νεαρή Φοίβη Χάλιγουελ (Alyssa Milano) όταν μετακομίζει από τη Νέα Υόρκη στο πατρικό της σπίτι, την έπαυλη Χάλιγουελ στο Σαν Φρανσίσκο για να συγκατοικήσει με τις αδερφές της Πρου Χάλιγουελ (Shannen Doherty) και Πάιπερ Χάλιγουελ (Holly Marie Combs). Όταν η Φοίβη από το πρώτο κιόλας επεισόδιο ανακαλύπτει τυχαία στη σοφίτα ένα σκονισμένο βιβλίο το οποίο γράφει απέξω “Το Βιβλίο των Σκιών” αρχικά περνώντας το για ένα λογοτεχνικό βιβλίο, διαβάζει ότι οι Χάλιγουελ είναι οι μεγαλύτερες μάγισσες όλων των εποχών και είναι προορισμένες να σώσουν τον κόσμο από δαίμονες τέρατα και άλλα σατανικά πλάσματα. Και όχι μόνο αυτό αλλά διαβάζοντας την αρχική του επιγραφή ασκεί το ξόρκι που ενεργοποιεί τις δυνάμεις τους με αποτέλεσμα να αποκτήσουν υπερδυνάμεις και οι 3 τους. Η Πρου, η μεγαλύτερη από τις 3, αποκτά τη δύναμη της τηλεκίνησης δηλαδή να μπορεί να μετακινεί αντικείμενα και ανθρώπους (totally badass!!!!!!) και αργότερα την αστρική προβολή ως μετεξέλιξη της αρχικής της δύναμης, τη δυνατότητα να βρίσκεται σε δύο μέρη ταυτόχρονα. Η Πάιπερ, η μεσαία αδερφή αποκτά την ικανότητα να “παγώνει” ανθρώπους και αντικείμενα στο χρόνο (παγώνει λέγοντας εννοούμε ακινητοποιεί). Και τέλος η Φοίβη αποκτά τα προμηνύματα δηλαδή σύντομα οράματα από το εγγύς μέλλον (και αργότερα του παρελθόντος) δηλαδή μια μορφή πρόβλεψης. (Να σημειωθεί σε αυτό το σημείο πως μέσα από τη σειρά γίνεται κατανοητό πως οι υπερδυνάμεις τους είναι άρρηκτα συνυφασμένες με τα συναισθήματά τους και με την πάροδο του χρόνου εξελίσσονται δε μένουν στατικές).

Charmed- Original three sisters

Θα μπορούσα να μιλάω για ώρες αλλά δε θα πω παραπάνω για οικονομία χώρου αλλά και για να το δείτε όλους όσοι (το λέω καλά κ. Ευθύμη Ιωαννίδη;) ελπίζω να πείσω. Η σειρά αποτελείται από 8 σεζόν των 22 επεισοδίων και αποτελεί μια ωδή τόσο για κόσμο του υπερφυσικού, τα οικογενειακά δεσμά, αλλά και τη δύναμη που κρύβει μια γυναίκα σε έναν ανδροκρατούμενο κόσμο και το σθένος που χρειάζεται να είναι όχι μόνο μάγισσα, αλλά και καλή αδερφή.

Επιμέλεια: Μίλτος Στεφανίδης

Διαβάστε επίσης

Περί Μίλτος Στεφανίδης 3 Άρθρα
Είμαι ο Μίλτος, Απόφοιτος φιλοσοφικής σχολής στον ελεύθερο χρόνο μου όταν δε δουλεύω η δεν βρίσκομαι με αγαπημένα μου πρόσωπα “ταξιδεύω” στους κόσμους του φανταστικού είτε μέσα από βιβλία είτε ταινίες είτε σειρές! Πάντα μου άρεσε να βρίσκω ένα τρόπο να ξεφεύγω από την πιεστική μερικές φορές καθημερινότητα και χάρη στην ευφράδεια λόγου που μου χάρισε η σχολή μου, βρίσκω τρόπους έκφρασης σε κάθε μορφή κουλτούρας! Θα με διαβάζετε μέσω της πολιτιστικής ιστοσελίδας www.stellasview.gr.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.