«Τσερνόμπιλ» (Chernobyl) Μια σειρά του HBO που ζωντανεύει ξανά τη φρίκη

Το Τσερνόμπιλ, η νέα ιστορική σειρά του τηλεοπτικού δικτύου ΗΒΟ, 5 μόλις επεισοδίων, δημιουργήθηκε και γράφτηκε από τον Γκρεγκ Μάζιν σε σκηνοθεσία του Γιόχαν Ρενκ και ασχολείται με την πυρηνική καταστροφή του Τσερνόμπιλ τον Απρίλιο του 1986 και τις πρωτοφανείς προσπάθειες καθαρισμού που ακολούθησαν.

Η σειρά βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα και σε πραγματικούς χαρακτήρες, έχει πολλές ακραίες και φρικιαστικές σκηνές και είναι γενικά για γερά στομάχια. Η σειρά έχει σπάσει κάθε ρεκόρ τηλεθέασης και μέρος των γυρισμάτων έγιναν στον πυρηνικό σταθμό της Λιθουανίας Ιγκναλίνα, ο οποίος τέθηκε εκτός λειτουργίας μόλις το 2009 και διαθέτει ίδιους αντιδραστήρες με αυτούς του Τσερνόμπιλ.

Τον πρωταγωνιστικό ρόλο του έργου έχει αναλάβει ο ηθοποιός Jared Harris, ο οποίος υποδύεται τον πυρηνικό επιστήμονα Valery Legasov, που ηγείται της ομάδας διάσωσης μετά την καταστροφή, ο Stellan Skarsgård υποδύεται τον ρόλο του Boris Shcherbina και η Emily Watson της Ulana Khomyuk, μία ερευνήτρια που προσπαθεί να ανακαλύψει τι ακριβώς προκάλεσε το μοιραίο ατύχημα.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑