Μύθοι και Ήχοι στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Στον αίθριο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης το βράδυ της Πέμπτης 11 Ιουλίου 2019 θα ταξιδέψουμε στο μυθικό παρελθόν, μέσα από τους στίχους του Οβιδίου,τους οποίους θα ζωντανέψει η αφήγηση του Αριστοτέλη Χαϊτίδη και η μουσική της Χριστίνας Μαβίνη και του Δημητρη Δελφινόπουλου.

Οι μεταμορφώσεις του Οβιδίου ανήκουν στα ευπώλητα εδώ και πάνω από 2000 χρόνια. Είναι ένα κείμενο που έχει εμπλουτίσει τον ευρωπαϊκό πολιτισμό και έχει δώσει φτερά στη φαντασία και τη δημιουργικότητα καλλιτεχνών, όπως λίγα έργα μέσα στους αιώνες.

Ο Αριστοτέλης Χαϊτίδης στήνει μια βραδιά γεμάτη μεταμορφώσεις και μας μεταφέρει σε ένα μυθικό παρελθόν, που μέσα από την διαχρονική αξία των ελληνικών μύθων ζωντανεύει στη φαντασία του ακροατή και επιβεβαιώνει τον κοινό τόπο ότι, «τίποτα δεν έχει αλλάξει από τότε στους ανθρώπους».

Η αφήγηση πλαισιώνεται από ήχους αρχαιότροπους και αναγεννησιακούς με τη Χριστίνα Μαβίνη να παίζει τη σαμβύκη και τη λύρα και τον Δημήτρη Δελφινόπουλο την αρχαιοελληνική κιθάρα.

Έκτακτη συμμετοχή σε μία από τις σπάνιες εμφανίσεις της στον ελλαδικό χώρο η ηθοποιός Έρη Μπακάλη που θα χαρίσει την πλούσια φωνή της στις οβιδιακές μορφές.

Μύθοι και Ήχοι στο Μουσείο
Διαβάζοντας από τις Μεταμορφώσεις του Οβιδίου
Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019 στις 8 μ.μ.
Αίθριο, Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης
Μ. Ανδρόνικου 6, 54621 Θεσσαλονίκη
Είσοδος ελεύθερη

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑