«Η λάμψη του ψηφιδωτού, αυθεντικά και αντίγραφα από τη Θεσσαλονίκη και τη Ραβέννα στη Ροτόντα»

Την Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019 και ώρα 20:00 εγκαινιάζεται στη Ροτόντα η έκθεση “Η λάμψη του ψηφιδωτού. Αυθεντικά και αντίγραφα από τη Θεσσαλονίκη και τη Ραβέννα”. 

Η έκθεση παρουσιάζει αντίγραφα εντοίχιων ψηφιδωτών από μνημεία της Ραβέννας (5ος-6ος αι.) σε συνομιλία με φωτογραφίες εντοίχιων ψηφιδωτών από μνημεία της Θεσσαλονίκης της παλαιοχριστιανικής περιόδου, αλλά και με τα πρωτότυπα ψηφιδωτά της Ροτόντας. Τα εξαιρετικής τέχνης και παγκοσμίου φήμης ψηφιδωτά των δύο πόλεων δίνουν τη μοναδική ευκαιρία στο κοινό να γνωρίσει τον πολιτιστικό πλούτο της Ραβέννας και της Θεσσαλονίκης, αλλά και να έρθει σε επαφή με την τέχνη του ψηφιδωτού. Η έκθεση διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Αρχαιολογικών Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τον Δήμο της Ραβέννας. 

Στο πλαίσιο των εγκαινίων, μουσικό σύνολο βιολοντσέλων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας θα ερμηνεύσει το έργο “Wake up… and die” (1995) του John Tavener και θα προβληθούν στον εξωτερικό χώρο αποσπάσματα της συναυλίας του Φεστιβάλ Ραβέννας που θα παρουσιαστεί στο Ηρώδειο, υπό τη διεύθυνση του Riccardo Muti, στις 9 Ιουλίου.

Τόπος: Ροτόντα
Εγκαίνια: Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2019, 20:00 (Είσοδος: ελεύθερη τη μέρα εγκαινίων)
∆ιάρκεια έκθεσης: 11 Ιουλίου – 30 Οκτωβρίου 2019
Είσοδος: 2 ευρώ
Πληροφορίες: 2310 204868

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑