Το Κ.Θ.Β.Ε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ευόσμου

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Παιδείας και Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου θα παρουσιάσει στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ευόσμου στις 13 και 14 Ιουνίου στις 7 η ώρα το απόγευμα το θέατρο- παιδαγωγικό – εκπαιδευτικό πρόγραμμα «H Αχίλλειος Πτέρνα Μου» εμπνευσμένο από το εφηβικό μυθιστόρημα «Ο δρόμος για τον παράδεισο είναι μακρύς» της Μαρούλας Κλιάφα.
Οι παραστάσεις είναι δωρεάν και απευθύνονται σε παιδιά 11-14 αλλά και σε ενήλικες.
Στόχοι του προγράμματος είναι η άμεση επαφή με το θέατρο και η κατανόηση και η αποδοχή της κάθε είδους διαφορετικότητας.
Η αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα είναι απαραίτητη και είναι δωρεάν.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ευόσμου, στο τηλ 2310 762 400

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δράση αυτή εφαρμόζεται στο πλαίσιο του «Νέου Σχολείου». Προωθείται από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και υλοποιείται σε συνεργασία με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος σε Γυμνάσια και Λύκεια.
Ο Δήμος μας συμμετέχει στην δράση αυτή με προγράμματα για τους μαθητές Δευτεροβάθμιας.
Στόχοι του προγράμματος είναι η άμεση επαφή των μαθητών με το θέατρο αλλά και τη βιωματική διερεύνηση του θέματος της διαφορετικότητας, της σημασίας της ενσυναίσθησης και τελικά της αποδοχής και αρμονικής συνύπαρξης με τον κάθε “άλλον”.
Η δράση αυτή φέρει τον γενικό τίτλο «Το ΚΘΒΕ στην Εκπαίδευση» και εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και το Ελληνικό Δημόσιο.

 

Διαβάστε επίσης

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA ΤΟΥ STELLASVIEW

Περί Ευθύμιος Ιωαννίδης 633 Άρθρα
Xαίρετε, είμαι ο Ευθύμιος, είμαι φιλόλογος και συντάκτης της πολιτιστικής ιστοσελίδας stellasview.gr. Πέρα από τη μουσική, τις τέχνες και το θέατρο, αγαπώ πολύ την ελληνική γλώσσα και την ανάγνωση για αυτό και δημιούργησα και διαχειρίζομαι τις σελίδες "Ορθογραφία και ορθοέπεια" και "Βιβλιοφιλία και βιβλιολογία".

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.