“Φτηνά Τσιγάρα” με συντροφιά τα αστέρια Δωρεάν στο θερινό Απόλλων

Ο θερινός Απόλλων υποδέχεται το φετινό καλοκαίρι με δωρεάν προβολή της ταινίας τα «Φτηνά Τσιγάρα»

Όταν έχω αυτό το ξαφνικό πόθο να πετάξω, και δεν έχω πού να πετάξω,
κρύβομαι στην συλλογή μου
γεμάτη καφέδες, μποξέρ, χορευτές,
τυχαία αγγίγματα, βρισιές,
τρυφερούς παρανόμους, στοές, συναντήσεις, κραυγές, σιωπές χωρισμούς,
λόγια, λόγια, λόγια…”

Ποίηση, μαγεία, γόπες, λόγια, λόγια, λόγια.

Αύγουστος 2000. Ζεστό Αυγουστιάτικο βράδυ στη μέση της μεγάλης πόλης, μια τυχαία συνάντηση εκτυλίσσεται σε μια σουρεαλιστική βραδιά δυο ανθρώπων που ερωτεύονται. Αγνός, πηγαίος έρωτας ενός σύγχρονου αλλά πολύ κλασικού μποέμ τύπου και της νεαρής που ήθελε απλά να κάνει ένα τηλεφώνημα.

Εικόνες βγαλμένες από όνειρο, στιχάκια που είναι σαν να έρχονται από τα βάθη μιας άλλης εποχής, σκοτεινιά αλλά και ένα μοναδικό χιούμορ, είναι λίγα μόνο από τα στοιχεία της ταινίας που καθιερώθηκε για το πρωτότυπο τρόπο που αποδόθηκε μια κατά τα άλλα κλισέ ιστορία.

Μια μοναχική πορεία ενός συλλέκτη…. στιγμών την ώρα που καταφέρνει να συλλέξει τη πιο σκληρή στιγμή από όλες, σκληρή γιατί μόλις την συνειδητοποιεί την χάνει κιόλας. Σκληρή, όπως είναι συνολικά η ζωή των ανθρώπων στις μεγαλουπόλεις με μια μοναδική ομορφιά, που παραλληρίζεται με τη ζωή ενός χρυσόψαρου. Έντονοι ρυθμοί, έντονα συναισθήματα, έντονη ροή, όλα αυτά υπό την μαγευτική μουσική υπόκρουση των ήχων που έγραψε ο Παναγιώτης Καλαντζόπουλος.

Ο Ρένος Χαραλαμπίδης θα είναι από νωρίς στη συντροφιά μας και θα προλογίσει την ταινία.

Παρασκευή 31/05/2019 στις 21.00

Θερινό σινεμά Απόλλων,

Σαρανταπόρου 4, Θεσσαλονίκη 546 40

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ!

Διαβάστε επίσης

Περί Αγγελική Κερπιτσοπούλου 253 Άρθρα
Ονομάζομαι Αγγελική Κερπιτσοπούλου γεννήθηκα και ζω στη Θεσσαλονίκη. Είμαι Θεωρητικός της τέχνης και των Νέων Μέσων και Ψηφιακής Κουλτούρας. Κύρια ενδιαφέροντα των ερευνητικών μου εργασιών είναι η αναζήτηση του είναι του κάθε πράγματος ή έννοιας, καθώς και η κοινωνική αλλαγή τόσο μέσα από την τέχνη όσο και από τα νέα μέσα. Στον ελεύθερο μου χρόνο τρέχω τις σελίδες Art Beyond Critique, ενώ παράλληλα είμαι συντάκτρια της πολιτιστικής ιστοσελίδας www.stellasview.gr.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.