Έκθεση χαρακτικής στο Άθωνος aRT sPACE

ΕΚΘΕΣΗ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗΣ “FANTASTIC WORLDS”

Από τη Θεσσαλονίκη στο Βερολίνο και μετά στη Θέρμη και από εκεί στην Πλ. Άθωνος

Η Άθωνος aRT sPACE ο μοναδικός αυτός χώρος, στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, για τα πάσης φύσεως έργα σε χαρτί, φιλοξενεί και παρουσιάζει με χαρά στο φιλότεχνο κοινό της πόλης τη Στεφανία Πατρικίου.

Πρόκειται για μία έκθεση που τολμά να φέρει δυναμικά σε πρώτο επίπεδο, ώστε να «κονταροχτυπηθούνε» σκληρά, το θέμα της διερεύνησης των ορίων του κάθε μέσου (μέχρι που πειράζουμε την εικόνα μας), το θέμα της αρτιότητας της τεχνικής, άρα και της συμβολής της (με πολυτιμότητα) στο τελικό αποτέλεσμα θεώρησης του έργου (φόρμα), με το περιεχόμενο αυτού (για το τι δηλαδή μιλάει το έργο).

Στους δύο ορόφους της έκθεσης, μερικώς διαχωρισμένα, ώστε να μπορεί να τα διαβάσει και απολαύσει ο θεατής τους, παρουσιάζονται έργα (διαφορετικών τεχνικών χάραξης), που καθόλου αυτονομημένα, καταφέρνουν να συνομιλούν μεταξύ τους και να προσδίδει το ένα ξεχωριστή και προβοκατόρικη ιδιαιτερότητα στο άλλο.

Καθώς πχ η ξηρή χάραξη τυπώνεται επάνω στη μεταξοτυπία, αποκτά ένα χρωματικό βάθος τέτοιο, που ούτε η άκουα τίντα, ούτε άλλη τεχνική θα μπορούσε να της προσδώσει.

Συνοπτικά, πρόκειται για μία φρέσκια έκθεση γεμάτη εκπλήξεις, παιχνίδια, λύσεις και πειραματισμούς ταυτόχρονα, πρόκειται για μία έκθεση που συγκροτείται από ένα μιξάζ της έως τώρα χαρακτικής εργασίας της.

Εγκαίνια: Παρασκευή 17 Μαΐου, από τις 18.00 μέχρι το βραδάκι, στον πεζόδρομο της Παπαμάρκου, με τα σχετικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑