Στους ρυθμούς του Erasmus θα ζει η Θεσσαλονίκη 18 με 21/04

Η καρδιά του Erasmus χτυπάει στην Ελλάδα

1000 εκπρόσωποι του πιο επιτυχημένου προγράμματος της ΕΕ, του Erasmus, συνεδριάζουν για πρώτη φορά στη χώρα μας.

Θεσσαλονίκη 15 Απριλίου 2019,  Το Δίκτυο Φοιτητών Erasmus (Erasmus Student Network – ESN) της Ελλάδος διοργανώνει για πρώτη φορά το μεγαλύτερο συνέδριο φοιτητών για το Erasmus, την Ετήσια Γενική Συνέλευση του Δικτύου (Annual General Meeting – AGM) στη Θεσσαλονίκη, στις 18-21 Απριλίου.

Περισσότεροι από 1000 φοιτητές από όλο τον κόσμο θα επισκεφτούν τη Θεσσαλονίκη για να συζητήσουν για το μέλλον του προγράμματος Erasmus και τον αντίκτυπό του στους φοιτητές που συμμετέχουν περισσότερα από 30 χρόνια πλέον. Η νέα γενιά Ελλήνων φοιτητών αποδεικνύει την ενεργητικότητά της διοργανώνοντας πρωτοπόρες, εθελοντικές ενέργειες που φέρνουν τη χώρα στο επίκεντρο των εξελίξεων σε καίρια ευρωπαϊκά θέματα, όπως το Erasmus.

Τα μέλη του Δικτύου ΕSN Greece, στοχεύουν στον εμπλουτισμό της κοινωνίας μέσω των διεθνών φοιτητών. Με γνώμονα αυτό, έλαβαν την πρωτοβουλία να οργανώσουν το μεγαλύτερο συνέδριο της γενιάς του Erasmus, προσκαλώντας στη Θεσσαλονίκη 1000 διεθνείς φοιτητές. “Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που καλωσορίζουμε τους Ευρωπαίους φοιτητές. Η εκπαίδευση στην Ευρώπη αλλάζει και το Erasmus είναι βασικός πυλώνας. Είναι αναζωογονητικό να βλέπεις τη νέα γενιά να παίρνει ενεργό μέρος στη διαμόρφωση αυτών των αλλαγών και στηρίζουμε έμπρακτα την προσπάθεια τους”, δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου.

Η AGM είναι μία ευκαιρία εξωστρέφειας και για τους φοιτητές των ελληνικών Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων καθώς, στο πλαίσιο του συνεδρίου, θα πραγματοποιηθεί Mobility Fair την Κυριακή 21 Απριλίου στις 11:30, στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης. Στο 18-21, οι φοιτητές που θα παρευρεθούν θα ενημερωθούν για σπουδές στο εξωτερικό, προγράμματα ανταλλαγής και πρακτικής άσκησης, εκπαιδευτικά σεμινάρια και εθελοντική εργασία από τους εκπροσώπους-φοιτητές 900 ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων. “Είναι μία μοναδική ευκαιρία για τους φοιτητές της Θεσσαλονίκης να έρθουν σε επαφή με συνομηλίκους τους από άλλα Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια που θα τους δείξουν την πραγματική διάσταση των σπουδών στο εξωτερικό. Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών στέκεται πάντα αρωγός σε πρωτοβουλίες που προωθούν την κινητικότητα και είναι τιμή μας να στηρίξουμε μία τόσο σημαντική φοιτητική προσπάθεια.” δήλωσε ο κ. Αθανασόπουλος, Διευθυντής της Εθνικής Μονάδας Διαχείρισης του Erasmus+.

Παράλληλα, στόχος της AGM είναι και να φέρει πιο κοντά τους λαούς της Ευρώπης μέσω της ανταλλαγής κουλτούρας και του ανοιχτού διαλόγου. Δράσεις όπως το Flag Parade, μία παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί στην παραλία της Θεσσαλονίκης, όπου οι φοιτητές θα διασχίσουν την πόλη με τα χρώματα της χώρας τους, θα  υπογραμμίσει όλα αυτά που μας ενώνουν ως Ευρωπαίους.

Στις 18-21 Απριλίου η πόλη της Θεσσαλονίκης θα ζει στους ρυθμούς του Erasmus.

*Τι είναι ESN: Η μεγαλύτερη εθελοντική, φοιτητική οργάνωση στην Ευρώπη. Γεννήθηκε το 1989 και βασική αρχή του είναι: «Φοιτητές Βοηθούν Φοιτητές». Την αρχή αυτή σήμερα ακολουθούν πάνω από 15.500 φοιτητές, σε περισσότερους από 500 τοπικούς συλλόγους ESN, σε 39 χώρες της Ευρώπης, υποστηρίζοντας τους ίδιους στόχους: την εκπροσώπηση των φοιτητικών προγραμμάτων ανταλλαγής και την ανάπτυξη της ικανότητας κατανόησης μιας διαφορετικής κουλτούρας. Κομμάτι του δικτύου είναι και το ESN στην Ελλάδα. Σήμερα, δραστηριοποιούνται 22 τοπικοί σύλλογοι στα Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ιωάννινα, Κρήτη, Κομοτηνή, Λαμία, Βόλο, Κοζάνη, Λάρισα και Αιγαίο. Οι ελληνικοί σύλλογοι υποδέχονται περισσότερους από 2.500 εισερχόμενους φοιτητές το χρόνο, και διοργανώνουν πληθώρα δράσεων που αποσκοπούν στην προσαρμογή των εισερχόμενων φοιτητών και στην προετοιμασία των εξερχόμενων.

Flag Parade

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης της πρώτης Γενικής Συνέλευσης (Annual General Meeting – AGM) του Δικτύου Φοιτητών Erasmus (Erasmus Student Network- ESN) στη χώρα μας, έρχεται η μεγαλύτερη παρέλαση πολυπολιτισμικότητας στην Θεσσαλονίκη.

Με στόχο την προώθηση της κινητικότητας και του προγράμματος Erasmus, το ESN Ελλάδος φέρνει πάνω από 1000 εκπροσώπους-φοιτητές από όλο τον κόσμο στη Θεσσαλονίκη, με στόχο την λήψη αποφάσεων για την εξέλιξη του Δικτύου.

Επειδή όμως, το Erasmus είναι ένα πρόγραμμα με δομικό του “υλικό” την εξωστρέφεια, αφιερώνει την πρώτη μέρα της τετραήμερης διοργάνωσης της AGM στo Flag Parade, μια πολύχρωμη διαδρομή κατά μήκους της παραλίας με αφετηρία το Makedonia Palace. Οι διεθνείς φοιτητές θα στολίσουν την πόλη με τα χρώματα των χωρών τους και θα γιορτάσουν την πολυπολιτισμικότητα υπό το ρυθμό των κρουστών της ομάδας Paranaue με σύνθημα το “We are One- Είμαστε Ένα”, ένα Δίκτυο και μια νέα γενιά που χαράσσει το μέλλον της με εργαλεία την ομορφιά και τη δύναμη της διαφορετικότητας .

Η διαδρομή  αυτή , περνώντας από το σύμβολο της πόλης, Λευκό Πύργο, θα καταλήξει στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης όπου θα λάβει χώρα η επίσημη Τελετή Έναρξης του Συνεδρίου.

Mobility Fair

Το Δίκτυο Φοιτητών Erasmus (Erasmus Student Network – ESN) της Ελλάδας διοργανώνει την μεγαλύτερη Έκθεση Πανεπιστημίων (Mobility Fair) της Ευρώπης, την Κυριακή 21 Απριλίου 2019, από τις 11:00 έως και τις 14:00, στον προαύλιο χώρο του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης.

Η συγκεκριμένη έκθεση διοργανώνεται στο πλαίσιο της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Δικτύου Φοιτητών Erasmus (Annual General Meeting – AGM Thessaloniki 2019), η οποία θα πραγματοποιηθεί  για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη από τις 18 έως και τις 21 Απριλίου 2019, συγκεντρώνοντας περισσότερους από 1000 νέους από 40 διαφορετικές χώρες της Ευρώπης

Μέσω του Mobility Fair, οι συμμετέχοντες, που θα εκπροσωπήσουν περισσότερα από 500 Ευρωπαϊκά Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, θα παρέχουν πληροφορίες για σπουδές, προγράμματα ανταλλαγής και πρακτικής άσκησης, για εκπαιδευτικά σεμινάρια, καθώς και για προγράμματα εθελοντικής εργασίας στις χώρες τους.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί και συζήτηση (round table discussion) σχετικά με τις επερχόμενες Ευρωεκλογές στοχεύοντας στην ενεργοποίηση καθώς και ευαισθητοποίηση των νέων γύρω από το δικαίωμα του ψηφίζειν.

Το Mobility Fair διοργανώνεται με την υποστήριξη της ΚΕΔΗΘ – Kedith – Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Θεσσαλονίκης.

Είσοδος Ελεύθερη

Προαύλιος Χώρος Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης

Η έκθεση θα ξεκινήσει από τις 11:00 και θα τελειώσει στις 14:00

Μπορείτε να βρείτε την εκδήλωση στο facebook εδώ

Για περισσότερες πληροφορίες:

Μαρία Σαμαρά, Διοργανώτρια venues@agmthessaloniki.org, 6951003851

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑