Κριτική για την παράσταση “5ος Οροφος” του Άνθιμου Κατιρτζόγλου στο θέατρο “Σοφούλη”

Ήμασταν εκεί για εσάς. Το stellasview.gr βρέθηκε την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου στο κατάμεστο θέατρο “Σοφούλη” και “ανέβηκε” στον “5ο όροφο” ενός υποθετικού διαμερίσματος που δημιούργησε ο συγγραφέας- σκηνοθέτης-ηθοποιός Άνθιμος Κατιρτζόγλου.

Ένα ζευγάρι αποφασίζει να πουλήσει το διαμέρισμα του, στο οποίο ζει μαζί με τον συμπαθή μπάτλερ τους, που δεν αφήνει τίποτα και κανέναν ασχολίαστο. Οι υποψήφιοι αγοραστές, προσποιούμενοι ότι θέλουν να μάθουν διάφορες πληροφορίες για το σπίτι, τους κάνουν διάφορες ερωτήσεις, υπερβαίνοντας αρκετά τα όρια με αποτέλεσμα να έρθουν σε συγκρούσεις και διαξιφισμούς με το ζευγάρι. Οι συγκρούσεις αυτές, στην κορύφωση τους αποκαλύπτουν τελικά την μεγάλη αλήθεια. Αυτή που κάθε άνθρωπος θα ήθελε να κρύψει ακόμη κι από τον ίδιο του τον εαυτό αν μπορούσε. Ποια να είναι άραγε;

Ο σκηνοθέτης, προσπάθησε να δημιουργήσει ένα θρίλερ επί σκηνής, διανθισμένο με πολλές εύστοχες χιουμοριστικές ατάκες από τον μπάτλερ για να χαλαρώνει λίγο η ατμόσφαιρα, μέσα από το οποίο ήθελε να περάσει κάποιες απόψεις και “φιλοσοφίες ζωής”, άλλες λίγο κοινότυπες, κι άλλες αρκετά… πρωτότυπες. Επιλέγοντας προσεκτικά ένα πολύ καλό και αναγνωρισμένο για τη δουλειά του καστ ηθοποιών, ερμηνεύοντας και ο ίδιος έναν “αβανταδόρικο” ρόλο, πέτυχε το να κρατήσει το ενδιαφέρον του κοινού καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης και να κάνει το κοινό να φύγει από την παράσταση προβληματισμένο. Χρησιμοποιώντας δε, διάφορα θεατρικά “τρυκ” με τα φώτα, βλέπαμε αλλαγές του χρόνου επί σκηνής, με τους πρωταγωνιστές να παρουσιάζουν το παρελθόν και το παρόν τους.

Ένα καλό στοιχείο της παράστασης, ήταν η σωστή εκμετάλλευση του χώρου της σκηνής από τον σκηνοθέτη. Επίσης αξίζουν συγχαρητήρια στην ηθοποιό Λιλιάνα Νίγκρο, γιατί είχε να αντιμετωπίσει έναν ρόλο με ιδιαίτερη δυσκολία και προσπάθησε να συγκεντρώσει όλη του την ερμηνεία στο πρόσωπό της.

Τους ρόλους ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Νίκος Νικολαϊδης (ιδιοκτήτης του σπιτιού), Λιλιάνα Νίγκρο (ιδιοκτήτρια του σπιτιού), Βασίλης Κανελλόπουλος (υποψήφιος αγοραστής αστυνομικός στο επάγγελμα),  Μαριλένα Λιακοπούλου (υποψήφια αγοραστής, νοικοκυρά), Έλενα Χατζή (υποψήφια αγοραστής, ιερόδουλη), Άνθιμος Κατιρτζόγλου (μπάτλερ).

Συνοδοιπόροι στην παρουσίαση της παράστασης είναι οι παρακάτω συντελεστές

Χαρά Γεωργάκη (ενδυματολόγος – βοηθός σκηνοθέτη), Ανθή Μπατσίλα (σκηνικά), Λευτέρης Παπασταύρου (μουσική), Χριστίνα Παπασταύρου (special effects), Ανέστης Ατακίδης (ηχοληψία -φώτα), ΙΕΚ ΑΛΦΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (make up), Σοφία Βουλαλά ( supervisor), Ιφιγένεια Λογοθέτη (φωτογραφίες).

Οι παραστάσεις συνεχίζονται μέχρι και την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου.

Κριτική: Στέφανος Τσάκατος

Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση θα βρείτε εδώ

Παρακολουθήστε τη Συνέντευξη που παραχώρησαν στο κανάλι μας εδώ

Φωτογραφίες & video: Στέλλα Πέρπερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑