Ο Αύγουστος Κορτώ παρουσιάζει το βιβλίο “Σκυλίσια Ψυχή” στη Θεσσαλονίκη

Ο πολυαγαπημένος Αύγουστος Κορτώ παρουσιάζει το νέο του βιβλίο “Σκυλίσια ψυχή” από τις εκδόσεις Πατάκη, που είναι ήδη ένα από τα best seller της χρονιάς ,την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019 στις 19:00 το απόγευμα στον χώρο τέχνης και λόγου Μ92 του βιβλιοπωλείου Κωνσταντινίδης στο πατάρι της Μητροπόλεως 92.
Ο Αύγουστος Κορτώ θα συνομιλήσει με το κοινό και στην συνέχεια θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του.

Σύνοψη του βιβλίου “Σκυλίσια ψυχή”
Η Έστερ Κλάιν γεννιέται στο Βερολίνο στις 29 Φεβρουαρίου 1920. Μικροκαμωμένη, εύθραυστη, παράξενη όπως και η Δημοκρατία της Βαϊμάρης. Μέσα της όμως κρύβει τεράστια αποθέματα δύναμης. Από νωρίς θα γνωρίσει τη σκληρότητα αλλά και τη στοργή. Η ζωή της διατρέχει τον 20ό αιώνα κάνοντας έναν τέλειο κύκλο: Βερολίνο – Μπούχενβαλντ – Νέα Υόρκη – Βερολίνο. Γνωρίζει την αθλιότητα των ναζιστικών στρατοπέδων χάνοντας ό,τι αγαπούσε περισσότερο. Θα κινδυνεύσει να χάσει μέχρι και την ίδια την ανθρώπινη υπόστασή της αλλά θα βγει ζωντανή. Αυτός που θα τη σώσει δεν είναι άνθρωπος αλλά ένας σκύλος. Ένας σκύλος που κρύβει ένα μεγάλο μυστικό.

Η Έστερ ξαναστήνει τη ζωή της αφιερώνοντάς την στην προστασία των ζώων. Επιτέλους νιώθει ασφαλής. Μέχρι που οι άνθρωποι θα ξαναχτυπήσουν. Θα απαντήσει στο μίσος και στην προκατάληψη με αγάπη. Από το στρατόπεδο συγκέντρωσης, στην Αμερική του ΜακΚάρθυ και πίσω στο Βερολίνο του Ψυχρού Πολέμου, όπου θα γίνει μάρτυρας της ανέγερσης του Τείχους αλλά και της πτώσης του.

Xαράζει τη ζωή της θυμίζοντάς μας τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος.

Συγγραφέας: Κορτώ Αύγουστος
Κατηγορία: ελληνική λογοτεχνία
ISBN: 9789601681528
Ημερ/νία έκδοσης: 10/2018
Εκδότης: Εκδόσεις Πατάκη
Σελίδες: 384
Γλώσσα βιβλίου: Ελληνικά
Τόπος έκδοσης: Αθήνα

Μπορείτε να διαβάσετε τη Συνέντευξη μας από τον κύριο Κορτώ εδώ

Διαβάστε επίσης

Περί Στέλλα Πέρπερα 897 Άρθρα
Με λένε Στέλλα, είμαι δημοσιογράφος του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ και πρώην παρουσιάστρια της Εγνατίας τηλεόρασης. Αυτά είναι τα ασήμαντα. Το σημαντικό είναι ότι αγαπώ την Τέχνη. Και αυτό γιατί πιστεύω πως η Τέχνη είναι σαν την καρδιά της πόλης. Της δίνει ζωή, την ανανεώνει και την οξυγονώνει... Γι’αυτό δημιούργησα αυτή τη σελίδα. Για αυτή την ανάσα που όλοι χρειαζόμαστε. #StellasView #heARTofthecity

1 Trackback / Pingback

  1. Διαγωνισμός-Κερδίστε το ΒΙΒΛΙΟ «Σκυλίσια Ψυχή» του Αύγουστου Κορτώ - Stellasview

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.